YouSee gør klar til 1.000 Mbit/s


Omdømme 3

Her kan du se, hvor mange omdømmepoints Nikolaj har modtaget fra andre medlemmer.

Badge +1
 • Community Manager
 • 361 kommentarer
Bedre bredbånd. Med en ny teknologi er vi klar til at give 1,3 millioner danske husstande bredbåndshastigheder på helt op til 1.000 Mbit/s. Til sammenligning er den gennemsnitlige bredbåndshastighed i en dansk husstand i dag ca. 30 Mbit/s.

Opgraderingen til den nye teknologi, med den tekniske betegnelse "Docsis 3.1", begynder i starten af 2016 og er efter planen afsluttet inden udgangen af 2017. Dermed vil alle danske husstande med adgang til vores coax-net – ofte kaldet YouSee-nettet eller kabelnettet – kunne få glæde af den nye teknologi og de ekstremt høje bredbåndshastigheder. Dermed bliver YouSee med stor sandsynlighed den første kabeloperatør i Europa, der konsekvent ruller Docsis 3.1-standarden ud i hele sit coax-net. Allerede i dag har 1,3 millioner husstande adgang til vores net.

”Med Docsis 3.1 og 1.000 megabit per sekund forventer vi at dække danskernes behov for bredbånd rigeligt frem til de første år af 2020’erne. Men teknologien udvikler sig også løbende,” siger koncerndirektør Peter Schleidt, der har ansvaret for TDC Groups samlede netværk.

Stor investering for os – lille investering for samfundet
Med et så stort løft for så mange og på så kort tid, er der tale om det absolut største enkeltbidrag til Folketingets målsætning om, at alle danskere i 2020 skal have adgang til 100 Mbit/s bredbånd.

”Den gode nyhed er, at 1,3 mio. danske husstande kan få alt det internet, de har behov for, uden der skal graves kabler ind til hver eneste husstand. Resultatet er det samme, men besparelsen på gravearbejdet er mange milliarder kroner. Så selvom det er et stort projekt og en stor investering for TDC Group, så er det samfundsmæssigt en utrolig billig investering,” siger Peter Schleidt.

Med udrulningsplanen for Docsis 3.1 vil halvdelen af alle danske husstande allerede tre år tidligere end Folketingets målsætning have adgang til den ti-dobbelte hastighed.

Vi lancerede bredbånd via coax-nettet i efteråret 2000 med et tilbud om en 70 kbit/s (0,07 Mbit/s) forbindelse. Siden er hastigheden gradvist sat op i forbindelse med udbygning af ny hardware og nye tekniske standarder. 

Den nuværende, Docsis 3.0, kom til i 2010 og afløses altså af 3.1 fra 2016.

5 Kommentarer

Bliver der snart sendt breve ud med information vedrørende 1 Gbit & Docsis 3.1, Yousee lovede i foråret at den første halvdel af danskerne vil blive opgraderet i efteråret 16. Vi er nu på vej ind i den sidste efterårsmåned "NOVEMBER".

Håber der snart sker noget.

På forhånd tak.
Omdømme 4

Her kan du se, hvor mange omdømmepoints Slangefar har modtaget fra andre medlemmer.

Badge +4
Rygter fortæller, at der er kommet gigabit routere på lager (Sagemcom 3890).

https://kundeservice.yousee.dk/bredbaand/installation-og-opsaetning/opsaet-dit-yousee-bredbaand/sagem-fast-3890
Hejsa,

Det lyer lækkert med fantasifulde høje hastigheder.... men hvad med os kunder der ikke engang kan tvinge en stabil 10/1 forbindelse ud af vores telefonstik.... er der også noget ordentligt internet til os i nær fremtid? -Jeg ville være lykkelig hvis blot jeg kunne få 50/5
Omdømme 4

Her kan du se, hvor mange omdømmepoints Slangefar har modtaget fra andre medlemmer.

Badge +4
Du kan starte med at undersøge, om du kan få "pair bonding". Det skulle omtrent doble din hastighed. Ellers kan man rejse spørgsmålet i f.eks. : ejerforening, andelsforening, lejerforening og grundejerforening. Er der nok tilslutning kan der f.eks. laves en fremskudt central eller en delt fiber (GPON).

Øv, Yousee har fjernet den side jeg linkede til ovenfor :(
Vi kan låne ham lidt, når vi andre får gigabit lige om lidt.

Besvar

  • :D
  • :?
  • :cool:
  • :S
  • :(
  • :@
  • :$
  • :8
  • :)
  • :P
  • ;)