Windows 10 og TDC


Omdømme 6
Badge +2
Microsoft lancerer inden længe en ny opgradering til Windows ved navn ”Windows 10”.

Vi har derfor oprettet denne tråd, så vi kan samle information og erfaringer med det nye Windows 10. På den måde, kan vi have det hele samlet i én tråd, og gøre det nemt og overskueligt at finde svar Glad humørikon

Hvad er Windows 10 og hvad sker der med mine filer?

Windows 10 er en opgradering til din nuværende version. Dette betyder, at alle dine programmer og dokumenter skulle komme med over i det nye operativsystem uden at blive slettet. Der vil dog være undtagelser, da det ikke er alle programmer som er kompatible med det nye system.

Når du starter opgraderingen, så vil systemet automatisk køre en test, hvor den vil fortælle hvilke programmer den ikke kan tage med over – så dette vil du blive gjort opmærksom på.

Microsoft anbefaler dog, at du tager back up inden opgraderingen – eller smider dine filer op i en sky – for sikkerhedens skyld.

Windows 10 og TDC Mail

Du får som udgangspunkt dit mailprogram med over på den nye opdatering, hvor opsætningen og dine e-mails skulle være gemt. Det kan dog være, at du skal indtaste dit password til din mail igen. Hvis du har mistet eller glemt dit password, så kan du altid logge ind på din webmail og ændre det – se en vejledning lige her 

Vores forumbruger, , gør desuden opmærksom på en fejl med den nye Mail-app, hvilket drejer sig om, at den kan finde på at slette dine mail - se mere her

Opsætning af TDC Mail

På den nye Windows 10 mailklient er det være muligt at benytte TDC Mail og POP3, hvilket ikke var muligt med standard-app’en på Windows 8.1. Du kan derfor opsætte din mail i dette program, men vær opmærksom på, at du kun kan få dine gamle mails ind, hvis du i dit tidligere mailprogram har valgt at ”gemme en kopi af meddelelsen på serveren”. Du kan nemt se, om dette er gjort ved at logge ind på din webmail og derefter tjekke din indbakke. Hvis indbakken er tom eller kun består af nye mails, så er de typisk "slettet" fra serveren da de hentede dem ned til dit mailprogram. – hvis din mail ikke er tilknyttet dit TDC Login, så find hjælp her 

Hvis du ønsker at opsætte den nye mailklient, så skal du benytte vores serverinformationer, så programmet kan kommunikere med vores mailsystem. Du kan finde alle oplysninger om opsætningen lige her som vi opdatere løbende med nye mailklienter.

  

Giv gerne besked, hvis det stadig volder problemer - ellers må du have en god weekend Glad humørikon

Windows 10

Microsoft er proaktivt ude at informere om ændringerne i Windows 10 samt hvad brugerne kan forvente. Jeg vil derfor anbefale alle med spørgsmål til Windows 10 om at besøge deres – i min optik – rigtig gode ”Spørgsmål og Svar” på https://www.microsoft.com/da-dk/windows/windows-10-faq

Har du spørgsmål, input eller måske nogle tips og tricks - så skyd endelig løs Glad humørikon


7 Kommentarer

Super mange tak for det hurtige svar til min forespørgsel om TDC Play...
Havde lige overset menuen i Edge om at man kunne åbne en side i Internet Explorer.

Omdømme 1
TDC-kunder, der vil anvende den medfølgende mailklient i Windows 10 til TDC Mail, vil kunne få visse problemer, da håndteringen af navnlig POP3-mail er noget forenklet.

Det er nemlig ikke muligt at oprette nye mapper, heller ikke lagermapper til arkivering, og ved opsætningen af kontoen kan man ikke specificere, hvad der skal ske med mail på serveren når de er hentet til den lokale klient, og det fremgår ikke hvad der sker. Forsøg har vist at mails bliver på serveren når de hentes. Det betyder så at TDC Mail brugere selv skal holde øje med at TDC's noget begrænsende grænse på 1.000 mails pr. mappe ikke overskrides, og slette eller flytte mails manuelt med Webmail for at holde antallet nede.

Slettes en POP3-konto i mailklienten på Windows 10 slettes alle tilhørende mails, det er jo så ekstra uheldigt at man ikke kan oprette lagermapper til at gemme dem i.

Se supplerende indlæg 14. august 2015 vedr. mailappen i Windows 10.


