Sagem F@ast 3564 har ikke 802.11n (kun b/g)


Hej vi har lige fået trio og en Sagem box, som umiddelbart virker ok - dog er det som om WLAN er langsom eller "tøver" meget ind i mellem.

 

Jeg kan se på diverse indlæg at TDS's tidligere SAGEM routerer har voldet en del problemer og fik da også at vide af teknikeren, at de har taget denne nye box i brug nu.

 

jeg er ved at prøve at indstille WLAN til et "fast bånd/protokol" og ville gerne anvende 802.11 n men ser nu at de kun understøtter 802.11 b/g ?

 

Betyder det virkelig at TDC boxen IKKE understøtter 802.11 n (som jeg tidligere har anvendt) men kun de gamle "protokoller" ?

 

Hvis det er tilfældet, er det så muligt at deaktivere WLAN på TDC box og sætte min gamle 802.11n router på - alene til at drive de trådløse enheder i hjemmet ?

 

/Søren


32 Kommentarer

Omdømme 5


Det burde den ha' (802.11n) ifølge de informationer om boxen der findes på Sagems hjemmeside.

http://www.sagemcom.com/EN/products/communications​/broadband-access/niv3/broadband-access/fst-3464....

En brugermanual til produktet er det tilsyneladende umuligt at opdrive, så du må logge dig ind i boxen og se om du kan finde den option der giver dig mulighed for at vælge 802.11n.

PS: Jeg hader produkter hvor det ikke er muligt at finde en ordentlig dokumentation.


Omdømme 5
FN. ikke for at modsige dig, men den sider du henviser til, hedder produktet 3464, ikke 3564.

3564 sælges slet ikke (så vidt jeg ved) af sagem mere. Boksen er fra 2003, og er meget gammel og nok også derfor, at den er skyld i alle de ustabile forbindelser, som der bliver skrevet om på TDC Forum.

Jeg ved ikke hvornår TDc Homebox stammer fra, men nogenlunde samme problemer opstår hermed, undtaget ved brug (eller i hvert fald i mindre grad) 802.11n-protokol

 Sagems F@st 3564 har IKKE n-protokol, men du kan ringe til tdc og spørge hvorfor de ikke har tilsendt dig en TDc Homebox med din bestilling, men bare en af de gamle, og om de vil sende dig en ny -OG SELVFØLGELIG UDEN BETALING for forsendelsen pga. ULEJLIGHEDEN!!

Ellers jo: Du kan sætte din egen router til TDc's, men så skal du deaktivere DHCP i din egen router og lade tdc's om tildelingen. Dette er dog ret så besværligt, så jeg vil opfordre dig til at følge førstnævnte. Eller ved jeg ikke om din egen router vil kunne sættes direkte til stikket i væggen så at du helt kan undvære TDC's boks??

Omdømme 5


Jeg vil heller ikke modsige dig, HeinrichP, for du har ganske ret og jeg beklager forvekslingen.

Det er sgu "flot" af TDC at spise en ny kunde af med noget gammelt outdated skrammel fra 2003. :@

Mvh FN ;-)


Takker for svar Glad humørikon

Jeg vil prøve at få fat i en "home" box. (eller forsøge at få min "gamle" router til at virke efter TDC's)

Lige nu fungerer den nu meget godt - der er bare "ventetid" når jeg skal på trådløs netværk (ca 1 minutt - når der så er "hul" igennem, så går det fint.

Så jeg håbede på at jeg kunne indstille den med fast kanal og fast sync osv. som TDC anbefaler og løse problemet, men det ser ikke ud til at løse det helt.

Gentlemen, When the TDC version of a SAGEM 3564 is unpacked and set up before it conected to a ADSL/VDSL connection, there is an option to select 802.11n. Using inSSIder program made available from TDC, one can see that there is 802.11n and that communication is possible using this protocol. One thing should be noted though and that is  is my setup the signal power oscillates wildly with more than 20dB. Communication was possible between various devices over 802.11n / hardwired units - that is until the lease time of my previous VDSL unit timed out and the new device received its "fast IP addresse." At the time I was in the setup pages of the router where I saw information on a firmware update. The Router rebooted and Downsteam IP addresses were reallocated. The inSSIder program indicated that 802.11n was not being used.When verifying the setup of the 3564, one could see that the 802.11n was no longer available. This problem is reported to TDC support and I await a solution.

mvh

Ellereg

ps sorry about the english men svar på danske

Omdømme 3
Når jeg så har en model "FAST35XX" er det en gammel en?

