forbedring af af coax kabler huset rundt. | YouSee Community
Spørgsmål

forbedring af af coax kabler huset rundt.


Jeg står for at skulle renovere mit kabel rundt i huset da det er helt tilbage fra 1973 og er af typen der går fra stik til stik. (som det nu engang var normalt).

Man anbefaler jo idag en fordeler centralt placeret og derfra ud til hvert enkelt udtag i huset.

Jeg ønsker at placere min Comega forstærker på husets loft, og skal i den forbindelse så have kablet fra vejen (yousee's skab) og derop.

Det oprindelige kabel går ind i stuen. Der hvor det gør det har jeg nu udvendigt kunnet fritligge det eksisterende kabel ca. 1 meter hvorefter det forsvinder ind under en stor fliseterrasse.

Desværre ser det ikke ud til at det er trukket i et tomrør, som ville have gjort det hele meget lettere,da jeg så kunne trække et nyt kabel retur, og op langs muren til loftet.

Gode råd modtages da jeg kun ser 2 løsninger.

Enten skal der graves en ny rende til at ligge kablet i (dårlig ryg gør ikke denne opgave mere spændende) med dertil hørende dyrt teknikerbesøg for tilslutning til skabet, eller som en nabo sagde, hvorfor ikke blot trække kablet ud fra huset og samle det med vandtætte komprimerede f stik, omsluttet af krympeslange, som hvis der var sket en overgravning.

Sidste løsning siger man hos yousee ikke er en løsning der duer da der vil være for stort signaltab??

Er der nogen med erfaring i dette??

1 yderligere spørgsmål er:

jeg har 4 udtag, altså burde en forstærker med 4 udtag vel være det jeg skal anvende.

Jeg har envidere bredbånd fra yousee, dette fødes jo pt fra der hvor signalet kommer ind i stuen, er det så på samme måde fremover? eller kan man ligegerne købe en forstærker med 8 udtag og så tage bredbåndet direkte herfra??

håber der sidder nogen der har lidt input

3 Kommentarer

første del af spøgsmålet er løst. kablet er samlet med speciel vandtæt samlemuffe osv indkøbt til lejligheden.
Omdømme 3
Jeg har coax kablet fra vejen gående ind på loftet, hvor det sidder i en antenneforstærker med 4 udgange. Herfra går der et kabel til en slutdåse i stue, soveværelse og kontor, hvor modem/router har sit eget kabel fra forstærkeren. Det virker perfekt. Men det skal ikke være verdens billigste forstærker du skal bruge. Triax eller Comega er gode.
Omdømme 1
Badge
Ang første del... Hvis ikke du har nogen føringsvej til loft, så gør man normalt det, at man splejser kablet ude i jorden, og fører kablet udvendigt på muren til loft - evt bag et nedløbsrør, så det ikke skæmmer. Der skal en autoriseret til at flytte 1. stik, så det bliver lavet ordenligt. Husk at kablet skal beskyttes udvendigt, i form af dækskinne eller aluminiumsrør.

Jeg fornemmer du vil have et kabel retur til eksisterende stikdåse, så måske det ville være bedre at få lavet en føringsvej i hulmuren, eller fræse et rør i muren alt afhængig af mur type.

Hvis det er lavet af en autoriseret, vil der intet signaltab være - kun de ekstra meter der bliver sat på.

Besvar