Sådan beskytter du dig mod phishing


Omdømme 7
Badge +7

Kære alle

Der er desværre en masse fupmails, også kaldet phishingmails i omløb. 

Phishing er svindlere, som forsøger at franarre fortrolige oplysninger eller penge fra internetbrugere. Det kan både være gennem mail (phishing) eller sms (kaldet smishing). 

Beskederne ser ud, som om de kommer fra en bank, et kreditkortselskab eller en kendt onlinebutik. Beskederne indeholder ofte et link til en side, hvor man skal indtaste personlige oplysninger (f.eks. kreditkortnummer, CPR-nr., adgangskode, NemID m.m.). Disse oplysninger bliver misbrugt af de it-kriminelle til identitetstyveri, til at få adgang til din bank, eller til fx at optage dyre kviklån i dit navn.

Tidligere var det lettere at genkende phishing mails, da de var skrevet på dårligt dansk. I dag er de it-kriminelle blevet mere professionelle, og det kan til tider være svært at spotte svindlerne. Men der er dog stadig kendetegn, der kan hjælpe dig til at identificere phishing.

Her har vi samlet en masse gode råd og viden, som hjælper til at beskytte dig mod phishing. Du kan også hente Forbrugerrådet Tænks app:
https://kundeservice.yousee.dk/sikkerhed/netfarer/trusler-beskyttelse/trusler/phishing

Hent Forbrugerrådet Tænks app: Mit digitale forsvar

Forbrugerrådet Tænk har lavet en app, hvor du kan læse guides, artikler og se hvad der florerer af fupmails mv. i øjeblikket.

Læs mere om appen og hent den her:
https://taenk.dk/aktiviteter-og-kampagner/apps-fra-forbrugerraadet-taenk/app-mit-digitale-selvforsvar
 


Ingen kommentarer

Ingen kommentarer

Besvar