I opsætningen kan man vælge N-protokol, men der er ingen af hustandens bærbare, som har fået en N-forbindelse (som jeg har set). Så hvad skal man lægge i det?

Omdømme 5
Det ved jeg desværre ikke, når du skriver XX til sidst, men jeg har allerede før læst om eksempler her på forum, hvor N-protokollen på mystisk vis virkede selv på computere med kun a/b/g-protokol. Dette er lidt mærkeligt, men forsøg alligevel at vælge "kun N" da det giver en bedre dækning. Hvis dette ikke virker med dine computere, så reset din router, eller forbind den med et kabel, som heldigvis ikke kræver specielle W-lan protokoller, da det bare er besværligt. Dog har det ofte undret mig, at man ikke kan sætte adgangskode på LAN-netværk, men kun trådløst.

Dette kunne eksempelvis være smart på offentlige institutioner som skoler osv., hvor man under ingen omstændigheder må få adgang til administrationsnetværket.

 - Undskyld sidesporet. Meget glad humørikon

Omdømme 3
Nu skriver jeg 35xx fordi det er det modelnummer boksen fortæller mig.

Jeg har ingen steder kunnet finde det 4-cifrede modelnummer.

Den siger hardware version: 3DK04-02

Den siger software version: Fast3DK04_5AK042

Hvad betyder det så?

Fast instillet på "kun N protokol".

Jeg er lidt i tvivl om huset mobiltelefoner alle sammen har N-netværk.

Skal lige tjekkes.

Tak for rådet angående stationære. Langt de fleste PC'er i huset er dog stationære.

Password på kablet LAN giver ikke megen mening. Adgangsbeskyttelsen ligger jo i operativet systemet. Jeg har ikke set nogen netværksmodeller, hvor adgangsbeskyttelsen var en kode for overhovedet at komme på LAN.

Omdømme 5
ok, men billeder styrker også forståelsen.

Derfor indsætter jeg tre links, så skriver du hvilket link, der passer til din box:

 http://i.c.dk/pics/8/2/6/59628/208x120.jpg   (TDC Homebox aDSL/vDSL)

http://i5.c.dk/pics/5/4/4/60445/org.jpg         (TDC Box aDSL)

http://download.tdc.dk/pub/tdc/privat/kundeservice/internet/TDCBox_10278A_vdsl_vejl_0913.pdf

(tdc box vDSL)

Omdømme 3
Det er det første link, som viser min Homebox.

De eneste grunde til, at jeg er interesseret i dette er

  • Har jeg en forældet boks
  • Er den firmware, som blev frigivet for nogen dage siden, beregnet til min box
Desværre understøtter ikke alle huset mobeiltelefoner N-netværk, så det er ikke en option.

Omdømme 5
Ok, så har du deres nyeste box. Ja, den er beregnet til opdateringen (hvis du bruger aDSL-boksen), jeg ved ikke om den også gælder for vDSL-boksen

Omdømme 3
Tja, nu har jeg lige resat boksen (på grund af voldsomme drop-outs på internetforbindelsen).

Boksen melder stadig om samme software version Overrasket humørikon

Svaret for at komme videre må vist være voodoo eller andre former for besværgelser.

Omdømme 5
Læs denne tråd for mere information omkring opdateringerne, og hvad de gælder for:

/t5/Tv/Ny-software-pa-vej-hvad-nyt-kan-vi-se/m-p/23089

Desuden udlægger TDC selv softwaren, så det vil sige, at hvis de ikke er kommet til dit område, så bliver den ikke opdateret. De burde være færdige den 8 marts, men de har det jo med at være forsinkede.

