Hvordan udnytter jeg min 2. dynamiske IP?


Hej! Jeg kører et fint lille netværk på indersiden af min Sagem F@st box, som jeg formoder er modem og router i ét. Nu vil jeg gerne eksperimentere med en Windows Home Server op på ydersiden af routeren - men hvordan gør jeg det? Jeg har i forvejen en anden server, der kører fint fra indersiden med behørigt åbnede porte, men den nye server kræver en særskilt IP-adresse. Jeg har prøvet at køre begge fra indersiden, men så kan man kun få fat i den gamle server udefra, selvom man indtaster url'en på den nye. Er der evt en af de fire RJ45 porte, der kan konfigureres til at løbe udenom routerdelen? Eller er der andre gode forslag herinde? På forhånd tak!

6 Kommentarer

Omdømme 6
Hej,

Det er desvære ikke muligt.

som du ganske rigtig er din Gateway både router og modem i en, jeg kan ikke lige komme på et alternativ til hvad du kan gøre, udover at have 2 internet forbindelser ind i huste. eller jov det har jeg men det er ikke til at floklare og jeg ved heller ikke om de vil virke i dit system, jeg kør 2 Windows Server 2008R2 og mit virker.

Omdømme 3
Traditionelt bruger en webserver port 80 til http trafik, men det er ikke noget naturlov.

Den ene server kunne køre påport 80og den anden (for eksempel på port 81).

Det betyder at enten skal din DNS rettes til efter dette, så den peger påport 81.

Hvis du ikke bruger DNS, bliver du nødt til at have adressen sådan her http://ipdresse:81

Tak til jer begge for input; Windows Home Server skal have tre porte åben, nemlig 80, 443 og 4125. Jeg er i starten af min serverkarriere, så jeg ved ikke hvordan WHS vil reagere, hvis jeg prøver at ændre på portene - det kan man ikke umiddelbart via det interface, der traditionelt bruges til ændringer. Jeg er klar over, at man sikkert kan gå ind via administrationsdelen i Server 2003, som WHS er baseret på, men a) jeg har ikke hår nok på brystet erfaringsmæssigt til at foretage det, og b) jeg ved ikke om det vil forårsage noget terminelt ved MS's "nix-pille" standardopsætning, som jo virker... så længe der ikke er to WHS'er på systemet. Derfor ville det have passet mig fint, hvis jeg havde haft adskilt modem og router, for så kunne jeg have tilføjet den nye WHS på TDC-routerens yderside og derved udnytte de to IP-adresser. For hvilken glæde har vi så nu af at have to IP'er til rådighed 😉 ?
Ja, det er jeg nogenlunde med på (se næste svar), men kunne man evt. foretage noget port forwarding i gateway'en, så portinfoen fra 80, 443, og 4125 røg ind ad fx 81, 444 og 4126 for den nye server. Jeg kan godt sætte forwarding op på Sagem'en, men hvad skulle der i givet fald forberedes på selve serveren for at få den til at lytte/sende på de nye porte?
Pludselig slog det mig at måske andre har haft samme behov for at prøve to Windows Home Server opsætninger samtidig - hurra for google: http://wiki.wegotserved.com/index.php?title=Setup_Alternate_Ports_for_your_WHS_Web_Sites
Omdømme 6
SådanBlinkende humørikon

Besvar