TDC Home Duo - Opsætningsproblemer med sort boks :(


Hej,

Min far har lige anskaffet sig TDC Home Duo og jeg har sat den sorte TDC boks - og alt virker fint. Telefonerne virker, det trådløse net virker, men KUN på min iPhone 4 [i]

Min far har en ældre bærbar Fujitsu Lifebook, der kører Win Xp, hvor det er lykkedes mig at få det til at virker via lan kabel - men det trådløse Linksys G54 PCMCIA kort virker ikke [i]
Den ser TDC boksen og siger signalstyrken er perfekt, men hver gang den tilslutter, så siger den, at den ikke kan etablere forbindelsen - hverken til nettet eller netværket.

Jeg har prøvet at sætte browseren op til at gå på via TDC homeboksen, men uden det lykkedes.

Den stationære, som er en selvbyg jeg har lavet til ham og som har kørt NON stop perfekt i 3 år med Vista 32 bit og Asus P5B-MX/WIFI bundkort med TDC ADSL model har virket fint - lige indtil jeg satte lan kablet fra den sorte TDC Duo boks i lan stikket til bundkortets indbyggede Lan. Så frøs Vista under næste opstart og intet - selv ikke efter 6 timers non stop for søg på at finde løsningen kunne få vista til at køre længere end den løbende lysdiode i starten og så fryser den [i]

Startede op i fejlsikker tilstand og prøvede alt - men intet lykkedes [i]

Installerede så Vista forfra og ledte efter de nyeste Lan drivere til Asus bundkortet påwww.asus.com - der var ingen nyere end 2006 til Vista 32 bit, og jeg kan stadig hverken få forbindelse via Lan kabel eller via det indbyggede trådløse lan på bundkortet.

Jeg har resettet TDC boksen - men alt kører fint via telefonerne og hvis jeg logger på trådløst via min iPhone 4 og via kabel med min fars gamle bærbare.

Problemet er bare, at min far gerne vil på TRÅDLØST med den bærbare og via kabel med den stationære - og det funker INTA [i]

Jeg har kontaktet TDC support, men de kan ikke løse problemet. det mystiske er, at siden jeg pluggede kablet fra den sorte TDC homebox i, så er der en lille gul udråbstegnboks udfor lansymbolet i Vista på PC'en og den siger den har nyeste drivere, men at noget ikke funker. Har jeg mon kortsluttet noget, da jeg tog lan kablet ud og isatte det fra den sorte TDC HomeBox elller hvad ?

Jeg tog det ud stille og roligt - men intet holder vel evigt [i]

Håber I kan hjællpe med gode råd [i]

Min plan er, at forære min far Win 7 OS og så ellers købe en af hver af disse, så jeg er dækket ind og har gjort hvad jeg kunne for at få det til at køre:

NETGEAR PCI Gigabit Ethernet Adapter 159,-
http://www.komplett.dk/ (...)

NETGEAR Wireless-N 300 Mbps USB Adapter 179,-
http://www.komplett.dk/ (...)

Er Netgear ok og kompatibelt med den pokkers TDC Duo HomeBox ?
Eller skal jeg købe Linksys eller D_link grej ?

Håber I kan hjælpe mig [i]

På forhånd mange tak !!

VH Claus


2 Kommentarer

Omdømme 1
Hej Claus

Det lyder godt nok som lidt af en kattepine du er endt i der.

Jeg har nogle idéer til hvad der kan være problemet, men jeg er bestemt ikke sikker på at disse er løsningen, men vil mene det er værd et forsøg.

Mit første tip vil være at forsøge en anden krypteringsform til den bærbare. Dette kan gøres ved hjælp af denne vejledning: http://kundeservice.tdc.dk/privat/faq.php?id=23677

Mange af de lidt ældre bærbare computere kan ikke kommunikere med WPA som HomeBoxen leveres med som standard, så dette skulle gerne få den på det trådløse netværk. 

Angående den stationære computer, ville jeg først og fremmest prøve en anden port (de gule udgange) på HomeBoxen, samt teste med et andet kabel. Så er vi hvertfald udover disse fejlkilder.

Derefter, såfremt det stadig ikke virker, ville jeg sørge for at dine strøm kabler til henholdsvis computer og skærm er jordet, altså at det strøm stik de sidder i har 3 ben.

Hvis dette heller ikke afhjælper problemet er vi ved at være henne i de rigtig besynderlige løsningsforslag, som at starte computeren op uden at have skærmen koblet til. Al form for fremmedspænding skal fjernes, så er der andet i nærheden, bør du koble dette fra, så du KUN har din TDC HomeBox og den stationære computer koblet til. ALT andet skal væk.

Hvis intet af dette hjælper, og eventuelt også før du prøver alle disse ting, ville jeg nok forsøge en opstart uden at have LAN kablet i, for hvis det heller ikke virker der, er der højst sansynlig noget som er gået i stykker, enten software eller hardware, og så vil du nok næppe få det helt store ud af mine løsningsforslag.

Håber noget af det virker, og skriv gerne hvad du kommer frem til Glad humørikon

Mvh Joachim

Tak for hjælpen Joachim Glad humørikon

Har prøvet nyt lan kabel og i de forskellige gule lan porte bag på den sorte box - uden held Trist humørikon

Købet nyt Netgear lan kort til min far tirsdag og installerer Win 7 og håber det løser problemerne Glad humørikon

Besvar