TDC Mail, IMAP og Windows 8 | YouSee Community

TDC Mail, IMAP og Windows 8


Omdømme 1
Adskillige brugere har efterlyst IMAP til TDC Mail, samt forespurgt om hvordan man får adgang til TDC Mail på Windows 8, hvor den indbyggede mailapp understøtter IMAP men ikke POP. Svaret har været at TDC ikke tilbyder IMAP på nuværende tidspunkt, og at man for at få adgang til TDC Mail på Windows 8 måtte installere en lokal mailklient, som f.eks. Windows Live Mail.

Men der er faktisk en mulighed, der både giver IMAP-funktionalitet for TDC Mail, og giver adgang til TDC Mail i den indbyggede mailapp i Windows 8 uden at installere noget som helst ekstra.

Opret en Microsoft Outlook.com mailkonto.

Muligheden består i at brugeren opretter en Microsoft-konto og derunder opretter en mailkonto. Microsofts mailsystem hedder Outlook.com og svarer til det, der tidligere hed Hotmail.

Microsoft Outlook.com mail fungerer stort set som IMAP i lokale mailklienter, hvilket vil sige, at mails synkroniseres mellem serveren og den lokale mailklient, dette gælder alle mailmapper, og det virker i begge retninger, det vil sige at ændrer man noget på serveren ændres tilsvarende automatisk i den lokale klient og ændrer man noget i den lokale klient, ændres tilsvarende på serveren. Man vil på alle lokale klienter, både computere og smartphones m.v., kunne se alle mailmapper og alle mails, både sendte og modtagne.

Når man sætter Microsoft Outlook.com mail op i en lokal mailklient, skal man markere at det skal ske automatisk. Hvis man logger på Windows 8 med sin Microsoft konto, er der allerede logget på og man skal ikke opsætte noget som helst, det virker straks i den indbyggede mailapp.

Dog formodes det, at den lokale klient, der benyttes, skal være fra Microsoft, og at den skal være af nyere dato, f.eks. ikke ældre end Office 2007, eller en opdateret version af Windows Live Mail.-

Tilføj en TDC Mail konto.

TDC Mail kommer ind i billedet fordi man i indstillingerne til Microsoft Outlook.com mail kan tilføje POP- mailkonti, hvilket får Microsofts server til at optræde som en mailklient, der selv logger på brugerens TDC Mail-konto og henter alle modtagne mail og lægger dem i en forudvalgt mappe under Microsoft Outlook.com. Dette sker hver halve time døgnet rundt. Denne mappe med indhold indgår på samme måde som de øvrige mapper under Microsoft Outlook.com i synkroniseringen. Man kan også sende TDC Mail via Microsoft Outlook.com. Når man sender mail, kan man vælge om man vil bruge Outlook.com som afsender eller TDC Mail som afsender, selv om man i begge tilfælde sender fra Microsoft Outlook.coms mailsystem. Det sendte gemmes i mappen for sendt mail under Microsoft Outlook.com, uanset hvilken lokal mailklient, der er benyttet.

Herved er der skabt IMAP-funktionalitet og tilgængelighed i Windows 8 indbyggede mailapp. Det eneste, man ikke må, er at benytte TDC Webmail. Det er kun indbakken i TDC Webmail, der overføres til Microsoft Outlook.com mail.

Ud over mail bliver en kontaktpersonliste og en kalender også synkroniseret.

Opsætning af TDC Mail i indstillinger til Microsoft Outlook.com.

