HD kvalitet..hvad sker der i fremtiden


Hej TDC

Er der nogle der ved hvilke planer der er med kvaliteten på jeres 
HD signal, det vil være skønt hvis i kan komme op på den bedste 
kvalitet i landet...surt at man kan komme i hjem med super HD 
signal, og når man så kommer hjem igen kan man godt se at det
ikke er et super signal man har..

Har TDC en plan med deres fremtid inden for HD kvalitet...feks. Vi vil være de bedste 


3 Kommentarer

Omdømme 1
Jeg tror desværre langt fra at TDC har sådan en målsætning med HD.

Kvalitet en HD signalet hænger sammen med hvilken bitrate de sender signalet i. En høj bitrate er afhængig af at kunne sende meget data igennem, og TV fra TDC kører jo som bekend på en alm. kobber/adsl forbindelse. 

Så for at alle kunder kan modtage et "tilfredsstillende" HD signal, så er man nødt til at sende i en meget lav bitrate og deraf mindre god kvalitet. 

Når man tænker på, at TDC kun tilbyder ialt 18 HD kanaler (http://digitalt.tv/hdtv-indeks-hvem-har-flest-hd-kanaler/) synes jeg det ville være mere interessant at sende de almindelige SD kanaler ud i en bedre bitrate til at begynde med.

Skal TDC "være de bedste" så skal de tilbyde fibernet, og det har nok lidt lange udsigter. Og nu kommer 4k TV snart. Det bliver noget værrer noget.

TDC har valgt at bruge xDSL med en standard der hedder G_992_1_ANNEX_A hvor der f.eks er download/upload på 17Mbit/1,3Mbit, hvis der kommer gang i udviklingen og udbygning af VDSL systemet kan man faktisk med VDSL 2 opnå hastigheder på op til 200 Mbit/sek dog afhængigt af afstand til central og kvalitet på kobberforbindelsen. Og hvis man som jeg bor i en mindre by med 1800 indbyggere, så er udsigten nok lidt lang før der bliver gravet fiber ned. Så håber på at TDC vil prøve at speede VDSL 2 udrulningen ud lidt hurtigere.
Omdømme 4
Badge +1
Hej

Det er nu ikke helt så enkelt Blinkende humørikon

Vi kører både med adsl og vdsl2. Og på adsl også med annex m som kan leverer upload på op til 2mb.

Problemet med vdsl er rækkevidde. Vdsl leverer højere hastigheder ved hjælp af et bredere frekvens område. Men jo højere frekvens jo kortere rækkevidde. Dette stiller så krav om flere fremskudte dslams.

Dem opsætter vi for et 2 cifret million beløb hvert år. Desværre er det ret omkostningsfuldt og derfor går det ikke så hurtigt som vi kunne ønske. Mange er dog så heldige at de bor tæt nok på en central så de kan få vdsl. Hver eneste gang vi skal opsætte sådan et skab skal vi igennem 6 mdr. høringsperiode i forhold til de andre udbydere. Det sinker jo desværre også processen lidt.

mvh

Jan

Besvar