Svar

video og dvd


jeg har problemer med video og dvd - der kommer intet billede selvom det skulle

være installeret med scartstik af TDC´s montør. Jeg har i samarbejde med den udleverede

manual prøvet at trykke på de relevante knapper (mener det må være TVmode knappen,

man skal bruge på fjernbetjeningen, men der sker intet.

I manualens tekster står der en hel masse om optagelser og forældrekontrol m.m. men

jeg kan ikke finde noget om afspilning af video og dvd.           be-Bebe

icon

Bedste svar af Line_tdc 15 november 2011, 13:09

Du vil ikke kunne finde informationer om afspilning af video og dvd i den manual du fik med tv boksen.Dette skyldes at vores tv boks, ikke har noget at gøre med selve dvd- og videoafspilleren.Der er to muligheder for, hvordan din dvd- og videoafspiller kan være kablet ude ved dig, og jeg vil her gennemgå dem begge.Den ene løsning er, at den ene af afspillerne er kablet direkte til vores tv boks med scart kabel. Så skal du bare starte afspilleren, og så vil du kunne se dvd på den samme kanal som du ser tv på via vores boks. Du kan se om din afspiller er kablet direkte til vores tv boks, ved at kigge på bagsiden af tv boksen. Sidder der et kabel til det scart stik der hedder "Scart in", så er din afspiller sat direkte til vores boks.Den anden løsning er, at dine afspillere er sat direkte til dit fjernsyn, og så er der pludselig mange muligheder. Da du nævner både dvd- og videoafspiller, vil jeg gætte på at det er denne løsning der er valgt, da begge afspillere ikke kan sidde til vores tv boks på en gang. Her skal du skifte kanal med den fjernbetjening, der hører til selve fjernsynet, altså ikke den der hører til vores tv boks.Jeg vil bruge mig eget udstyr som eksempel:Hvis jeg skal se tv på mit eget fjernsyn, så skal jeg have fat i den fjernbetjening, der hører til mit tv, og skifte selve fjernsynet over på den kanal, der hedder HDMI. Herefter skal jeg så bruge fjernbetjeningen til min TDC tv boks for at skifte kanaler på den, og bruge alle de funktioner, der er i tv boksen.Vælger jeg så at se dvd, skal jeg igen have fat i fjernbetjeningen til mit fjernsyn, og skifte selve fjernsynet over på SCART, for det er her min dvdafspiller er sat til. Når først jeg er på den kanal, kan jeg nu styre min dvdafspiller med fjernbetjeningen til denne.Der kan være flere HDMI- og SCART-kanaler på et fjernsyn, så hvilken en du skal vælge afhænger af, hvordan det hele er kablet til dit fjernsyn. Derfor vil jeg anbefale dig at kigge manualen til fjernsynet.Jeg kan godt se, at ovenstående kan virke lidt rodet, specielt hvis ikke man er vant til det med at have flere fjernbetjeninger. I ovenstående tilfælde er der hele 3 fjernbetjeninger at holde styr på, og har man så oven i et lydanlæg, der også har en fjernbetjening, så gør det jo ikke det hele bedre.Derfor er der også en mulighed for at kode fjernbetjeningen til vores tv boks, så den også kan bruges til at styre selve fjernsynet med.Du finder vejledningen til hvordan du koder vores fjernbetjening til dit tv på side 38-39 i denne vejledning: http://go.tdc.dk/merqdSe original

4 Kommentarer

Omdømme 1
Du vil ikke kunne finde informationer om afspilning af video og dvd i den manual du fik med tv boksen.

Dette skyldes at vores tv boks, ikke har noget at gøre med selve dvd- og videoafspilleren.

Der er to muligheder for, hvordan din dvd- og videoafspiller kan være kablet ude ved dig, og jeg vil her gennemgå dem begge.

Den ene løsning er, at den ene af afspillerne er kablet direkte til vores tv boks med scart kabel. Så skal du bare starte afspilleren, og så vil du kunne se dvd på den samme kanal som du ser tv på via vores boks. Du kan se om din afspiller er kablet direkte til vores tv boks, ved at kigge på bagsiden af tv boksen. Sidder der et kabel til det scart stik der hedder "Scart in", så er din afspiller sat direkte til vores boks.

Den anden løsning er, at dine afspillere er sat direkte til dit fjernsyn, og så er der pludselig mange muligheder. Da du nævner både dvd- og videoafspiller, vil jeg gætte på at det er denne løsning der er valgt, da begge afspillere ikke kan sidde til vores tv boks på en gang. Her skal du skifte kanal med den fjernbetjening, der hører til selve fjernsynet, altså ikke den der hører til vores tv boks.

Jeg vil bruge mig eget udstyr som eksempel:

Hvis jeg skal se tv på mit eget fjernsyn, så skal jeg have fat i den fjernbetjening, der hører til mit tv, og skifte selve fjernsynet over på den kanal, der hedder HDMI. Herefter skal jeg så bruge fjernbetjeningen til min TDC tv boks for at skifte kanaler på den, og bruge alle de funktioner, der er i tv boksen.

Vælger jeg så at se dvd, skal jeg igen have fat i fjernbetjeningen til mit fjernsyn, og skifte selve fjernsynet over på SCART, for det er her min dvdafspiller er sat til. Når først jeg er på den kanal, kan jeg nu styre min dvdafspiller med fjernbetjeningen til denne.

Der kan være flere HDMI- og SCART-kanaler på et fjernsyn, så hvilken en du skal vælge afhænger af, hvordan det hele er kablet til dit fjernsyn. Derfor vil jeg anbefale dig at kigge manualen til fjernsynet.

Jeg kan godt se, at ovenstående kan virke lidt rodet, specielt hvis ikke man er vant til det med at have flere fjernbetjeninger. I ovenstående tilfælde er der hele 3 fjernbetjeninger at holde styr på, og har man så oven i et lydanlæg, der også har en fjernbetjening, så gør det jo ikke det hele bedre.

Derfor er der også en mulighed for at kode fjernbetjeningen til vores tv boks, så den også kan bruges til at styre selve fjernsynet med.

Du finder vejledningen til hvordan du koder vores fjernbetjening til dit tv på side 38-39 i denne vejledning: http://go.tdc.dk/merqd

tak for den indgående forklaring. 

mht DVD  afspilning har min egen research givet et godt resultat:

Jeg slukkede simpelthen for Trio boxen og vips var billedet der

Det kniber lidt mere med videoen, men jeg vil nu forsøge mig efter 

dine anvisninger.  Mange tak for den udførlige forklaring.  mvh  be-Bebe

PS

var det en idé at skrive dette i manualen:  at prøve at slukke for Trio boxen i forb. m. 

afspiln. af DVD      vh  be-Bebe

Omdømme 1
Det vil ikke være muligt at det bliver lagt i manualen til tv boksen, da det vil give flere problemer end det vil løse.

Årsagen til dette er, at alt andet end vores egen tv boks har vi ikke support på. Der findes mange muligheder i forhold til at kable sin dvd- og videoafspiller til enten vores box eller direkte til tvet som er den løsning de fleste vælger. Da vi ikke har kendskab til alle de forskellige typer af dvd- og videoafspillere der er på markedet, er det bedst at vores egne manualer kun omhandler vores eget udstyr og ikke andet.

Netop derfor glæder det os at du har valgt at bruge vores forum, for så hjælper du også andre kunder der eventuelt oplever det samme problem som dig.

Besvar