Full duplex DOCSIS 3.1


Så kan der "snart" sendes og modtages data på de samme frekvenser på samme tid :)

https://www.youtube.com/watch?v=ys7Zhc0WMTU


9 Kommentarer

Ja, men der er nok en del mindrte detaljer på vejen dertil...

Man opnår den højre hastighed ved at binde et antal kanaler sammen... -hvilket helt sikkert også er årsagen til at youSee har lukket for det analoge tv signal. Så man sender og modtager altså ikke på samme frekvens!

Hvis man skal øge hastigheden, skal man derfor bruge flere ledige kanaler. Teknisk set vil det helt kalrt være muligt at levere et 10/10 Gb, men i praksis kommer det sikkert til at konflikte med de TV kanaler der også skal være tilrådighed. Dertil kommer at infrastrukturen jo også skal være på plads ;o)

https://

Ja, vejen fra forsøg til færdig standard til Yousees netværk er lang :)

Nokia har demonstreret teknikken...

http://networks.nokia.com/news-events/press-room/press-releases/nokia-bell-labs-achieves-world-s-first-10-gbps-symmetrical-data-speeds-over-traditional-ca

Rygtet siger, at CableLabs snart går i gang med at standardisere full duplex.

CableLabs er således gået i gang. De forventer at være færdige næste år.

For et par uger siden demonstrerede Huawei DOCSIS ved 3 GHz = 25 Gbit/s. https://www.huawei.com/en/news/2016/9/Huawei-MSO-video-transformation

Arris har en vision om, at det sidste stykke med coax kan komme endnu højere op. 100-200 Gbit/s.
CableLabs forventer at starte forsøg op med full duplex om et års tid. Huawei er kendt for at være fremme i skoene, så vi kan vel godt regne med at de inden længe står klar med noget.

Forudsætningen for full duplex er fiber ud til sidste forstærker. Så det kræver yderligere ombygning af Yousees net, men de har nævnt, at de har planer om det.
De bøvler med at kunne sende på frekvenser højere end 600 MHz. De forventer at komme op på 800 MHz om 2-3 år. Men 600... Det er 400 højere end Yousees nye udbygning 🙂
Standarden forventes klar næste måned. Derfra er det kun at vente på hardwaren. Cisco gav en demonstration af full duplex ved Anga-messen for en måned siden.

Yousee... hvornår er I klar til at teste i samarbejde med Huawei? 🙂
CableLabs er nået i mål. De har nu fuldendt standarden. :)

Opsummering:

Fuld Duplex DOCSIS (FDX) er en tilføjelse til DOCSIS 3.1, som tillader en meget stor returvej. I sin nuværende form er den teoretiske kapacitet på 10 Gbit/s ned og 5 Gbit/s op. FDX-kanalerne kan ligge i området 108-684 MHz. FDX-kanalerne bliver allokeret dynamisk og kan fungere som både downstream- og upstream-kanaler.

Kabelnettet skal være ombygget til N+0 (passivt net; ingen forstærkere) for at FDX kan fungere.

Hardwaren til FDX er stadig under udvikling.

Besvar