Spørgsmål

» Afspil DRM-besyttet indhold i firefox


Jeg har i lang tid set TV på min PC igennem YouSee og firefox. Nu får jeg en markering i øverste venstre hjørne lige ved 'pilen - gå en side tilbage'. Her kommer 2 led i en lænke og hvis man klikker på det kommer teksten: Noget lyd - eller videoindhold bruger DRM-software, hvilket kan begrænse hvad firefox kan lade dig gøre med det. Jeg får nu en mørk/sort skærm. Kan nogen hjælpe???

14 Kommentarer

Omdømme 5
Badge +7
Hej henrec

Kunne se, at du manglede et svar. Det laver vi lige om på.

I Firefox skal man bruge plugin'et Viewright, og det kunne godt lyde som om, at det ikke har fået tilladelse til at køre i din browser. Typisk vil den spørge om det øverst til højre eller venstre i browseren, når du bruger en side, der har brug for det plugin - hvis det altså er installeret.

Hvis du gerne vil undgå det at skulle bruge et plugin, kan du med fordel benytte Google Chrome i stedet for - der skulle det ikke være nødvendigt.
Hej Stefan
Tak for dit svar. Joooootak jeg har stiftet bekendskab med Verimatrix, Har bakset meget med det i begyndelsen og fik ikke meget hjælp fra YouSee support; men folk fra Firefox foreslog at jeg i *BROWSING' fjernede fluebenet i 'Brug hardwareacceleration hvor muligt' og vupti så kørte det igen. Nu har jeg så fået det her nye problem.
Har prøvet Chrome; men lyd og billede er op til 15 sek forskudt, så det er uholdbart.
Hilsen Henrec
@Stefan: Ikke forstået? Jeg har afinstalleret Verimatrix Viewright da det ikke længere er nødvendigt, i stedet er det Googles Widevine CDM der anvendes. Og det (plus Adobes udgave af et CDM) bliver automatisk installeret med Firefox. Ingen anden handlinger nødvendige, andet end at klikke på "tillad drm indhold" øverst til højre i browseren.

Observeret på Win10 med Firefox 50.0.2

mvh
Ole S.

EDIT: @henrec: Tjek om din Firefox har Google Widevine plug-in installeret.
Hej Ole S.

Widevine er installeret og markeret 'altid aktiv'. Fluebenet er sat for tillad DRM indhold i Instillinger/indhold/DRM-indhold. Suk, jeg har konsulteret Firefox forummet; men heller ikke her har der været et gennembrud

Hilsen Henrec
Hej henrec

Lad os krydse fingre for en løsning...

mvh
Ole S.
@henrec

Jeg har haft samme problem indtil for 2 minutter siden. Nu har jeg downgradet mit firefox til et DRM-free 45.0 version, link: http://download.cdn.mozilla.net/pub/firefox/releases/45.0/win32-EME-free/da/ . Det har løst mit afspilningsproblem.
Jeg er nødt til at bruge Firefox da jeg har et andet problem med afspilning af Yousee indhold i Chrome.
Streamingtjenesten er virkelig dårlig - kunne være Kontant på DR skulle lave et afsnit mere om Yousee så de kan få deres ydelser fixet.
Jamen dog, det er ikke småting man kan erfare her på forummet. Tak for din information:)

Hilsen Henrec
@flg: Tak for informationen :)

Ser det dog ikke som en løsning at nedgradere Firefox, den bliver jo holdt opdateret af en grund.
Og, som du også skriver, er det heller ikke altid en løsning at skifte browser. Og det burde altså heller ikke være nødvendigt.

mvh
Ole S.
Kan ikke se nogen kanaler overhovedet på win 7 firefox 50.0.2.
med viewright installeret. Når jeg klikker på play knappen bliver skærmen bare sort. Jeg har prøvet flere forskellige kombinationer med at aktivere/deaktiverer viewright/primetime/widewine resultatet er det samme, sort skærm.

I firefox's web console visses der denne fejl:

app.js:16:12917
[Conviva] [1481150101.778] [error] [sdk] [Session] sid=424654679 onHeartbeatResponse(): failed to send heartbeat: http status 0

med detaljerne:

i/this.consoleLog http://tv.yousee.dk/app.js:16:12917
a.Logger/this.log http://tv.yousee.dk/conviva-core-sdk.min.js:242:54
a.Logger/this.error http://tv.yousee.dk/conviva-core-sdk.min.js:241:171
a.Session/this.onHeartbeatResponse/< http://tv.yousee.dk/conviva-core-sdk.min.js:185:26
a.ExceptionCatcher/this.runProtected http://tv.yousee.dk/conviva-core-sdk.min.js:206:75
a.Session/this.onHeartbeatResponse http://tv.yousee.dk/conviva-core-sdk.min.js:179:93
a.CallbackWithTimeout/this.getWrapperCallback/f http://tv.yousee.dk/conviva-core-sdk.min.js:196:30
i/this.makeRequestStandard/a.onreadystatechange http://tv.yousee.dk/app.js:16:12437

Det virker dog i Opera browseren uden de store problemer.
Omdømme 7
Badge +7
Hej Alle

Tak for god deltagelse her i tråden 🙂

Jeg har netop testet web-tv i Firefox version 50.0.2. og stream starter uden problemer.

