Full duplex DOCSIS 3.1


Så kan der "snart" sendes og modtages data på de samme frekvenser på samme tid :)

https://www.youtube.com/watch?v=ys7Zhc0WMTU


15 Kommentarer

Ja, men der er nok en del mindrte detaljer på vejen dertil...

Man opnår den højre hastighed ved at binde et antal kanaler sammen... -hvilket helt sikkert også er årsagen til at youSee har lukket for det analoge tv signal. Så man sender og modtager altså ikke på samme frekvens!

Hvis man skal øge hastigheden, skal man derfor bruge flere ledige kanaler. Teknisk set vil det helt kalrt være muligt at levere et 10/10 Gb, men i praksis kommer det sikkert til at konflikte med de TV kanaler der også skal være tilrådighed. Dertil kommer at infrastrukturen jo også skal være på plads ;o)

https://

Ja, vejen fra forsøg til færdig standard til Yousees netværk er lang :)

Nokia har demonstreret teknikken...

http://networks.nokia.com/news-events/press-room/press-releases/nokia-bell-labs-achieves-world-s-first-10-gbps-symmetrical-data-speeds-over-traditional-ca

Rygtet siger, at CableLabs snart går i gang med at standardisere full duplex.

CableLabs er således gået i gang. De forventer at være færdige næste år.

For et par uger siden demonstrerede Huawei DOCSIS ved 3 GHz = 25 Gbit/s. https://www.huawei.com/en/news/2016/9/Huawei-MSO-video-transformation

Arris har en vision om, at det sidste stykke med coax kan komme endnu højere op. 100-200 Gbit/s.
CableLabs forventer at starte forsøg op med full duplex om et års tid. Huawei er kendt for at være fremme i skoene, så vi kan vel godt regne med at de inden længe står klar med noget.

Forudsætningen for full duplex er fiber ud til sidste forstærker. Så det kræver yderligere ombygning af Yousees net, men de har nævnt, at de har planer om det.
De bøvler med at kunne sende på frekvenser højere end 600 MHz. De forventer at komme op på 800 MHz om 2-3 år. Men 600... Det er 400 højere end Yousees nye udbygning 🙂
Standarden forventes klar næste måned. Derfra er det kun at vente på hardwaren. Cisco gav en demonstration af full duplex ved Anga-messen for en måned siden.

Yousee... hvornår er I klar til at teste i samarbejde med Huawei? 🙂
CableLabs er nået i mål. De har nu fuldendt standarden. :)

Opsummering:

Fuld Duplex DOCSIS (FDX) er en tilføjelse til DOCSIS 3.1, som tillader en meget stor returvej. I sin nuværende form er den teoretiske kapacitet på 10 Gbit/s ned og 5 Gbit/s op. FDX-kanalerne kan ligge i området 108-684 MHz. FDX-kanalerne bliver allokeret dynamisk og kan fungere som både downstream- og upstream-kanaler.

Kabelnettet skal være ombygget til N+0 (passivt net; ingen forstærkere) for at FDX kan fungere.

Hardwaren til FDX er stadig under udvikling.

Den amerikanske udbyder Comcast er nu begyndt at teste FDX. Udbyderen Charter er begyndt at teste den anden variant af DOCSIS 4.0 (den der går under navnet Extended Spectrum DOCSIS).

Det bliver spændende at se, hvornår TDC begynder at røre på sig. :relaxed:

Omdømme 6
Badge +5

Ja har jeg læst om på BBW, Jeg begynder efterhånden at føle mig bagud.

Her er vores fælles anlæg er stædig 3.0 :grin:

God dag, 

Vores anlæg er heller ikke blevet opgraderet endnu.

De ukodede tv-kanaler skal lukkes, før de for alvor kan udnytte mulighederne i 4.0 - flere Gbit/s i upload. Vi må se, hvor mange år de skal bruge på den øvelse. :relaxed:

Omdømme 6
Badge +5

Ja kommer nok til at gå længe før det bliver Aktuelt.

Men klager ikke min hastighed er udemærket. men de unge kan ikke få fart nok.

Men er desværre ikke gratis at få opgraderet til bare 3.1 selv i en boligforenig.

4.0 er noget med fart på  så har man nok ikke brug for mere. :relaxed:  

Omdømme 7
Badge +7

Ja, hvorfor lukkes de kanaler ikke, TV boksene styrer jo de nødvendige rettigheder, det gør et kort også.

Tanken om bland selv i grundpakken kan måske få en del til at skifte frivilligt til kodet fjernsyn, så nedlukning om nogle år bliver nemmere. Det kan måske også få Discovery til at indgå en ny aftale, når folk kan vælge dem ind i grundpakken = endnu mere skub på at få folk til at skifte frivilligt. :slight_smile:

Besvar