Scam side


Jeg har fra en tilfældig side fået et redirect til nogen som udgiver sig for at være jer (Yousee). Men efter at have inspektet elementerne på siden er det tydeligt, at det ikke er den ægte vare.
Dette kommer fra en side med URL'en "https://eu.moneysavingexpertkurtgeiger.icu".
De fortæller at brugeren er blevet udtrukket til at få en præmie da der er jubilæum for Yousee, og de fleste vil nok falde for det da de angiver brugeren IP adresse. Men hvis en bruger går igennem det såkaldte spørgeskema vil der komme et svar med at den valgte præmie ikke er tilgængelig alligevel.

3 Kommentarer

Omdømme 7
Badge +7
Den er der skrevet rigtig meget om, både her på brugerforummet og på You See FB side,og ja den er ikke fra You See.
Hej,
Til info er de nu begyndt at bruge "http://eu.globalinterpretersusa.top" til fup-nummeret

Omdømme 7
Badge +6
Med den sidst nævnte har jeg prøvet at skrive til abuse afdelingen for registranten i USA af det scam site, der viser sig kun at være få dage gammel.

Update: Efter at have undersøgt den første der også der skal vise sig at være 8 dage gammel, så skal de vise sig at den er registreret hos selv samme webadresse udbyder i USA: Public Domain Tools
Så de er selv åbenbart godt igang med at blive misbrugt af scammere, der typisk anvender stjålne kreditkort infos til at betale registreringen med.

Render i ind i flere de scam sites, så undersøg sitet på http://whois.domaintools.com/
Her vil der typisk også kunne forefindes en mail adresse til en abuse afdeling hvor sitet er blevet registreret som i kan anvende til at anmelde sitet.
For i er selv nød til at deltage aktivt i at bekæmpe disse sites, så at de registrant steder kan få dem lukket.

Men som tillæg, så kan jeg tilføje at i tilsyneladende også anvender ikke specielt sikre browsere, for jeg prøvede lige at åbne for det sidst nævnte site i Firefox og her får jeg den her advarselsside i stedet for:

Besvar