Tjek derfor gerne om der skulle være noget software installeret, som kunne gå ind at være en blokering for Viewright pluginet som Stefan også er inde på.

Vh.
@Kasper:

Viewright bliver ikke længere brugt til at afspille på tv.yousee.dk. Det er nu et CDM der hedder Google Widevine der bliver brugt på siden. Jeg har sågar ikke længere Viewright installeret.

Læg også mærke til at, for mig i hvert fald, er det ikke en total blokering, snarere stort besvær med at starte afspilning; der skal prøves mange gange før afspilning starter, andre gange starter den med det samme.

Sad oppe det meste af natten og havde tv.yousee.dk kørende imens meget af tiden. Der var der pludselig ikke problemer.

Lige nu (8/12 21:11) kører det semi-ok...

mvh
Ole S.
Uden at jeg skal foregive mig som ekspert på området (det er jeg langt fra), kan jeg ud fra nogle enkelte søgninger og tests hurtigt fastslå et par ting:

1. De nyere versioner af Firefox har problemer med at behandle DRM og CDM materiale. Har også læst om brugere af Netflix. som ikke kan afspille streams derfra. Dette er altså ikke bare et Yousee problem. Og desuden heller ikke et ekslusivt Firefox problem.

2. Det er rigtigt at det ikke er nødvendigt at bruge Viewright for at streame fra tv.yousee.dk, men det kræver at din browser understøtter Google Widevine. Hvis du holder din browser opdateret er det gerne inkluderet i den nyeste version.

Som sagt er jeg ikke ekspert, men udfra det jeg har erfaret har jeg et par løsningsforslag.
Til #1 er mit ene forslag som nævnt tidligere at installere en ældre version af Firefox, jeg gik tilbage til 45.0, men dette kræver så at du også installerer Viewright da denne version ikke understøtter Widevine.

Til #2: Prøv med forskellige browsere og se om du har held med at få det til at virke. Personligt bruger jeg Chrome som min standardbrowser da det er den hurtigste browser tilgængelig, men har af andre årsager altid haft Firefox installeret.

@Kasper
Når du siger du har testet det uden at finde nogen problemer, føler jeg at du ikke har gået grundigt nok til værks. Et sådant svar virker meget utilfredsstillende, når vi er flere som stadig oplever problemer med tjenesten. Det kunne være en idé at foretage den samme test på flere computere, operativsystemer og browsere indtil at problemet viser sig, for derefter at lave en grundig undersøgelse af hvordan man løser det. Det er dét, der kendetegner en god support.
At fortælle en person der har et problem, at der ikke er noget problem. Det er rimelig dårlig sans for vejledning. Bare et generelt godt råd til IT-Support 😉
Omdømme 7
Badge +3
Også uden at være ekspert har jeg foretaget nogle forsøg med Firefox i den nyeste version 50.0.2, både med WebTV fra YouSee og WebTV fra DR.

WebTV fra YouSee fungerer helt elendigt, men er man MEGET tålmodig ser det ud til at virke. Man får en sort skærm, og derefter skal man vente uden at gøre noget i ret lang tid, det kan være adskillige minutter. Kommer der ikke billede efter lang tid kan man prøve at klikke på krydset i øverste venstre hjørne, og derefter starte afspilning igen med den store pil midt på billedet. Så virker det MÅSKE. Virker det stadig ikke kan man gentage, men har man ikke billede efter at have prøvet i måske 15 minutter er der nok ikke noget at gøre denne gang.

Hvis det lykkes at få det i gang synes det som om der ikke er problemer hvis man skifter kanal, når blot browseren ikke lukkes.

Problemet findes ikke kun i Firefox, der er også nogen gange tilsvarende problemer i Internet Explorer og i Edge-browseren.

Hvad der går galt kan jeg desværre ikke svare på, en årsag kan være problemer med at hente data til en cachelagring, men det kan måske også skyldes at ved afspilning foretages tilsyneladende kald til webstederne connect.facebook.net og track.adform.net. Det kan måske tænkes at computerens firewall ikke bryder sig om dette. Eller at YouSee simpelthen kører med forkerte indstillinger.

YouSee må prøve at løse problemet. Da det er en kendsgerning at brugere har problemer, må YouSee undersøge det mere grundigt under forhold, der svarer til de almindelige brugere. Så selv om YouSee ikke har problemet på egne computere betyder det ikke at brugerne så heller ikke har problemet. Der er jo flere forskelle, bl.a. forskellige netværk, medarbejderens adgangsrettigheder m.m.

Afspilning af WebTV fra DR i Firefox 50.0.2 i Windows 10 kan også give problemer, men det er YouSee ikke ansvarlig for på anden måde end at brugerne måske vil bruge DR WebTV når YouSee WebTV ikke virker. DR WebTV anvender Adobe Flash Player, og Firefox kan ikke anvende den særlige version, som Microsoft har installeret i Windows 10. Man må derfor inde fra Firefox gå til Adobes websted og downloade den særlige NPAPI-pluginversion af Adobe Flash Player. I Firefox optræder den som Shockwave Flash. Men når det er ordnet fungerer DR WebTV helt uden problemer i Firefox.
Jeg oplever det samme i firefox. Det virker tilfældigt om en stream gider starte i første forsøg.

Besvar