Homedisk opsiges: total sletning af filer


Jeg opsiger TDC og derved skal homedisken afleveres til TDC. Alle filer skal derfor slettes totalt. Nogen der kender et gratis sikkerhedsprogram der kan overskrive filerne når det er på et netværksdrev ?


22 Kommentarer

Omdømme 1
Hej Silverfox20

Velkommen til TDC Kunde til Kunde forum.

På denne side http://privat.tdc.dk/publish.php?id=25605, kan du læse dette:

Og sletter du en fil på HomeDisken, kan du finde den i din online backup, hvor den gemmes i 45 dage.

Det må betyde at efter 1½ måned hvor du har slettet alt på din homedisk, er der ikke flere filer på din online backop.

Jeg syns det gratis program Ccleaner: http://www.piriform.com/ccleaner  er et godt lille program der kan mange ting, men desværre kan den ikke gå online for at slette filer. Om den evt. kan overskrive filer på din homedisk, ved jeg desværre ikke.

Hej MajaH

Det jeg leder efter er et sikkerhedsprogram der kan overskrive filerne på selve hardisken så det ikke er muligt at genskabe dem med et andet program.

Selv om man sletter filerne ligger kan de nemt genskabes og det der har ligget på harddisken er ikke noget andre skal kigge i.

Havde jeg fået at vide at homedisken skulle afleveres ved abn. ophør have jeg ikke brugt den til backup af personlige papirere

Vh. Silverfox20

Omdømme 5
Hej Silverfox20

Den funktion du efterlyser, findes som et værktøj i CCleaner Glad humørikon

Værktøjet kan overskrive harddisken op til 35 gange ("Gutmann"), men jeg ved ikke, om/hvordan det fungerer på en HomeDisk.

Mvh

Stephen

Tilføjelse: Min HomeDisk er tilsluttet som Z-drev, men Z-drevet er ikke umiddelbart tilgængeligt for Drev rens i CCleaner, så jeg tror desværre ikke, at CCleaner kan anvendes til sikker sletning af filer på HomeDisken.

Omdømme 1
Hej Silverfox20

Har du haft tid til at finde ud af om Ccleaner kan anvendes på en homedisk, eller har du måske fundet en anden løsning?Glad humørikon

Omdømme 6
Badge +1
Det kunne være en af mod'erne fra TDC der kunne fortælle hvad man egentlig gør ved de HD'ere man får tilbage?

Vh

Peter

Omdømme 1
Ja Du har ret Peter - Det kunde og burde det være, men mon Modderne er til at råbe op? Overrasket humørikon

Men jeg mener, som Silverfox. Jeg ville også være mere tryg, hvis jeg viste, at jeg selv havde gjort noget for at slette mine data. Humørikon med tunge

Jeg har erfaret det samme som Stephen med hensyn til CCleaner og Z-drevet så jeg leder vidre Glad humørikon

Jeg har fundet et program Freeaser der ser ud til at kunne klare opgave. Det er ihvert fald muligt at vægle Z-drevet.

Det får lov til at stå og tygge i nat på max (35 overskrivninger). Jeg vender tilbage med resultatet.

Hvis nogen har  lyst til at prøve:

http://www.freeraser.com/

Omdømme 1
Tusinde tak for linket.

Det bruger jeg i min tråd, hvor jeg har samlet nogle oplysninger.

Er spændt på resultatet.

Freeraser var færdig her til morgen. Mappen det var sat til at slette var tom.

Ulempen ved Freeraser er at det kun sletter eksisterende filer, ikke filer der er slettes i forvejen, de kan stadig genskabes med mindre de er blevet overskrevet af andre filer som bliver slettet med Freeraser.

Det "perfekte" program vil overskrive fri plads. Har fundet programmet Eraser som jeg vil kigge nærmere på.

Det bliver nok først mandag.

http://eraser.heidi.ie/

Omdømme 1
Hvor er det skønt du er så ihærdig. Jeg venter....Meget glad humørikon

Omdømme 6
Hej Sølvræv20 og andre

Det er jo et godt spørgsmål. 

Jeg tror, at den eneste "sikre" måde at undgå ens data nogensinde bliver genskabt, er at skille harddisken ad og sætte den på een af de magneter, man bruger til at løfte biler med og skrue helt op for strømmen. Hvorefter man brænder resterne og fordeler asken over et større areal!!

Men det er vist kun efterretningstjenester som har brug for den slags sikkerhed. Og som kan genskabe data, der er udsat for det vi almindelige mennesker kan gøre.

