Mobilnet i knæ Brøndby stadion data/opkald/sms


Omdømme 2
Badge
Jeg går faktiskt aldrig til fodboldskampe og sådanne ting.. Men kan det virkelig passe at TDC ikke kan opretholde mobildækning hvor mange mennesker er samlet eet sted som Brøndby stadion? Det har jo ligesom ligget der´ i mange år.. Men opkald sms og data virkede overhovedet ikke på 3g nettet.. man kunne til nøds få en sms og opkald igennem på 2g nettet...

 

Ja det ville jo nok hjælpe vis der blev åbnet op for LTE dækningen på mobiltelefoner som er mere veleget til steder med mange mennesker. Men man vil hellere have nettene går ned istedet for at åbne for LTE:.. på driftstatus står der ikke noget om at der har været problemer!!! Nu kommer jeg som sagt ikke til fodboldt normalt så ved ikke om det er sådan hver eneste gang?


3 Kommentarer

Omdømme 1
Badge
Det er ikke kun TDC der har problemer derude. Har kommet derude i mange år og de sidste par år ved de store kampe har man slet ikke kunne bruge sin mobil om man var hos Telenor, Telia, 3 eller TDC uden der var store problemer forbundet. 

Det samme vil du opleve i parken til store kampe, eller generelt hvis mange folk er samlet på et meget lille sted. 

Og nej det vil ikke hjælpe med LTE nettet da der bliver sendt uhyggeligt mange sms'er, mms'er og billeder via diverse forbindelser. 

Omdømme 6
Hej BH81

Det er selvfølgelig beklageligt, hvis du har haft en dårlig internetoplevelse, mens du var inde og se fodbold. TDC er klar over, at der på bl.a. Brøndby Stadion kan være nogle såkaldte kapacitetsproblemer, når der er fuldt hus i forbindelse med fodboldkampe. 

Der er flere faktorer, der spiller ind, og som tilsammen kan give en dårlig mobil internetdækning. 

1)

Først og fremmest får flere og flere danskere en smartphone. Det betyder, at stadig flere mennesker ønsker at gå på nettet via deres mobiltelefon på samme tid. Det udfordrer kapaciteten i nettet og medfører langsomt eller i nogen tilfælde manglende internetadgang. 

2)

De fleste stadions rundt om i verden er lavet af beton og stål. Det er to af de materialer, der er alle sværest for mobilsignaler at trænge igennem. 2G-signlaer trænger oftest bedre igennem end 3G-signaler. Også dette kan påvirker internetoplevelsen i negativ retning. 

3)

Endelig er der en stigende udfordring omkring rækkevidden på de antenne, der sidder i de nyeste smartsphones. Mange af dem er designet til at håndtere store datamængder, men det sker som regel på bekostningen af antennens rækkevidde til den nærmeste mobilmast. Også dette kan påvirke internetdækningen negativt. 

TDC er ligesom alle andre teleselskaber rundt om i Europa fuldt klar over denne udfordring. TDC prioriterer i sådanne tilfælde at "tvinge" tale og sms-trafik ned på 2G-nettet. Derfor oplever vi kun meget sjældent problemer med taledækningen under fodboldkampe.

Allerede på den korte bane, er det dog ikke tilfredsstillende hverken for TDC eller vores kunder, at man fx ikke kan uploade billeder til Facebook under en fodboldkamp. 

En del af løsningen er - som du selv er inde på - 4G. TDC er netop nu i gang med en markant udbygning af 4G-dækningen overalt i Danmark. Også på Brøndby Stadion, hvor der i løbet af de kommende kvartal vil ske en voldsom opgradering af 4G-dækningen.

Hilsen

Omdømme 2
Badge
lige angående punkt 2 og 3 som du nævner, så har TDC jo faktiskt antenner på selve brøndby stadion... og lige nede på sydindgangen har TDC et skab stående... problemet var bare at 3g ikke virkede... man modtog ikke opkald, sms eller data på 3g nettet, og man røg ikke automatiskt på 2g.. der var masser af dækning... Man kunne være heldig hvis man genstartede mobilen at nettet så igen virkede i 13sekunder og så igen ikke virkede.. opkald og sms lod dog til at virke på 2g.. Men ikke noget på driftinformationen eller noget selvom det ikke virkede stortset i 3timer..

Det er rigtigt andre havde også problemer, dem jeg sad sammen med var det kun ham med LTE telefonen på telia´s netværk hvor det virkede hele tiden... 3g telefonerne skulle genstartes hele tiden og virkede måske...

det er rigtigt TDC bygger rigtigt hurtigt LTE dækning det går rigtigt stærkt,, der er LTE dækning alle steder jeg søger efter det.. Problemet er bare at der ikke er adgang til det!!!! Stort problem både for kunden og for TDC da LTE teknologien udnytter frekvenserne meget bedre end 3g

Besvar