Omdømme 1
Alvorlige problemer fundet angående mailappen i Windows 10:Problem 1:

Hvis man i webmail sletter en mail fra indbakken, så slettes den også i indbakken i mail-appen i Windows 10.

Problem 2:
Hvis man lokalt i mailappen sletter en hentet mail, som stadig ligger på serveren, så slettes den også på serveren (Webmail).

På det grundlag må det frarådes at anvende mailappen i Windows 10 til TDC Mail, eller anden POP3-mail, indtil Microsoft får lavet en bedre version. Det er muligt at dette kan slås fra uden at man så også afbryder hentning af nye mails, men det er uklart hvordan.

Omdømme 1
Windows 10 - Ikke helt problemfrit for alle - Til orientering.

Det nye Windows 10 har nogle mangler og uafklarede spørgsmål, som kan give forskellige problemer for nogle brugere. Listen er et udvalg, der kan være flere problemer, og ikke alle vil have problemerne. Det må forventes at kommende opdateringer vil formindske og/eller fjerne problemerne.

Startmenuen

Menuen kan indeholde mapper, men en mappe kan ikke indeholde undermapper. Hvis et installationsprogram opretter undermapper, findes undermapperne i "Stifinder", men i startmenuen vil alle genveje i undermapper bliver vist samlet, og teksten på undermapperne vises ikke. Dermed kan der optræde flere punkter i startmenuen med samme tekst, selv om de starter noget forskelligt.

Appen Mail
Man kan ikke oprette egne lokale mapper. Uheldig synkronisering ved POP3-mail kan gøre at man mister sine mails. Ved POP3-mail kan man ikke specificere hvad der skal ske med mail på serveren når mails er hentet. Man kan ikke inde fra mailappen åbne appen Personer.

Appen Billeder
Man kan åbenbart ikke selv bestemme hvilke albums, der skal oprettes. Der er utilstrækkelige søgemuligheder.

Appen Groove Musik
Brug af filnavnet "folder.jpg" til albumcover virker ikke. Albumcoveret skal lægges ind i mindst én musikfil for at virke. Der er utilstrækkelige søgemuligheder.

Appen Film og TV
Optaget TV, der er optaget med Hauppauge WinTV, afvises med melding om ukendt format, og kan derfor ikke afspilles.

OneDrive synkronisering
I Windows 8.1 skal man logge på med en Microsoft-konto for at kunne synkronisere, men så har man den valgmulighed, at kun filnavnet ligger lokalt, og selve filen derfor kun er tilgængelig online. Når filen skal bruges bliver den downloaded, men kan efter brug igen vælges som kun tilgængelig online. Herved spares en mængde plads, da de data, der fylder, ligger på Microsofts OneDrive, kun navnet ligger også lokalt.

I Windows 10 er dette ændret. Man kan markere hvilke mapper på OneDrive, der skal synkroniseres, men når der synkroniseres vil hele filindholdet både ligge online på OneDrive og lokalt i særlige lokale OneDrive-mapper. Har man et Office365-abonnement får man 1 TB plads på OneDrive, og selv om man kun bruger en brøkdel heraf, kan det let ende med pladsmangel på C-drevet. Det kan tillige betyde langsom opstart.

Trods en hel del kritik og konstruktive ændringsforslag i forbindelse med insidernes afprøvning af diverse preview-versioner af Windows 10 har Microsoft ikke hidtil ændret mening herom.

Windows Media Center
Er ikke tilgængeligt i Windows 10. Endnu er ikke fundet en erstatning, der er praktisk brugbar i forbindelse med brug af en TV-skærm.

Windows Media Player
Optaget TV, der er optaget med Hauppauge WinTV, kan afspilles uden problemer i Windows 8.1, men i Windows 10 afspilles kun lyd uden billeder.

Hardware
Der rapporteres om adskillige tilfælde hvor der endnu ikke findes drivere til Windows 10 til diverse grafikkort, printere eller anden hardware. Muligvis kan der også forekomme kompatibilitetsproblemer med computerens BIOS.

Jeg kan ikke se TDC Play TV på min HP Stream med Win10.
Heller ikke via Explorer.
Hvordan kan det være at TDC Sikkerhedspakken (F-Secure) ikke vil installere på Win10 ?

Efter at have downloadet den nyeste "installer" fra TDC's hjemmeside, samt følger instrukserne for installation, så slutter programmet med beskeden "installation ikke udført".

Hele installation kører ellers fint indtil denne besked.

Det er kun i Win10 denne fejl kommer.

Er der andre som har oplevet dette problem ?

Besvar