Jeg får ind i mellem diske fra ulykkelige familie medlemmer, som enten er "kommet til" at formatere deres harddisk, eller hvor der er sket noget, så harddiskens data ikke kan ses af computeren. Og medmindre der er fysiske fejl, får jeg som regel data ud. 

Eller, når niecen har slettet den fysik afhandling, hun har skrevet på i 3 mdr, så kan jeg også genskabe den, fra disken. 

Data'erne forsvinder altså ikke. 

Også er der nogle ting man kan gøre. Der er nævnt noget med at overskrive X antal gange. På min computer er der en mulighed for at "rense" ledig plads. Så skriver den nuller 8 gange på hver bit. Men jeg har læst et sted at det ikke er nok. Data kan stadig genskabes. Måske er det en urban legend, fordi det er ikke for almindelige mennesker så.

Der er et firma i Norge, som påtager sig at få data ud af harddiske, som er fysisk i stykker. Brand, vand, varme, kulde eller værst magnetisme. Jeg ved med sikkerhed, at de fik data ud af en disk, som havde siddet i en computer der var brændt!! 

Det kostede så godt nok en årsløn eller to, men det lykkes.

Det jeg prøver at skrive er, at I skal overveje, hvilke data det er I vil have slettet. Også tage de nødvendige forholdsregler ud fra hvor vigtige de er. Det er trods alt nemmere at stjæle en pung, end at få data ud af en harddisk, som er sikkerheds slettet. Så er det pga personlige data, så mener jeg ikke at det er relevant, der er sikkerheden god nok. Der kan være andre  ting. Billeder, specielt hvis du er kendt. Igen - det kræver en del at få data ud. ER det så ikke nemmere at tage et nyt? 

Det er jo ikke så nemt, som i amerikanske film. Det kræver en kæmpe indsats og er ikke noget man "bare gør", det med at hive de data frem fra en sikkerheds slettet harddisk. Det amerikanske data tilsyn - og formentlig også det danske - har godkendt nogle metoder, som står mål med vigtigheden af de data, som almindelige mennesker ligger inde med.

Jeg mener først en fuldstændig vanvittig sikerheds procedure som den jeg starter med at fortælle om, er relevant, når vi taler om f.eks koder til affyring af atom-misiler, låsen på fort knox (som nok er tomt) eller andre voldsomme ting. Med det jeg ligger inde med privat, er det langt nemmere at skaffe sig adgang på andre måder, end at få fat i min slettede harddisk.

Men - jeg er fuldstændig enig i, at der skal være en hvis sikkerhed. Så jeg vil gå tilbage i mit system og spørge, hvad der gøres. Om den blot sendes ud igen, efter at have været formatteret en enkelt gang. Eller om den destrueres (det tror jeg faktisk den gør), eller hvad der sker. 

Og, som altid når jeg får svar, vender jeg tilbage herinde med svaret til jer Glad humørikon

Tak for et godt spørgsmål, Silverfox20. Meget vigtigt og relevant.

Hilsen

Omdømme 5
Hej Patrick

Jeg har det modsatte spørgsmål til total sletning af filer.

Hvis jeg overfører alt det musik jeg har hentet fra TDC Play og alle mine billeder og hvad man ellers har, kan jeg så genskabe dem på min computer, hvis jeg får den formateret den om?

hilsen Bente

Omdømme 6
Badge +1
Nu er jeg godt nok ikke Patrick :-)

Der er vist gået lidt sprogforbistring i dit spørgsmål Bente. Hvis du mener at du har lagt det på en Homedisk og så får den formatteret - så ja. Den gendanner sig helt af sig selv når den får forbindelse med nettet igen.

Hvis du formatterer harddisken i din computer - så er svaret stadig ja. Men det skal du så selv søgre for.... De data der ligger på disken bliver ikke fjernet. I indholdsfortegnelsen over disken bliver pladsen markeret som ledig - og så bruger computeren pladsen igen ved først givne lejlighed. Dvs. at har man formatteret ved en fejltagelse - så er det med at undlade at bruge computeren indtil den komme i kyndig hænder. 

Som udgangspunkt er de gamle data væk hvis de bliver overskrevet - men.... Hvis nu det virkelig gælder - så kan de som regel også gendannes. Så er vi ovre i virkelig specialistarbejde. Som Patrick skriver så kan man i visse tifælde gendanne data som er overskrevet 15 - 20 gange. hvis det er feriebilleder fra Kreta eller lejlighedssangen til moster Olgas 70 års fødselsdag der er gået tabt - så kan det under ingen omstændigheder betale sig at forsøge at gendanne dem Glad humørikon
@Patrick: Du skriver at billder af kendte kunne bedre betale sig at lave igen.... Men det kunne jo være en kendt der havde et "sammenstød af tæt fysisik karakter" med en anden person end den den kendte er gift med, og nu ville den kendte så sørge for at det billede aldrig kunne gendannes Glad humørikon

Vh

peter

Omdømme 5
Hej PeterA

Det gør ikke noget du ikke er PatrickBlinkende humørikon

Til en start vil jeg lige sige, jeg formaterer aldrig om selv, det gør min svigersøn.

