Problemer med ustabilt trådløst netværk? Kig her


Omdømme 1
Efter at have set at rigtig mange oplever problemer med det trådløse netværk på TDC Box/Home Box har jeg valgt at skrive en lille guide som gerne skulle hjælpe med at løse disse problemer. Man skal dog være opmærksom på at de ændringer som er markeret med en stjerne (*), gør nettet en smule mindre sikkert. Ønsker man ikke dette, skal man lade være med at ændre disse instillinger. Bemærk også at denne guide er skrevet til Home Box, men kan også sagtens bruges til TDC Box, der vil få ting bare se anderledes ud.

 

Sådan gør du:

1. Åbn din browser (f.eks. Internet Explorer) og skriv 192.168.1.1 i adressefeltet.

2. Tryk på Enter for at åbne routerens konfigurationsmenu.

3. Indtast admin i feltet Brugernavn. Har du endnu ikke oprettet dit eget password, skal du lade feltet Password være blankt.
4. Klik på [i] for at logge ind i konfigurationsmenuen.

5. KlikTrådløs i venstre side, for at udvide menuen. (På en TDC Box hedder denne "Grundmenu og næste punkt hedder så Trådløs i stedet for SSID1"

6. KlikSSID1 i den udvidede menu, for at redigere de trådløse indstillinger.

7. Under Trådløs indstilling vælger du i stedet for blandet, den som hedder "Kun 802.11g". Man kan også forsøge med at vælge "Kun 802.11n", men dette kræver at alle computere benytter denne teknologi. Er man usikker om dette bør man vælge "Kun 802.11g".

8. Under Netværks godkendelse vælges "WPA"*. Denne indstilling gør sikkerheden en smule mindre, og man kan derfor i stedet vælge "WPA2". Dog er det ligesom med 802.11n, ikke alle computere som kan benytte.

9. Under Kryptering vælges "TKIP"*. Vær opmærksom på samme som ved ovenstående.

10. Ved WPS vælges at deaktivere. Dette er en funktion som ganske få computere har og er ca. 100% unødvendig.

 

Grunden til at disse ændringer gør din forbindelse mere stabil er, at alle computere benytter samme sikkerhedssystem, og ikke står og skifter mellem disse hele tiden som de af og til kan gøre ved standard opsætningen.

 

Efter man har lavet disse ændringer vil det være nødvendigt at fjerne den trådløse forbindelse på sin pc og oprette den igen.


1 Kommentar

Omdømme 4
Hej Wind2dk

Mange tak for et godt indlæg.

Omkring trådløse problemer, vil jeg lige tilføje et link til vore hjælpe sektion.

http://kundeservice.tdc.dk/privat/element.php?id=14960

Venlig hilsen

Martin

TDC Forum Moderator 

Besvar