Svar

falsk mail?


Badge

 

icon

Bedste svar af Kasper 28 June 2023, 10:02

Se original

7 Kommentarer

Omdømme 7
Badge +9

Hej @Meilgaard 

Velkommen på YouSee Forum😊

Det er mails vi sender ud i disse dage, så den skulle være god nok. 

Du kan altid tjekke afsendermailadressen og se om den ikke er fra @yousee.dk og hvis du tjekker linket, vil det også afsløre om det er et ægte link til vores hjemmeside. 

Mailen linker hertil:
Opdater din mailopsætning (yousee.dk)

Måske skulle Yousee lade være med at sende mails ud til folk hvor man kan/skal trykke på en link, er det ikke det man fraråder folk at gøre!?. Man kan i stedet angive adressen og så overlade til  folk selv at skrive i adressefeltet.

Omdømme 7
Badge +9

Som der jo skrives, så kan man altid se om en mail er fra den angivne afsender ved netop at se på afsender adressen, og er den ikke svarende til hvad den udgiver sig for at være fra, så er den det ikke.

Kære radiomand, kan du garantere at de "slemme" ikke en dag kan efterligne f.eks. Yousees afsenderadresse!, det man i dag kan gøre med afsendernr på mobiltelefonen

Omdømme 7
Badge +9

At klone (spoofe) et telefonnummer det er gjort, men det er nok noget andet med mail. Der er brugt adresser der meget ligner at være fra YS, men som absolut ikke er derfra.

Nu vil jeg ikke hænge Yousee ud, men de gør sammetider nogle underlige ting. Tidligere brugte de f.eks. bit.ly-adresser, når de sendte mails ud med links i. Jeg ved ikke, om det er blevet gjort forbudt. 

Yousees domæne er beskyttet af "DMARC". Dvs. hvis man benytter en emailservice, som understøtter dette, så kan fidusmagerne ikke uden videre forfalske afsenderen (så længe det er sat korrekt op) . Her skal de bruge andre tricks til at snyde modtageren. 

Kære radiomand, kan du garantere at de "slemme" ikke en dag kan efterligne f.eks. Yousees afsenderadresse!, det man i dag kan gøre med afsendernr på mobiltelefonen

Det har man kunnet længe. Det der i en mail står som synlig afsenderadresse kan forfalskes. Det hedder e-mail spoofing. Har set falske mails med både yousee.dk og regionh.dk i afsenderadressen.

Besvar