SMS fra Tyskland vil ikke vise tyske bogstaver | YouSee Community
Spørgsmål

SMS fra Tyskland vil ikke vise tyske bogstaver


Jeg har en Huawei P9 lite telefon med Android 7.0 Når jeg modtager sms’er fra en tysk mobil vises alle tyske bogstaver (ä, ö og β) OG danske bogstaver (ø,ø og å) som “?“ i den sms jeg modtager. Jeg har installeret både dansk og tysk tastatur og sprog på min telefon og har ingen problemer med at skriver sms’er til den tyske modtager (både med danske og tyske bogstaver) - mine sms’er bliver modtaget korrekt af den tyske modtager (både danske og tyske bogstaver). Har nogen en idé om, hvordan jeg løser dette noget irriterende problem? 


3 Kommentarer

Omdømme 5
Badge +7

Hej PB51

Kunne se, du manglede et svar - det laver vi lige om på.

Har du prøvet at genstarte telefonen? Og har du evt. en anden telefon, du kan teste med? Det er simpelthen for at finde ud af, om det kan være noget på telefonen, der er årsagen.

Stefan, YouSee Forum Team

Hej Stefan,

Tak for tilbagemeldingen. Ja, jeg har prøvet at genstarte OG jeg har prøvet gendanne fabriksindstillinger samt prøvet at installere Googles “Besked App” i stedet for telefonens indbyggede app, men alt sammen uden resultat. Jeg har desuden været i kontakt med Huawei’s tekniske support og gennemgået alle mulige fejlkilder på selve telefonen  uden resultat. Sagen er, at det drejer sig om to identiske telefoner købt næsten samtidig i DK af mig. Den ene er udstyret med et tysk Vodafone abonnement/sim og bruges af min kone når hun rejser i Tyskland. Den anden telefon (min) har et YouSee abonnement/sim. Alle tegn modtages korrekt på den “tyske” telefon blot ikke på min “danske”, så både jeg og Huawei’s teknikker hælder til den opfattelse, at problemet ligger hos enten YouSee eller Vodafone. Jeg har desværre ikke en anden telefon, men jeg vil prøve med venner/naboer.

Hej igen Stefan,

Vi har nu prøvet at sende sms fra den “tyske” telefon til forskellige danske telefoner. Resultater var at alle tegn og bogstaver (danske og tyske) går fint igennem til alle telefoner der IKKE har YouSee/TDC abonnement. Dvs, Telia, 3 og Telenor fungere men de telefoner der havde YouSee oplevede samme problem som mig med ??? i stedet for danske og tyske bogstaver. Kan mit sim-kort være defekt? Ligger problemet hos YouSee? Kan du hjælpe videre?

 

Besvar