Windows XP efter 8. april 2014 | YouSee Community

Windows XP efter 8. april 2014


Omdømme 1
Dette har kun betydning for brugere med Microsoft Windows XP.

 

Jeg er kunde hos TDC, og derfor er nedenstående ikke en udmelding fra TDC og dækker ikke nødvendigvis TDC's mening.

Som det måske er bekendt ophører Microsoft med at udsende opdateringer til Windows XP den 8. april 2014. Det gælder både sikkerhedsopdateringer og andre opdateringer. Det har den betydning, at sikkerhedshuller og sårbarheder, der kan bruges til misbrug og som først opdages efter 8. april 2014 ikke vil blive rettet. Egentlige fejl bliver heller ikke rettet.

 

Computeren vil stadig fungere, men sikkerheden vil gradvis blive mindre og mindre, og dermed vil risikoen for misbrug, som f.eks. identitetstyveri, opsnapning af CPR-numre, bankkonti og andre personlige og følsomme oplysninger blive større, tillige med misbrug til udsendelse af spam o.s.v.

 

Da det er meningen at vi alle fremover skal kommunikere med offentlige myndigheder m.fl. elektronisk, har alle faktisk behov for en fungerende computer med sikkerheden i orden.

 

Microsoft anbefaler, at brugere med Windows XP anskaffer en ny computer, som har Windows 8.1 installeret. Det oplyses at Windows 8.1 ikke er beregnet til opgradering af Windows XP, så en egentlig opgradering kan man sandsynligvis ikke foretage. Windows 8.1 stiller desuden nogle tekniske krav, der næppe er opfyldt af en gammel computer.

 

Hvis man alligevel vil gøre forsøget at opgradere, så husk endelig at tage backup af samtlige data, helst af hele den gamle harddisk. Ellers risikerer man at miste det hele.

 

Erhvervskunder med Windows XP bør søge professionel assistance.

Der kan læses meget mere på Microsofts hjemmeside.

 

Links til Microsoft.

 

Hovedsiden til Microsoft

Ophør af support til Windows XP

Fakta om Windows-livscyklussen

Supportlivscyklus for produkter

 

Forslag hvis man fortsat vil bruge Windows XP.

 

Den computer, man fremover anvender til almindeligt brug, herunder netbank, borger.dk, SKAT.dk,  køb i netbutikker, almindelig internetadgang, mail o.s.v. bør helt bestemt være en computer med en nyere Windows, d.v.s. Windows Vista, Windows 7, Windows 8 eller Windows 8.1.

 

Hvis man af en eller anden årsag vil beholde sin gamle computer med Windows XP til særlige formål, selv om man anskaffer en ny computer til almindelig brug, kan der gøres forskellige ting så det ikke går for meget ud over sikkerheden.

 

Inden den 8. april 2014 må man sørge for at alle udsendte vigtige opdateringer er installeret på XP-computeren via Windows Update (kræver muligvis administratoradgang).  Desuden må man foretage en komplet systemscanning med sikkerhedspakken og fjerne alt skadeligt, der findes. Diverse midlertidige internetfiler, cookies m.v. bør slettes. Hvad der herefter kan gøres afhænger af behovet.

 

Desværre kan der allerede ligge uopdaget skadelig software på XP-computeren, som ligger inaktivt, men som bliver aktivt efter 8. april 2014, hvilken man nok bør tage hensyn til.

 

Hvis man helt kan undvære adgang til både internet og lokalt net:

 

Man kan isolere XP-computeren helt ved at koble den fra alle netværk, og deaktivere netkortene. Skal der flyttes data må det blive med flytbare hukommelsesenheder (USB-sticks, eksterne USB-harddiske, disketter m.v.). Pas på: Skadelig software kan også overføres via sådanne flytbare enheder.

 

Da man ikke kan opdatere en eventuel sikkerhedspakke på XP-computeren uden internetadgang, må man overveje at afinstallere sikkerhedspakken, men husk at installere den igen hvis computeren alligevel skal have netadgang senere.

 

Når computeren er helt isoleret kan der ikke komme nye skadelige programmer ind, og eventuelle høstede oplysninger kan ikke sendes ud.

