Spørgsmål

Pas på de nye dimser - de spionerer på dig


Omdømme 1
Artikel fra Berlingske 5 feb 2017

Pas på når du slutter smart hjemmeudstyr til nettetStadigt mere hjemmeelektronik kan kobles på nettet. Men det kan være en åben virtuel dør for hackere.link til artikel: http://www.b.dk/nationalt/pas-paa-naar-du-slutter-smart-hjemmeudstyr-til-nettet

3 Kommentarer

Omdømme 7
Badge +6
Tror reelt at dette er ikke det helt store man skal rende rundt og bekymre sig om i det daglige, for der er ikke nogen financiel fordel i det. Så det vil nærmere være for sportens skyld hvis de gidder at bruge tid på at hacke et smart TV eller lign husholdnings apparat der er koplet på internettet.
Så er det nok nærmere en service at apparatet er tilkoplet til der vil blive hacket, så som det eks. var tilfældet for folk med en Playstation, hvor de hackede serverne de spillemaskiner benytter og lagde hele systemet ned.

Der i mod skal folk med en fladskærm der benytter Android som OS være påpasselig med hvor de hopper rundt på nettet med deres TV, for der findes ransomware der er lavet specifikt rettet mod Android OS TV'ere, hvor den låser TV'et og forlanger løsepenge.
Den lille djævel hedder "FLocker". Den findes der over 7000 varianter af, hvor af at i hvert fald 1 af dem er direkte rettet mod Android smart TV'ere:
http://www.techspot.com/news/65215-trend-micro-ransomware-now-targeting-smart-tvs.html
Omdømme 7
Badge +3
Hvis et husholdningsapparat eller lignende er koblet på internettet via brugerens hjemmenetværk, hvor det samme hjemmenetværk også bruges til computere, netværksharddiske m.v. kan man vist ikke se bort fra en risiko for at nogen kan bruge adgangen til også at få adgang til brugerens computere, netværksharddiske m.v., hvis ikke der er truffet foranstaltninger til at forhindre dette.
Omdømme 7
Badge +5
Det er mit indtryk at enten chromecast eller ATV4 figurerer på netværket uden sikkerhed, har ikke fået tjekket hvilken

Besvar