Sådan behandler TDC cyberangreb


Omdømme 6
Badge +3
Computerworld bringer i dag en spændende artikel om, hvordan vi her i TDC håndterer cyberangreb og i særdeleshed DDoS-angreb.

DDoS-angreb er betegnelsen for et angreb, der bevidst overbelaster en internetserver i så høj grad, at serveren ikke kan håndtere alle forespørgsler. Dette kan både være et problem for private og firmaer, og i artiklen fra Computerworld interviewer de chefen for TDC's Security Operations Center, Lars Højberg, som fortæller hvordan vi her i TDC behandler disse typer angreb.

Sådan kan man bekæmpe DDoS-angreb[/b]
Lars Højberg beskriver, hvordan man på operatørniveau kan bekæmpe et konkret DDoS-angreb:

"Der vil ske det, at trafik-volumenen ud mod kundens netværk overstiger en tærskelværdi, som udløser en alarm."

Når TDC har oplyst kunden om det formodede angreb, og kunden har bekræftet, at denne også selv oplever at være under angreb, så er fremgangsmåden følgende:

"Al den trafik, der går til den IP-adresse i kundens netværk, der er under angreb, router vi via en såkaldt scrubber-boks - en vaskemaskine - i vores backbone, altså i vores core net-værk."

"Det er en dedikeret boks, hvor trafikken bliver routet igennem. Den fjerner den ondsindede trafik og lader den legale trafik passere igennem til kundens netværk, forklarer han og tilføjer, at systemet også kan indstilles til automatisk at aktivere bekæmpelse af et DDoS-angreb, uden at kunden først skal bekræfte.

Lars Højberg forklarer, at TDC Security Operations Center sammen med boksen har cirka 25 'håndtag', man kan gøre brug af, afhængig af hvilken type angreb, der er tale om.

"I en angrebssituation kan vi eksempelvis blokere for al trafik, der kommer fra bestemte geografiske områder i verden," siger han.


Læs hele artiklen og meget mere om, hvordan vi i TDC håndtere cyberangreb lige her


Ingen kommentarer

Ingen kommentarer

Besvar