 

Hvis man kan undvære adgang til internet men behøver adgang til lokalt net:

 

Gå ind i Homeboxens indstillinger. Her kan man angive computere på netværket, der ikke må have internetadgang. Angiv XP-computeren her. Sørg for at der ikke er porte, der er omdirigeret til XP-computeren. Man kan tillige ændre indstillingerne for netkort (der kan være flere netkort) til fast IP-adresse, d.v.s. at adressen ikke tildeles automatisk, og lade adressen for gateway stå tom (medmindre det giver fejlmelding, man ikke får lov til det, eller adgang til lokalt net også forhindres). Det skulle betyde, at XP-computeren ikke kan finde vejen til internettet.   

 

Sørg for at der er begrænset adgang til andre computeres delte mapper fra XP-computeren, og giv ikke adgang til mere end der er behov for. I andre computeres sikkerhedsindstillinger må XP-computeren ikke tildeles fuld tillid, men kun hvad der er brug for. Sørg for at andre computere har en opdateret sikkerhedspakke.

 

Da man ikke kan opdatere en eventuel sikkerhedspakke på XP-computeren uden internetadgang, må man overveje at afinstallere sikkerhedspakken, men husk at installere den igen hvis computeren alligevel skal have netadgang senere.

 

Hvis man har behov for både internetadgang og adgang til lokalt net:

 

At opretholde adgang til internet for XP-computeren efter 8. april 2014 er noget risikabelt og bør undgås. Men er det nødvendigt, skal man være yderst kritisk med at gå på internettet. Undgå brug af mailklienter, undgå at åbne vedhæftede filer i Webmail, undgå at besøge hjemmesider med reklamer, undgå at besøge hjemmesider man ikke kender. Undgå så vidt muligt at installere noget som helst der hentes fra internettet, hvis det ikke uden nogen tvivl kan konstateres som helt sikkert (f.eks. opdateringer af installerede programmer fra producenten, sikkerhedspakker fra anerkendte producenter o.lign.).

 

Undgå at besøge hjemmesider med personligt og følsomt indhold, som f.eks. netbanker, netbutikker, borger.dk, SKAT.dk eller tilsvarende, hvor der kan høstes oplysninger der kan misbruges.

 

Installer en sikkerhedspakke, der fungerer fuldt ud på Windows XP, f.eks. Norton Internet Security, men ikke TDC Sikkerhedspakken medmindre TDC melder ud at den er god nok til Windows XP også i et stykke tid fremover. TDC’s nuværende sikkerhedspakke bruger Windows indbyggede firewall, men det er ikke godt nok da den ikke opdateres af Microsoft efter 8. april 2014.

 

Hvis man ikke ønsker at ændre på noget:

 

Computeren med Windows XP vil virke, men sikkerheden bliver reduceret, og man udsætter sig for diverse alvorlige sikkerhedsmæssige problemer, herunder identitetstyveri, misbrug af personlige oplysninger, at computeren bliver misbrugt til udsendelse af spam o.s.v.

 

Det er muligt at bl.a. netbanker vil blokere eller kræve at computeren udskiftes, eller at man overtræder bestemmelserne for anvendelse af netbank og NemID.

 

Sørg som minimum for at installere en sikkerhedspakke, der fungerer fuldt ud på Windows XP, f.eks. Norton Internet Security, men ikke TDC Sikkerhedspakken medmindre TDC melder ud  at den er god nok til Windows XP også i et stykke tid fremover. TDC’s nuværende sikkerhedspakke bruger Windows indbyggede firewall, men det er ikke godt nok da den ikke opdateres af Microsoft efter 8. april 2014.


7 Kommentarer

Omdømme 1
 

HUSK - Datoen 8. april 2014 nærmer sig.

Husk at den 8. april 2014 ophører Microsoft med at udsende opdateringer til Windows XP. Nogen mener, at hackere holder planlagte angreb tilbage og kommer med dem efter 8. april 2014.

Det er ikke kun for Windows XP, at opdateringer ophører 8. april 2014. Det gælder også for Microsoft Office 2003, og dermed for Outlook 2003 som indgår i Officepakken.

Hvorvidt TDC Sikkerhedspakken er forsvarlig at bruge på Windows XP efter 8. april 2014 mangler TDC at oplyse om. Eventuelt kan man skifte til Norton Internet Security, der umiddelbart virker som noget, der giver bedre beskyttelse. Men helt godt er det ikke. Hvis det skal være så sikkert som muligt må der anskaffes en ny computer.