Jeg ved bare af erfaring, at han siger og så gemmer du lige.. på et USB stik, eller hvad han siger, og det kan jeg aldrig huske hvordan man gørTrist humørikon

Så du kan sikkert se mit problem, hvis jeg kunne gemme det hele på Homedisken og så overføre det, når computeren er formateret om, så ville det jo være smart. Det er, så vidt jeg har forstået, ret mig hvis det ikke er rigtigt, en "ekstra harddisk"

Så puha, jeg hader når min Computer bliver sløv og langsom, som mig selv,Blinkende humørikon og den kunne godt trænge til en omformatering.

Hilsen Bente

Omdømme 6
Badge +1
@Bente:

Til den slags er homedisken genial. USB'sticken er hurtigere - men kapaciteten på homedisken er meget større. På homedisken har du også en backup "ude i skyen".

Det betyder at uanset om den brænder, bliver hugget, går i udu eller hvad du nu kan forestille dig - så kan dine data gendannes. På homedisken er det endda så smart at det bare er et spørgsmål om at sætte en ny til, og vente til den er færdig med at hende dine backupdata hjem igen.

Den der med at formattere PC'en engang imellem..... Hmmmmmm..... Hvilket operativsystem kører du med? Det burde ikke være nødvendigt med et nyere operativsystem. I de gode gamle XP dage var det noget jeg kunne gøre på nogle timer. I dag vil jeg tro der ville gå nogle dage for at få slæden op at køre igen. Det er alt for meget arbejde 🙂 Måske skulle du ønske dig en ny PC til jul?? :-)

Vh

peter

Omdømme 5
Hej Peter

Ja der har du en pointe, det er netop Windows XP jeg har.

Det med at ønske sig en ny Computer til JUL, nej de kan give mig en til fødselsdag, gaven må da blive lidt større, når jeg bliver 60 d, 8 december!!!Blinkende humørikon

Men tilbage til min computer, den er bare langsom,øvTrist humørikon

hilsen Bente

Omdømme 1
Patrick skrev:Men - jeg er fuldstændig enig i, at der skal være en hvis sikkerhed. Så jeg vil gå tilbage i mit system og spørge, hvad der gøres. Om den blot sendes ud igen, efter at have været formatteret en enkelt gang. Eller om den destrueres (det tror jeg faktisk den gør), eller hvad der sker. 

Og, som altid når jeg får svar, vender jeg tilbage herinde med svaret til jer Glad humørikon

Tak for et godt spørgsmål, Silverfox20. Meget vigtigt og relevant.

Hilsen

Hej

Og som altid når der bliver lovet et svar, rykker jeg for et, nu tre måneder efter.  Humørikon griner højt

Hej,

Vi genanvender (refurbishment) ikke HomeDiske der modtages retur. De bliver sendt til destruktion, hvor materialerne genanvendes til at lave andet elektronik.

Med hensyn til backup online er det ikke muligt at tilgå data der er gået tabt efter 45 dage fra opsigelsen af HomeDisk/sletning fra papirkurven. Der er derfor ingen risiko for, at data på HomeDisk kan misbruges.

Derudover er data encrypted og tilknyttet abonnementsid (EM eller fastnetnummer). Så selvom du opsiger HomeDisk og ombestemmer dig indenfor 45 dage, er dine data stadig velbevaret.

Hvordan sletter/fjerner jeg alt på min homedisk.

Omdømme 1
Hej

Du læser alle indlæg i denne denne lange tråd. Glad humørikon

Der må stå noget du kan bruge.

hej. nu har jeg været ude for et tabe min computer engang, hvor min hardisk den døde Trist humørikon

jeg kom dog i kontakt med en, som mente han kunne rede den.

det var dokumenter og billeder af min datter osv... noget der ikke kunne komme frem igen på anden måde.

det kostede mig ca 3500,- kroner. og hardisken kunne ikke bruges bagefter...

Så det er dyrt at få fremskaffede sine filer igen, det skal lige siges at min harddisk var på 320GB og langt fra fyldt op.

Besvar