Undertekster


Når jeg ser DR 1 vises kun sidste linie af underteksten. Hvordan ser jeg hele den tekst, som svarer til talen i filmen?


8 Kommentarer

Omdømme 5
Jeg er desværre bange for, at det er en fejl hos DR. fordi dr bruger nemlig noget med "burnt-in" undertekster (jeg kan ikke huske dtt DK's ord for det), dvs. at underteksterne er "brændt" ind i eller lagt direkte ovenpå billedet på alle dr's kanaler.

Dvs. at man ikke kan deaktivere underteksterne. Det er bare noget, som er direkte inde i billedet. Så bare vent, så får DR nok rettet det

Jeg kan til gengæld slet ikke se undertekster på "nabolandskanalerne", altså NRK, SVT, ZDF og ARD, selv der ofte reklameres med, at udsendelser er tekstet på dansk. Så vidt jeg ved, er YouSee en af hovedaktørerne i projektet. Hvorfor pokker har TDC - som jo er i familie med YouSee - så droppet underteksterne?  Det kan ikke være af hverken tekniske grunde - YouSee, Stofa og Waoo tilbyder dem jo - eller af økonomiske grunde - det betales vel i sidste ende af seere, og 1 kr. (ja!) om måneden per kanal er jo ikke ret meget for at få undertekster på, så man kan nyde alle de gode udsendelser på disse kanaler. Tror man, at man får FLERE seere ved at fjerne dem?

Få nu slået underteksterne til og kom ind i kampen, TDC!!!!

Omdømme 4
Badge
hej dagmar

Du er muligvis kommet til at aktivere én af zoomfunktionerne i digitalmodtageren. Zoomfunktion kan aktiveres hvis boxen er sluttet til dit TV med HDMI kabel og opløsningen er sat til 720i eller 1080p.

Zoom funktionerne finder du på denne knap på fjernbetjeningen

Options knap.JPG

Mvh. Gitte

Hej Gitte

Var det et svar til mig?

For det første hedder jeg ikke Dagmar, og for det andet taler jeg ikke om zoom-indstillinger.

Jeg taler om, at TDC i deres HomeTrio-produkt har droppet undertekstningerne på "nabolandskanalerne" (NRK, SVT 1, SVT 2, ARD og ZDF).

Pudsigt nok reklameres der med, at både YouSee OG Waoo (som vist begge er medlem af TDC-familien?)

tilbyder denne udmærkede service, som dels er meget billig, dels en fantastisk hjælp til at se alle de gode udsendelser, der sendes på disse kanaler. Underteksterne var der, da jeg købte HomeTrio-produktet i februar 2009, men I droppede dem omkring 1/9-2010. Næsten samtidig hævede I så prisen på HomeTrio-produktet!

Men det er måske det, TDC vil kalde en win/win-situation? Det er det bare ikke for kunderne.

Jeg håber meget, at dit "svar" er en fejl, for det virker helt ærligt som "go'dag, mand, økseskaft"!

Mvh

Claus (ikke Dagmar!)

Undskyld. Nu ser jeg, at det var "Dagmar", der startede tråden her.

Jeg afventer så jeres svar på mit spørgsmål.

C

Jeg er forholdsvis ny på Hometrio og er aldrig blevet så skuffet. Det koster da kassen at få det og vil vove den påstand at det ikke er et produkt man kan sælge... Altså hvem ville tro på at undertekster ikke eksisterer på samtlige nabo landes kanaler .... det er ikke med i pakken skrives der efter man har købt det. Tænk, jeg er så dum? At jeg ikke spurgte om der nu var undertekster :-(((

Næste problem er,  at man betaler for HD, optager etc., blot for at konstaterer at når man optager en HD kanal så er du udelukket fra andre HD kanaler, dem kan man ikke se. Så vil du se i HD kvalitet så må du ikke optage i HD kvalitet på samme tid.  Nå, er bare så frustreret over dette produkt og opgiver ved udløb af den bundne periode. 