For ikke at give forkerte oplysninger henvises til videre læsning på nedenstående sider.

Links til Microsoft-sider:

 

Hovedsiden til Microsoft

Ophør af support til Windows XP

Fakta om Windows-livscyklussen

Supportlivscyklus for produkter

Link til Version 2 - IT for professionelle:

(skriv XP i søgefeltet og klik på "Søg")


 

Version 2 - forsiden

Omdømme 1
Windows XP - Husk 8. april 2014:

 

Herefter kommer der ikke flere opdateringer til Windows XP, hverken opdateringer der lukker nyopdagede sikkerhedshuller eller opdateringer, der rettet fejl. Der kommer heller ikke flere opdateringer til Microsoft Office 2003, og dermed heller ikke til Outlook 2003.

 

Der vil fortsat i nogen tid blive udsendt signaturfiler til Microsoft Security Essentials, men selve programmet kan efter 8. april 2014 ikke længere downloades til Windows XP.

 

Sørg for at de sidste opdateringer til Windows XP bliver installeret. De bliver nok tilgængelige omkring 8. april 2014 eller i dagene derefter. Sørg også for opdatering af java og andet, der måtte være installeret.

 

Herefter må brugeren træffe sin beslutning om computeren med Windows XP fortsat skal have internettilslutning, om den skal have lokalnettilslutning eller om den skal helt isoleres. Hvis man vælger at kassere computeren, så husk at harddiskens indhold kan genskabes medmindre hele harddisken er overskrevet med noget andet, eller den er fysisk ødelagt.

 

Det har desværre hidtil ikke været muligt at få oplysninger om i hvilket omfang TDC Sikkerhedspakken giver beskyttelse på Windows XP. Problemet er at denne sikkerhedspakke benytter den indbyggede firewall i Windows XP, hvor nyopdagede sårbarheder og fejl ikke bliver rettet efter 8. april 2014.

 

Hvis man anvender en HomeBox fra TDC indeholder selve boksen en vis grad af firewallbeskyttelse. Vær opmærksom på at hvis man ændrer på boksens konfiguration, f.eks. forøger sikkerheden eller blokerer for internetadgang, så skal dette genindstilles hvis boksen resettes til fabriksindstillingerne.

 

Det frarådes fuldstændig at forbinde en computer med Windows XP til et åbent offentligt hotspot.

 

Brugere med internet fra YouSee: Pas ekstra godt på, navnlig efter det for nylig (nu forhåbentlig lukkede) meget alvorlige sikkerhedsproblem med YouSee hotspot, hvor man uden at have abonnement hos YouSee og uden at logge på kunne forbinde sig til et YouSee-hotspot og i nogen tilfælde få mere eller mindre adgang til oplysninger om andre YouSee-brugeres computere, og muligvis også indholdet afhængig af computerens netværks- og delingsindstillinger.

 

Der henvises i øvrigt til de øvrige indlæg i nærværende tråd - læs Microsofts informationsside, som der er et link til i de øvrige indlæg i tråden.

 

Husk, at dette også gælder for Windows XP Mode. Selv om den følger med visse versioner at Windows 7 er den uafhængig af sikkerhedsindstilligerne i Windows 7, og skal behandles som enhver anden computer med Windows XP.

Omdømme 1
Hej Erik

Jeg har læst din tråd, men kan ikke finde svar på mit spørgsmål. Måske fordi jeg har overset det.

Jeg har kun min xp stående, som en slags reserve, hvis min bærbare skal sendes ind til rep. Det vil sige at min pc altid står slukket, (med yousee sikkerhedspakken indstaleret).  Jeg har læst at sådan en slukket maskine kan lade snavs komme videre til andre enheder.

Er det en skrøne, eller er der noget om snakken.?

Hvis det er rigtigt, hvordan frakopler man så sin xp, så den ikke er på internettet? 

Vil det evt. hjælpe at bede yousee(TDC om en åben konfiguration og selv købe en ekstra router at hægte på?

Omdømme 6
Badge +4
En slukket normal PC vil ikke kunne sende virus videre. Da PC'en er slukket. Der er ikke strøm på processoren. Så den kan ikke arbejde, derved kan PC'en jo ikke lave noget. Windows, som jo egentlig kører en virus, som et program, kører jo heller ikke. Man kan dog "Vække" en PC hvis man har sat den til at kunne tændes ved at sende en speciel pakke til dens netkort (Virker dog KUN hvis der er tilsluttet trådet net, og det er slået til. Man kan ikke vække en PC via WiFi).