Log på Microsoft Outlook.com (tidl. Hotmail)
Klik på tandhjulet i øverste højre hjørne
Klik på ”Indstillinger”
Klik på ”Dine mailkonti” 
Klik på ”Tilføj en konto til at sende og modtage mails fra”
Indtast navn
Indtast TDC mail adresse, der tilføjes 
Klik på ”Avancerede indstillinger” – Bemærk: Klik IKKE på ”Næste”
Indtast navn
Indtast TDC mail adresse, der tilføjes
Fortsæt med indtastning af følgende oplysninger for TDC mail:


GRUPPE INDSTILLING VÆRDI
Server til
indgående
post      
Serveradresse pop3.mail.dk
Portnummer 995
Kræver sikker forbindelse Ja - SSL
Gem kopi på server Valgfrit
Brugernavn  TDC mail adresse
Adgangskode TDC mail adgangskode 
Server til
udgående
post   
Send mail via udbyders server Ja
Serveradresse asmtp.mail.dk 
Portnummer 465 
Kræver sikker forbindelse Ja - SSL
Samme logon som indgående Ja
Afslutning Klik på ”Næste”
Vælg mappe til at gemme TDC mail, der modtages
Klik på ”Gem”


Bemærk: Når der i tabellen står "TDC mail adgangskode" menes der den særlige mailadgangskode, der kan indstilles i indstillinger under Webmail. Det er IKKE den adgangskode, der bruges ved TDC login.


5 Kommentarer

Lige et spørgsmål...

Hvilke mailadresse svares der fra når man modtager mail som en MS mail?

Og træls den ikke kan synkroniserer

//Lene

Omdømme 1
Svar til Lene78:

Har foretaget nogle prøver. Den email adresse, der sendes fra når man svarer, ser ud til at afhænge af hvilken mailklient, man anvender.

En mail blev sendt til TDC-mailadressen, og denne mail blev derefter automatisk hentet over i Microsoft Outlook.com mail. Det ser så ud til, at når der svares på denne mail er svaradressen afhængig af hvilken klient, der anvendes til afsendelse af svaret.

Hvis der anvendes Windows Live Mail eller Microsoft Office Outlook 2007 svares der fra den mailadresse, der i Outlook.com er registreret som standardsvaradressen. Det lader ikke til at man kan få sin TDC mailadresse til af stå som afsender i svaret, medmindre man har valgt den som standardsvaradresse i kontoindstillingerne til Microsoft Outlook.com.

Da jeg ikke har Microsoft Office med Outlook i nyere versioner end 2007 vides det ikke om dette også gælder i de nye versioner.

Men hvis man anvender Microsoft Outlook.com websiden eller mailappen i Windows 8 fungerer det ganske anderledes. Her kan man vælge afsenderadressen på svaret, og det ser ud til at den adresse, der er modtageradressen på den mail, man svarer på, faktisk foreslås som afsenderadresse til svaret. Men man kan klikke på en liste, og selv vælge. Med mailappen til smartphone kan man også selv vælge.

Man kan teste det ved at sende en mail til sig selv, og derefter svare på den.

Hvis dette skulle blive et problem, kan man desværre ikke anvende den beskrevne metode med at tilføje sin TDC mailadresse til Microsoft Outlook.com. Det kan muligvis forvirre nogen, hvis et svar kommer fra en anden adresse end den, som det der svares på oprindelig blev sendt til.

Super konstruktivt indlæg - tak !
Desværre har jeg oprettet en bunke private mapper i min TDC Webmail og disse særlige mails kan jeg ikke finde ud af at koipere... - der der nogen der har en god ide....?

Forventningsfuld hilsen fra Torben

Hej MS-Erik

Tak for nyttig info. Er du bekendt med andre mailsystemer man kan bruge end Outlook? Jeg har haft virus i min hotmail og er ikke meget for at bruge den til noget...

På forhånd tak

Omdømme 1
Hej.

Menes der andre mailsystemer i almindelighed, eller menes der mailsystemer med IMAP funktion eller tilsvarende?

Hvilken mailklient bruges, og hvilken Windows-version?

Er den nævnte virus noget, der kom i en fil, der var vedhæftet en mail, eller kom den på anden måde, f.eks. gennem OneDrive?

Bemærk: Jeg har ikke mere bredbånd og email hos TDC, har nu kun telefoni, så oplysninger jeg kan give om TDC Mail kan være forældede.

Besvar