YouSee svigter deres fibernetkunder | YouSee Community
Spørgsmål

YouSee svigter deres fibernetkunder


I vores husstand har vi, lige siden vi pillede tv-antennen ned fra skorstenen, og det er rigtig mange år siden, set fjernsyn via TDC og siden YouSee. Det samme med vores internetforbindelse. Der har været kabel og kobber og nu fiber. Desværre synes YouSee at svigte fibernetkunderne. Der er kun én programpakke, og den er alt for stor. Og går man ind på YouSee’s hjemmeside, står der ikke et eneste ord om fibernet. Det interesserer åbenbart ikke virksomheden. Selvom vi betaler ekstra for HD-kvalitet, er der kun HD på ganske få kanaler. Og så er der film og serier. Tidligere kunne vi få dem leveret direkte på tv’erne med fjernbetjeningen. Nu skal der en Cromecast eller en tilsvarende dims fra Apple til. Tidligere var der også en stribe film og serier at se helt gratis. Nu betaler vi ekstra (i form af en ”fordel”) at se dem og kun på ét fjernsyn, det med Chromecast. ”Fordelene” begrænser sig til noget, YouSee har i forvejen. Tidligere havde vi Mofibo som fordel, men det må vi nu selv betale 120 kroner om måneden for. Endelig er der tv-boksen med optagefunktion. Den sletter af sig selv på livet løs. ”Gem til harddisken er fuld” må derfor betyde, at den er skrumpet til nærmest ingenting. Så er der noget at sige til, at jeg nu er ved at undersøge markedet for en ny leverandør? Hvis YouSee har noget i ærmet, skal de meget hurtigt ryste det ud. Så har de det?
Jeg kan allerede nu sige, at der faktisk er ganske gode alternativer, der ser ud til at kunne mindst det samme for mindre.

12 Kommentarer

Omdømme 7
Badge +7
Hvad der er af planer på der område vides ikke, det ved kun You See, så kontakt dem, her på brugerforummet er der ingen indsigt i det.
Tak, Radiomanden.

Men mon der er andre brugere, der oplever det samme som jeg?
“I vores husstand har vi, lige siden vi pillede tv-antennen ned fra skorstenen, og det er rigtig mange år siden, set fjernsyn via TDC og siden YouSee. Det samme med vores internetforbindelse. Der har været kabel og kobber og nu fiber. Desværre synes YouSee at svigte fibernetkunderne. Der er kun én programpakke, og den er alt for stor. Og går man ind på YouSee’s hjemmeside, står der ikke et eneste ord om fibernet.”
Helt enig. Kigger også på alternativer. Har lige oplevet at min boks lukkede ned o begyndte at opdatere(?) midt i fodboldkampen.
Jeg kan kun give dig ret, JogJ. Programpakken modsvarer langt fra det, jeg ønsker, og YouSees nyeste påhit med større valgfrihed hjælper kun i teorien. Jeg kan godt få færre programmer, men jeg kommer til at betale mere for dem. Det, jeg ønsker, er DR - som principielt er gratis, 2-3 TV2 kanaler, som koster lidt og de tyske nabokanaler, som også i udgangspunktet er gratis at modtage. Jeg forstår godt, at flere og flere vælger at droppe tv-pakkerne og streame i stedet. Det eneste, der får mig til at blive, er faktisk muligheden for at optage. Og så dovenskab i relation til at finde alternative løsninger. Men som jeg ser det, er det kun et spørgsmål om tid, hvornår YouSee-boblen revner. TDC forekommer mig at være en stor klodset virksomhed, der ikke kan se sig ud over kobberet,og som ingen længere vil
Omdømme 7
Badge +6
Den problem stilling som du forklarer, er også det problem at TDC/Yousee's nye ejere er fuldt ud klar over og det er derfor også at fiber er et af deres hovedpunkter som der skal rettes op på, det var hvad de stod direkte for åben skærm og fortalte i TV2 Nyhederne tidligere på året inden at de havde overtaget ejerskabet.

Men hvornår de så sætter det i værks er så et godt spørgsmål, for siden overtagelsen af TDC/Yousee har der været ret stille fra de nye ejere.
Men man må gå ud fra at det er fordi at der er en masse der skal ses igennem først og rettes op på, for de vidste også godt at koncernen var lidt af en rodet affære inden de overtog det hele.
Badge
de har da også slagtet hos tidligere tdc kunder
Omdømme 7
Badge +6
At TDC/YouSee generelt snyder stort set hele landet for at få fiber afslører nu en sag fra Bjørnø.

På TV2 Fyn her til aften afslørede de at beboerne på øen fra Maj måned kan få 1000 Mbit via fiber fra TDC/YouSee, grundet et uheld at de havde med deres kobber kabel, ved at deres færge kom til at rive kablet over.
Fluks var TDC på pletten og besluttede sig for at grave fiber ned i jorden på Bjørnø i stedet for som erstatning for det beskadigede kobber kabel, hvilket de er i gang med lige nu at lægge i jorden.
Havde det været et andet sted i landet at et kobber kabel blev revet over, så kender man det firma med hvad de så ville gøre, nemlig bare reparere det overevne kabel og ikke mere end det.

Hvad med resten af landet, hvorfor skal folk her svigtes af TDC/YouSee for at få smidt fiber i jorden, så vi også kan komme til at få 1000 Mbit forbindelser via det?
For dengang vi spurgte om fiber i 2017 til vores boligområde i Odense, der fik vi at vide at det overhovedet ikke kunne komme på tale.

Hvorfor forskelsbehandler et firma som TDC/YouSee folk i Danmark så kraftigt?
Ja jeg spørger bare, for her sidder jeg i en storby som Odense og kan kun få en 35/5 via kobber, fordi det ikke er mugligt at få en Coax forbindelse, da den linje er optaget af en anden beboer i huset.
Badge
Vi har også kun kobber men 50/10
Hvis der er etableret coax i området, så kommer TDC næppe (gratis) og lægger fiber ind til hjemmet i nogen nær fremtid, da coax allerede kan levere gigabit. Det bliver dsl-områderne, som først får fiber.
Badge
Der er ikke coax her
Omdømme 7
Badge +6
Hvis der er etableret coax i området, så kommer TDC næppe (gratis) og lægger fiber ind til hjemmet i nogen nær fremtid, da coax allerede kan levere gigabit. Det bliver dsl-områderne, som først får fiber.

Vi søgte heller ikke om gratis etablering, der i mod henvendte vi os om et tilbud om hvad sådan en fiber etablering ville koste, fordi at der er trukket fiber kabler lige uden for boligområdet, som vi kunne have været blevet koblet på.
Så vi var altså indstillet på at betale for det, men svaret fra TDC/YouSee var et nej.
Som nævnt, det er ikke mugligt for alle i boligområdet at få en coax forbindelse ergo også derfor forespørgslen om etablering af fiber.

Jeg er bare en af de uhyggeligt få der kunne få i det mindste en 35/5 pair-bonding, men det kan 95% af beboerne ikke, fordi at deres kabler er helt tilbage fra 60'erne da området blev bygget og derfor noget værre gammelt ustabilt skidt, der egentlig kun egner sig gammeldags fastnet telefoni.
Jeg tænkte også mere på TDCs nye plan med fiber til hjemmet, som disse øboere er blevet en del af. TDC kigger på den eksisterende infrastruktur i et givent område: hvis den er coax, så forbliver den coax (også selv om et par enkelte boliger måske ikke er koblet på).

Besvar