Jeg er sikker på at du ikke behøver at være bange for noget som helst snavs fra, eller til din XP PC, så længe din XP PC er slukket. Slet ikke hvis du kun kører trådløst med din XP PC

Der hvor der kan ske ting og sager, selvom PC'en er slukket, kan f.eks. være på Servere der har det der kaldes ILO (Integrated Lights out) Det har f.eks. de servere jeg arbejder på. ILO er faktisk en computer i computeren, der bliver brugt til at fjernstyre selve serveren, uden at skulle fysisk ned til serveren (tænde, sluke, se skærmen osv. Alt det man normalt laver fysisk ved serveren, kan man fjernstyret via ILO). Denne kan i princippet også køre en virus. Har ikke hørt om det, men i princippet kan man. ILO'en er tændt så snart man har sat strøm til Serveren.

Omdømme 1
Hej Maja.

Så længe PC'en står slukket kan den ikke gøre nogen skade. Men har den stået slukket i længere tid mangler der nok en hel del opdateringer, så hvis den derefter tændes vil der være forøget risiko hvis den får netforbindelse med noget, navnlig forbindelse til internet. Er der andre PC'ere på samme lokale net, er det klogt at slukke for disse, så den gamle XP-maskine ikke kan overføre noget til andre maskiner.

Hvis maskinen har stået slukket er Sikkerhedspakken heller ikke opdateret. Hvis YouSee-sikkerhedspakken er identisk med TDC Sikkerhedspakken er beskyttelsen tvivlsom for så vidt angår firewalldelen, da der i stor udstrækning bruges den firewall, som er indbygget i Windows XP, og som ikke opdateres mere. Der mangler stadig svar fra TDC om dette, der er gjort forsøg på at få et svar herom i over et år, men det er ikke lykkedes endnu.

I en TDC Homebox kan man blokere for internetadgang for konkrete maskiner på nettet, men man skal huske at hvis Homebox resettes, skal man genindstille blokeringen. Hvad angår udstyr fra YouSee er jeg noget usikker, måske er det nødvendigt at få åben konfiguration for at kunne lave en tilsvarende blokering. Man kan også blokere lokalt i den gamle XP-maskine, dels ved at fjerne netadgang fuldstændig - f.eks. ved at inaktivere netkort og så naturligvis fjerne en eventuel kabelforbindelse til router, eller ved at fjerne mulighed for internetadgang, f.eks. ved at opsætte fast IP-adresse på netkortet og undlade at oplyse værdi for gateway og DNS-server. Men hvis der allerede ligger malware på maskinen, kan det vel ikke udelukkes at denne malware kan ændre på indstillingerne, så der alligevel bliver internetadgang, hvis det ikke er forhindret rent fysisk. Hvis selve routeren eller Homebox ikke er beskyttet godt nok, kan man nok også risikere at eksisterende malware ændrer her og giver adgang for mere malware.

Lad være at forbinde til usikre netværk, som f.eks. et offentligt hotspot, det gælder også YouSees hotspot hvis disse ikke nu er slukket. Lad være at forbinde til trådløse netværk der står åbne uden adgangskode. Sørg for at der kun kan forbindes til ens egen Homebox eller tilsvarende boks med adgangskode ved trådløs forbindelse. Sørg for at selve Homeboxen eller tilsvarende boks selv er beskyttet med adgangskode. 

Der er vel egentlig kun disse sikre løsninger: Enten at isolere XP-maskinen fuldstændigt fra omverdenen (og lade den forblive isoleret i fremtiden), eller udskifte XP med noget andet hvis det er muligt (nyere Windows eller Linux m.v.), og hvis ikke, så købe en ny computer. Prøv at kigge på diverse hjemmesider fra butikker, der sælger computere, de er faktisk ikke ret dyre længere hvis man ikke stiller større krav til grafik, hukommelse og harddiskstørrelse m.m.

Når Microsoft har udsendt de sidste opdateringer til XP kommer der i denne tråd et indlæg i en mere generel udformning herom. Se endvidere de tidligere indlæg i denne tråd.

