Om Java når det ikke længere er nødvendigt til NemID


Omdømme 1
Private brugere med NemID-nøglekort kan nu logge på de fleste offentlige sider og banker uden at anvende den Java-plugin, der hidtil skulle anvendes og som skulle downloades fra Oracle. I stedet for anvendes Javascript, som til trods for navnet er noget helt andet, og som ikke kræver installation af noget ekstra, da det anvender funktioner, der indgår i operativsystemet (f.eks. Windows).

Men det er endnu ikke på samtlige sider, at Java kan undværes ved login med NemID, bl.a. skal det stadig bruges til e-Boks, medmindre man går ind via Borger.dk m.fl., og anvender man ikke nøglekort skal Java også stadig bruges. Desuden kan Java blive anvendt mange andre steder, som f.eks. til online-spil. Facebook anmoder om tilladelse til at bruge Java, til hvad vides ikke, den synes at virke uændret selv om adgang til Java nægtes.

Klik her for at se nyhedsbrev på NemID-hjemmesiden.

Brugeren skal beslutte hvad der skal ske med den Java-plugin, der er installeret på computeren. Hvis den ikke skal anvendes mere bør den afinstalleres, og hvis man ikke ønsker den afinstalleret bliver man nødt til at fortsætte med at holde den opdateret med sikkerhedsopdateringer fra Oracle (husk af fjerne to flueben hvis ikke Ask-værktøjslinien også ønskes installeret). Lader man Java blive liggende uden at opdatere den fremover, kan det udgøre en sikkerhedsrisiko.

Den afinstalleres via computerens kontrolpanel under punktet "Programmer og funktioner". Man skal være logget på computeren med administratoradgang, ellers bliver man bedt om at indtaste administratoradgangskoden. Vær opmærksom på at har man en 64bit computer kan der være to Java'er, der skal afinstalleres (én til 32bit og én til 64bit). Hvis der ligger gamle Java-versioner skal de også afinstalleres. Hvis det bagefter viser sig at der alligevel er brug for Java, kan den blot installeres igen fra Oracles officielle side java.com (husk af fjerne to flueben hvis ikke Ask-værktøjslinien også ønskes installeret).

Der bliver desværre nogle rester tilbage efter afinstallation, dels i et par mapper og dels i registreringsdatabasen. De skønnes dog ikke at gøre nogen skade. Dog kan det betyde, at hvis man geninstallerer Java, genbruges nogle af de tidligere indstillinger.

Man skal naturligvis sørge for at operativsystemet (f.eks. Windows) altid holdes opdateret med sikkerhedsopdateringerne, og Windows XP bør overhovedet ikke anvendes sammen med NemID, da der ikke mere udsendes sikkerhedsopdateringer til Windows XP.


Ingen kommentarer

Ingen kommentarer

Besvar