Sticky

Hvad er coax-tv? - Og hvad kan jeg gøre, hvis jeg oplever fejl?


Omdømme 7
Badge +7
Jeg vil i tråden her fortælle lidt om, hvad COAX TV er, hvordan det fungerer, og hvad du kan gøre, hvis du oplever problemer med signalet.


Hvad er coax-tv?

Tv via coax-signalet er tv via antennestikket som vist ovenfor. Kablet kommer ude fra kabelskabet i vejen og afhængig af din installation, ind dit første antennestik eller ind til en fordeler i teknikskab eller på loftet. Derfra videre til dine øvrige antennestik i boligen.

Her nedenfor, kan du se et billede af en stjerneinstallation, hvor forstærker og fordeler typisk sidder på loft eller i teknikskab i boligen. Bor du i lejlighed kommer kablet typisk nede fra kælder eller loft og direkte ind i dit første antennestik.Hvad gør jeg hvis jeg oplever fejl?

Hvis du oplever sort skærm:
  1. Tjek først YouSee driftsinformation om du er berørt af en af en generel fejl.
  2. Hvis du ikke er berørt af en generel fejl, så prøv at genindlæse kanalerne på dit tv.
  3. Hvis en genindlæsning ikke løser problemet, så skal signalet fejlmeldes ved kontakt til YouSee support.
OBS: Hvis du har en tv-boks, skal du efter punkt 1 tjekke, at tv'et står den rigtige HDMI- eller AV-kanal. Hvis det står korrekt, følg på punkt 3.

Hvis du mangler kanaler, de hakker eller pixellerer:
  • Tjek om du har indstråling på dit tv-signal ved at tjekke dine tv-kanaler. Flere tv-kanaler sendes på samme frekvens, så hvis du har indstråling på en bestemt frekvens, vil det også påvirke de andre kanaler på samme frekvens. Se hvilke kanaler der ligger i samme frekvens nedenfor.
  • Hvis flere kanaler på samme frekvenser er ramt, så tyder det på at der er støj på din installation. Det er derfor vigtigt at sikre, at dit antennekabel og øvrigt antenneudstyr er tilpas afskærmet. Du kan kan læse mere om brug af korrekte kabler her.
  • Hvis du stadig oplever udfordringer efter udskift af kabler og stik, så kontakt YouSee support og få lavet en fejlmelding på signalet.
Oversigt over tv-kanaler på samme frekvens og som oftest er ramt:
  • DR1, DR2, ARD HD og Sverige 2 HD
  • TV3 Puls, Charlie og Canal9 HD
  • TV2 Zulu HD, TLC HD og Disney HD
Har du for eksempel fejl på DR1 HD, kan du også undersøge, om infokanalen, Sverige 2 HD og ARD HD fejler. Er der udfald på alle kanaler, eller mangler de helt, er dit tv-signal ramt af indstråling.

Via nedenstående links kan du læse mere om årsag til indstråling, YouSee Ready produkter m.m.:
YouSee Ready-mærket og hvorfor vælge dette
Mere om årsag til støj på signaletDet var lidt om coax-tv i forhold til opbyggelse og fejlretning. Hvis du har tilføjelser eller spørgsmål, er du meget velkommen til at skrive det her i tråden. 🙂

4 Kommentarer

Hej Kasper
Jeg har problemer med at TV2 pixelerer, ved du om der ar andre kanaler der sendes på samme frekvens som TV2?

/Nison
Omdømme 6
Badge +1
http://digitalt.tv/yousee-frekvensliste/
Omdømme 7
Badge +7
Det er bl.a Kanal 5.
Super, tak for hjælpen begge - det tester jeg næste gang.
Kanal5 594
TV 2 594
TV3 594

Besvar