Der går rygter om at der kommer et massivt cyberangreb lige efter at den sidste opdatering er udsendt. Er man bange for det, kan man lade være at gå på internettet med en XP-maskine i nogle dage efter opdateringen, for at se om der i pressen eller andre steder rapporteres om problemer.

Et generelt råd er i øvigt at sørge for altid at have backup at alle data, man ikke ønsker at miste, og opbevare denne backup på et sikkert sted. Så er dataene også sikret mod tyveri, brand, oversvømmelse o.s.v.

Erhvervsbrugere med Windows XP opfordres til at søge professionel hjælp, da det for dem har betydning for hele deres virksomhed.

Omdømme 1
Datoen 8. april 2014 er nu kommet.

 

Det er nu blevet den 8. april 2014. De sidste opdateringer fra Microsoft til Windows XP er dog endnu ikke kommet frem til installation. Der synes at være en fast linie i, at opdateringer som udgives om tirsdagen, først er installeret om torsdagen når automatiske opdateringer bruges.

 

Hold øje med om opdateringerne kommer og om installationen går godt. Hvis ikke må man prøve at køre Microsoft Update manuelt, og være logget på Windows med administratoradgang (ellers virker det muligvis ikke).

 

Når opdateringerne er på plads er tiden kommet til at gøre det videre fornødne. Se i denne tråd, og specielt disse indlæg, vist med oprettelsesdato:

19-01-2014 Dette har kun betydning for brugere med Microsoft Windows XP.
18-03-2014 HUSK - Datoen 8. april 2014 nærmer sig.
01-04-2014 Windows XP - Husk 8. april 2014.

Beklager at indlæggene ikke er lagt ind her som link. En fejl i TDC Forums editor er skyld i at dette ikke var muligt.

 

Når opdateringerne er kommet, eller hvis der fremkommer flere informationer, bliver der lagt mere orientering ind i denne tråd.

Omdømme 1
Support til Windows XP er nu ophørt.

 

Jeg er kunde hos TDC og ikke IT-professionel, nedenstående er ikke en udmelding fra TDC og dækker ikke nødvendigvis en professionel vurdering af følgen af at support til Windows XP er ophørt.


 

Dette er generelle beskrivelser. Brugere med specielle konkrete problemer i forbindelse med Windows XP bør oprette en separat tråd, bl.a. for at kunne markere at deres problem er løst.


 

De sidste opdateringer for at rette sikkerhedsproblemer m.m. blev udsendt den 8. april 2014, og lå klar til at blive installeret på danske computere den 9. april 2014. Når disse opdateringer er installeret, vil Microsoft ikke udsende flere opdateringer til Windows XP, og hvis der herefter viser sig sikkerhedshuller og andre sårbarheder, eller fejl, vil det ikke blive rettet. Det betyder, at computere med Windows XP nu udsættes for en stadig stigende sikkerhedsrisiko.

 

Hvis der ikke er kommet nogle opdateringer automatisk den 8., 9. eller 10. april 2014, må man køre Microsoft Update manuelt med administratoradgang for at få de sidste opdateringer installeret.

 

Microsoft oplyser, at tidligere udsendte opdateringer også i nogen tid fremover vil kunne hentes.


 


Hvis man har tænkt sig at kassere den gamle computer med Windows XP er det tid at gøre det nu, og så behøver man ikke at opdatere noget. Husk i den forbindelse, at selv om man sletter den kasserede computers harddisk, vil det slettede indhold kunne genskabes medmindre man har overskrevet hele harddisken med noget andet, eller har ødelagt den fysisk.

 

Hvis man vil beholde den gamle computer med Windows XP og bruge den, bør man også opdatere Java, Adobe Flash Player og Adobe Reader, hvis disse ikke allerede er opdateret.

 

Hvad der herefter kan anbefales at man gør afhænger af om man vil isolere computeren fuldstændig fra omverdenen, d.v.s. hverken have internetforbindelse eller lokalnetforbindelse, om man vil beholde lokalnetforbindelse, eller om man også vil beholde internetforbindelse.

 

Computeren kan naturligvis kun blive angrebet, uanset om den har sikkerhedshuller eller ej, hvis den får forbindelser til omverdenen, som f.eks. internetforbindelse, lokalnetforbindelse eller via flytbare hukommelsesenheder (USB-pinde, USB-harddiske, disketter, CD'ere, DVD'ere o.s.v.,) som ikke er blevet checket for indhold af skadelig software.

