homedisk


Omdømme 4
Badge +1
  • Vismand
  • 177 kommentarer
hej.

da vi er flere her i husstanden,der har adgang til homedisk-er det så muligt at sætte en personlig kode på ens mapper.har pløjet hele homedisk området igennem!kan ikke se det?

mvh.2515Trist humørikon


4 Kommentarer

Omdømme 4
Badge +1
hej alle og godt nytår!

er der ikke bare en, der går på limpinden? ell. står den på tdc.support!

mvh.2515Blinkende humørikon

Omdømme 5
Hej 2515.

Andre brugere har haft samme ønske, men HomeDisken indeholder desværre ikke en funktion, der gør det muligt at opsætte rettigheder eller adgangskode på de enkelte mapper.

Mvh

Stephen

Omdømme 1
Hej.

Som supplement til Stephens besvarelse kan det tilføjes, at enten har man adgang til alle mapper i HomeDisken, eller også slet ikke til nogen. Mediefiler i mapperne Billeder, Musik og Videoer er der dog læseadgang til via HomeDiskens DLNA-server, så de kan afspilles på en medieafspiller (herunder smartphone, computer, TV m.m. hvis disse enheder understøtter det) uden adgangskode, når blot afspilleren er på samme netværk som HomeDisken.

Hvis man anskaffer en mere normal netværksharddisk kan man både oprette flere brugere med deres egne adgangskoder og deres egne rettigheder til mapper og filer.

Det kan dog ikke afvises at problemet kan løses ved mere kreative ordninger, måske ved brugerafhængige indstillinger i computerens firewall eller ved at brugerne lægger kryptede filer på HomeDisken, som kun den enkelte bruger kan afkode.

Man kan underopdele HomeDiskens mappe Dokumenter i undermapper for hver enkelt bruger, og hver enkelt bruger kan have et drevbogstav svarende til brugerens undermappe. Hvis brugeren anvender pågældende drevbogstav virker det som om brugeren kun har adgang til egne data, men der en ingen sikkerhedsmæssig begrænsning, og brugeren kan uden videre vælge rodmappen på HomeDisken (drevbogstav behøves ikke), og derfra navigere til alle mapper på HomeDisken.

Omdømme 4
Badge +1
hej MS-ERIK og stephen.

tak for svaret,det er bare ok.

mvh.2515Meget glad humørikon

Besvar