Svar

Gæst på mit net


Hej. Jeg har opdaget at der har været en gæst på mit net, er der nogen der ved hvordan jeg holder sådan en hacker ude? Jeg er lidt af en novice.

icon

Bedste svar af miela1 14 september 2010, 12:49

hej. Er du sikker på at du har haft en inde i dit net, Du skal altid søre for at din Router er sat op til at køre med WPA2 sikkerhed og at din Firewall er slået til. her er et link til TDCs sikkerheds portalhttp://sikkerhed.tdc.dk/publish.php?id=19187Se original

5 Kommentarer

Omdømme 6
hej.

 

Er du sikker på at du har haft en inde i dit net,

 

Du skal altid søre for at din Router er sat op til at køre med WPA2 sikkerhed og at din Firewall er slået til.

 

her er et link til TDCs sikkerheds portal

http://sikkerhed.tdc.dk/publish.php?id=19187

Hej miela1. Tak for dit svar som jeg nu har fulgt og håber jeg kan holde andre ude fra min forbindelse.

Og ja jeg er sikker på at der har været en fremmed på mit net, min nabo har fortalt at en gæst hos ham ikke finde hans netforbindelse, så han havde foreslået at de gik ind på mit, han ved at jeg har en bærbar. Jeg forstår desværre ikke hvordan det kan lade sig gøre. Venlig hilsen

Omdømme 6
Badge +1
ja - hvis du har kørt uden kryptering - så er det ikke svært at finde ud af hvordan det kunne lade sig gøre. Der er en der har trykket på knappen "Forbind" på sin computer 🙂 Og så tager den gerne dit netværk hvis det står åben.

Vh

Peter

Tak for dit svar. Er du sød og fortælle mig hvordan jeg kan kryptere.

Nu har jeg kode på mig der er administrator, er det nok?  hvis ikke må jeg nok få noget professionel hjælp.

Venlig hilsen

Det kommer an på om du selv ejer den trådløse router. Hvis det er tilfældet, skal du se i routerens manual, hvordan du opretter forbindelse til routerens opsætningsprogram og derefter tilføjer kryptering (password) til det trådløse.

Hvis det er en TDC router, er der allerede kryptering på og så kan der ikke have været andre på, med mindre de kender krypteringsnøglen (passwordete).

Normalt kan man nå sin router ved at åbne Internet Explorer (eller tilsvarende browser) og taste en af følgende adresser:

http://10.0.0.1

http://192.168.1.1

http://192.168.0.1

Standard login er "admin" uden noget password.

Håber du kommer lidt videre med disse info.

Besvar