 

Jeg har tidligere lavet forslag til hvad man kan gøre i de forskellige situationer tidligere i denne tråd. Disse forslag har stadig gyldighed. Dog kan der på baggrund af modtagne oplysninger fra TDC informeres mere om TDC Sikkerhedspakken. Disse oplysninger er gengivet længere fremme i denne tekst.

 

Henvisning til tidligere indlæg i denne tråd.

 

19-01-2014 "Dette har kun betydning for brugere med Microsoft Windows XP".
18-03-2014 "HUSK - Datoen 8. april 2014 nærmer sig".
01-04-2014 "Windows XP - Husk 8. april 2014".

 

Links til Microsoft-sider.

 


Her kan man få information fra Microsoft, herunder oplysninger om fremtidige datoer hvor supporten til de nyere Windows-versioner ophører (Vista, 7, 8 og 8.1), samt for alle øvrige softwareprodukter fra Microsoft.


 

Hovedsiden til Microsoft

Support til Windows XP er ophørt

Fakta om Windows-livscyklussen

Supportlivscyklus for produkter

Link til Version 2 - IT for professionelle.
(skriv XP i søgefeltet på version2-siden og klik på "Søg")

 

Version 2 - forsiden

 

Om TDC Sikkerhedspakken.
 
Som følge af at TDC Sikkerhedspakken til kontrol med indgående og udgående trafik benytter sig at den indbyggede firewall i Windows, herunder i Windows XP, har der været tvivl om kvaliteten af beskyttelsen fremover på computere med Windows XP, fordi sikkerhedshuller, sårbarheder og fejl i selve firewallapplikationen ikke fremover bliver rettet, da de indgår som en del af Windows XP. Der er fra TDC modtaget en orientering, som gengives herunder, dog lettere redigeret af hensyn til forståeligheden:

 

Svar om sikkerhedpakken:

 

Først skal man være opmærksom på, at installation af TDC Sikkerhedpakken på nuværende tidspunkt kun er supporteret på Windows XP SP3. Om installation fortsat vil være supporteret er endnu ikke afgjort.

 

Sikkerheden i et ikke supporteret styresystem, er ikke i top. Hvis der findes nye svagheder og huller, vil disse ikke blive lukket. Sikkerhedspakken er dog fungerende og beskytter. Undtagen firewalldelen, hvor TDC Sikkerhedspakken i de nyere Windows-versioner (Windows XP og senere) bruger Windows firewall. Sådan en er der automatisk også i Windows XP.

 

Sikkerhedspakken fungerer ved, at den bliver lagt ovenpå den sikkerhed, der i forvejen er i styresystemet, så når styresystemet ikke længere er sikkert, så kan man blive ramt den vej, selvom sikkerhedspakken i sig selv er sikker og fungerer. Der er et beskyttelseslag, der checker trafikken ind og ud på computeren, gennem Windows firewall, så sikkerheden er kun på plads så længe firewallen i Windows XP ikke er ramt af sikkerhedshuller, sårbarheder eller fejl. Men det TDC Sikkerhedspakken ikke gør mere er at konfigurere ind og udgående trafik, det sker i Windows firewall.

 

Andre sikkerhedspakker.
 
Hvis man på baggrund af oplysningerne om TDC Sikkerhedspakken ønsker noget mere sikkert fordi man vil fortsætte med at bruge Windows XP, også med internetadgang, kan man overveje en anden sikkerhedspakke.

 

Eksempelvis har Norton Internet Security fortsat sin egen firewall, og Symantec (som står bag Norton Internet Security) oplyser på sin hjemmeside, at Norton Internet Security vil fortsætte i nogen tid endnu med at fungere på Windows XP. Men man oplyser også, at man ikke kan kompensere for alle sikkerhedshuller, sårbarheder og fejl, som måtte opstå i Windows XP, og sikkerheden vil derfor under alle omstændigheder bliver forringet, også med Norton Internet Security.

 

Hvis man bruger Microsoft Security Essentials, så lider den af samme problem som TDC Sikkerhedspakken, fordi den også bruger Windows firewall. Microsoft oplyser at man i nogen tid fremover vil fortsætte med at udsende virusdefinitioner til dem, der allerede har Microsoft Security Essentials installeret, men det er nu slut med muligheden for at downloade Microsoft Security Essentials for at nyinstallere den under Windows XP.

Besvar