Beklager hvis jeg lyder negativ, men det kan vist ikke siges for ofte, for havde jeg vist dette før jeg købte, så ville jeg ikke købe hometrio, med så mange begrænsninger.

Omdømme 4
Badge
Hej ChrisX m.fl.

Spørgsmålet er oprettet i flere tråde - jeg poster derfor samme svar i dem alle:

At YouSee, Stofa, og Waoo (som IKKE er TDC ejet) vælger at tilbyde underteksterne på deres produkter, er ikke det samme som TDC også SKAL tilbyde underteksterne på deres produkt. Blot fordi YouSee og TDC har samme ejere bliver deres løsninger/proukter ikke nødvendigvis ens - og tingene kommer ikke nødvendigvis i samme rækkefølge. Det ville svare til, at man forlangte at Bilka og Føtex skulle køre med de samme produkter og tilbud på samme tid, bare fordi de begge er ejet af Dansk Supermarked.

TDC TV er et ganske andet produkt end YouSee Kabel TV - med en noget anden kundeandel at fordele udgifterne ud på..! Hvis vi vælger at tilkøbe undertekster til Nabolandskanalerne påfører vi dermed ALLE vore kunder en merudgift pr. kanal (eftersom kanalerne ligger i basispakken) og vurderingen har indtil videre været, at den andel af vore kunder der har glæde af underteksterne, simpelthen ikke er stor nok til at det er rimeligt med en generel prisstigning for alle kunder.

Men der er intet der er statisk - og indhold - kanalvalg osv. vurderes konstant, og ændres løbende. Det er derfor langt fra umuligt, at der på et tidspunkt bliver mulighed for undertekster på nabolandskanalerne - jeg kan blot sige, at det ikke er undervejs i nærmeste fremtid.

Jeg håber hermed at have besvaret dit spørgsmål - uanset at du næppe finder svaret acceptabelt. Derudover vil jeg foreslå dig at du i stedet poster dit indlæg i TDC Forum under Forslag & Idéer /t5/Forslag-Id%C3%A9er/bd-p/forslag - da denne kategori er beregnet specielt til ønsker og idéer, feks. et ønske som dette.

Mvh. Gitte

Kære Gitte

Mange tak for dit hurtige og lange svar.

Nej, det er selvfølgelig ikke acceptabelt, og det er desværre heller ikke helt korrekt.

Din sammenligning med Bilka og Føtex er ldt skæv, for i det her tilfælde står underteksterne allerede til rådighed - og prisen? Ja, den er altså latterlige 1 (én) krone om måneden per kanal. Det tror jeg, at alle gerne vil betale for at se de fine udsendelser MED tekster. Jeg vil endnu en gang gerne spørge jer, om I tror, at I får FLERE seere ved at fjerne teksterne? Når man ved, hvor få mennesker, der efterhånden kan forstå og tale svensk og især tysk, burde den ligge lige til højrebenet. Derfor er din argumentation med at "påføre ALLE jeres kunder en ekstraudgift, som kun NOGLE kunder har glæde af" helt ude i hampen. ALLE jeres kunder, som med TDC HomeTrio har adgang til "nabolandskanalerne" har vel glæde af teksterne. Eller tror TDC, at flertallet af seerne kan følge med i en tysk krimi uden tekster? Jeg kan hjælpe lidt ...Svaret er NEJ! 

Og så vil jeg endnu en gang gøre opmærksom på, at der rent faktisk var tekster på de omtalte kanaler, da jeg købte produktet HomeTrio. I har så droppet teksterne igen med ... ja, hvilken saglig begrundelse? Der er ingen, for teksterne findes i forvejen (udsendes via YouSee), og udgiften er minimal - omkring 1 krone om måneden. Så ... hvad ER TDC's saglige argument for ikke at tilbyde teksterne i deres HomeTrio-produkt?

Hvis I virkelig tænker på jeres kunder økonomi, kunne jeg skam godt finde mange steder, hvor I kunne spare os for udgifter - og meget mere end 1 krone om måneden!

Besvar