Omdømme 3
Du kan roligt gå ud fra, at når jeg skrive i en tråd, så har jeg også læst den Blinkende humørikon.

Omdømme 5
ja, det havde jeg fanget, men da du skriver undrende her i tråden, og du burde vide det, da du selv har kommenteret i den pågældende tråd, så bliver jeg jo selv forundret. Blinkende humørikon

Omdømme 3
Tja, egentlig burde jeg vel starte min egen tråd, i stedet for at beslaglægge en andens.

Det eneste jeg sådan set var i tvivl om var:

  • Hvilken TDC router/Home boks var der opdatering til.
  • En "How to.." for firmware opateringer. Jeg er jo vant til fra andre fabrikater af routere, som jeg har, at hente opdateringen og derefter uploade den til routeren. Da der ikke er en sådan "upload funktion" i menuen, var jeg lidt i tvivl.
Efter at have resat min Home boks uden at have fået en nyere software, må jeg konkludere, at softwaren enten ikke er "rullet ud" på min central eller jeg har gjort noget forkert.

Omdømme 5
Jeg kan desværre ikke gøre mig klog på TDC's affærer. - Eller jo, det kan jeg, og jeg har og er også i min fulde ret til at udtrykke meninger og holdninger omkring deres produkter og services. Ligeså er andre nærmest forpligtede til at være kritiske og komme med modsatrettede eller -stridende påstande og kommentarer. Trist humørikon

 - Men gerne start din egen tråd, og informér os lige her på tråden, hvis og når du opretter den så vi kan keep briefed.

Hej. Jeg har da lige modtaget en Sagem 3564, fra TDC, så den eksistere da stadigvæk 

Hi BMK1, try and connect to the box using wireless before you cannect it to ADSL / VDSL. You should see that 802.11n is available as a choice - that is until it you first connect it to ADSL / VDSL  then this option dissappears.

Ellereg

Omdømme 5
ring ind til dem, og om så vidt muligt sig at du vil have den nyeste (HOMEBOX) tilsendt gratis. De kan simpelthen ikke være det bekendt mere at forulempe deres kunder med F@st 3464 (3564 findes reelt ikke).

Den nyeste er også fra Sagem, men kender ikke noget modelnummer på den andet en Homebox

Hej HeinrichP

Det vil jeg da gøre, men du siger at Sagem 3564 reelt ikke findes, hvordan fanden kan de så sende sådan en til mig, det står tydeligt på den ?Gal humørikon

Omdømme 5
Jeg kan bare ikke finde den på Sagemcom's hjemmeside. Derimod kan jeg finde 3464 og en masse andre, som, til forveksling, ligner TDC Box aDSL.

De understøtter dog alle lidt mere end TDC's gør. fx n-protokollen, DLNA, USB, IPv6

 - Men trækker gerne udtalelsen tilbage, da jeg også selv har modtaget denne router, men af mærket 3464 ikke 3564

Omdømme 5
Jo, har prøvet at google lidt mere på det.

Det viser sig (måske), at F@st 3564 er en specialfremstillet boks til store virksomheder, som de så kan sælge videre til kunderne.

Okay, det er nok sådan det hænger sammen, jeg vil lige sige at jeg ikke bruger det trådløse i boxen,

men udelukkende wlan, mit problem er at, den mister forbindelsen til nettet, i ca. 5 sek. med jævne mellemrum, der lyder et klik fra boxen, og hele nettet fryser, i de nævnte 5 sek, har haft TDC til at kigge på det, men de kan ikke finde nogen fejl, routeren er firmware opdateret, er blevet skifter ud, og meget andet er forsøgt, uden held, det er jo ikke smart når man spiller Fifa 11 på nettet, og lortet så fryser, så ytaber man jo kampen, nå det var lige et sidespring, men alt andet fungerer perfekt, også det trådløse når jeg bruger det.

Omdømme 5
Du kan fejlmelde din linje og forklare, at du altså HAR fået skiftet din boks FLERE GANGE, og at det derfor nok er et problem i printpladen på centralen oder etwas lignende. YAY!

Besvar