Fup-opkald


Jeg er lige for 5 min siden blevet ringet op at herre som talte Engelsk med indisk accent. Han spurgte til mit  Windows 7 - og om jeg kunne tale Engelsk, da jeg spurgte om han kunne Dansk afbrød han samtalen. Jeg har ikke nummerviser på min fastnet så ikke muligt at se hvor han ringer fra.    Det tankevækkende er at jeg for knap en måned siden fik samme opkald og der sagde jeg ikke ville snakke med ham og der lagde jeg røret på.  En uge efter fik jeg "sort" skærm på min computer og det har noget med det at gøre ved jeg ikke eller om det er noget billede-halløj ved jeg ikke. Håber det sidste [i]

 


15 Kommentarer

Omdømme 1
Hej Sanne-Møllgren

I denne tråd kan du læse hvorfor man skal være forsigtig. Hvor er det godt du ikke har givet ham lov til at "tjekke" din pc. /t5/Bredb%C3%A5nd/sikkerhedspakke/m-p/89941#M12556

Hvis du er 100 % sikker på du ikke har givet fremmede adgang til din pc, og din pc henter ALT opdatering fra Microsoft, samt du har eksempelvis TDC-sikkerhedspakke installeret, så kunne det tyde på en tilfældighed at din skærm bliver sort. Måske kan det også være en opdatering der er gået galt.

Det der ofte er årsag til at vi får virus er os selv. Vi skal derfor være kritiske FØR vi klikker på link, i stedet for bagefter.

Hvor er det godt du skriver her i forum, så vi kan blive advaret om det du har været udsat for. Tak skal du have. Glad humørikon

Hej Maja

Tak for dit svar Glad humørikon 

Jeg har INGEN oplysninger givet og synes selv jeg har lavet de opdateringer jeg. Har også jeres sikkerhedspakke håber da den fungere optimalt (har aldrig haft problemer før).

Nu afventer jeg at få min computer retur fra Securator A/S hvor jeg har en forsikring.

mvh

Susanne    

Omdømme 1
Fint Susanne, så ser det ud til du har tjek på det.

Jeg vil lige gøre dig opmærksom på at jeg er kunde, som du. Så det er altså ikke min sikkerhedspakke. Jeg har dog yousee's sikkerhedspakke, og da det er samme firma, går jeg ud fra den er lige så god som min. 7-9-13 har jeg ikke haft virus i min maskine.  håber du snart får din maskine retur.

Hej Sanne

Jeg har samme oplevelser, 3 gange indenfor seneste 1½ år.

Reagerede lidt anderledes på engelsk, i første omgang ved at spørge ind til hans forehavende, og i anden omgang at beskrive det suspekte i at skulle gøre som han foreslog og MS Windows har vel ikke kendskab til hvad jeg har af PC og udstyr tilknyttet et fastnettelefon nummer. Det kunne han ikke svarer på og afbrød.

Jeg kunne ikke se hans telefonnr på nr.viseren.

Sidst han ringede skældte jeg ham ud på fuld tryk indtil han afbrød...

Omdømme 1
Hej Sjatteren

Ihh hvor er de banditter dog frække. hvor er det godt du også skriver om din episode. Jo flere der skriver om det, jo større håb er der for at andre bliver advaret om de svindlere.

Helt fint du læste ham alfabetet, den slyngel. Håber du også kunne det bagfra Humørikon griner højt

Jeg har været udsat for to opringninger på en lørdag. Først er det en kvinde der snakker dårligt engelsk (indisk). Hun nævner et firmanavn og siger så: ""..regarding your computer..." Jeg smækker på. Så går der et par timer og telefonen ringer igen. Denne gang er det en mand. Igen på engelsk (indisk). Han siger nogenlunde det samme. Får ikke fat i firmaets navn. Jeg smækker på igen, men inden forbindelsen afbrydes, hører jeg ham råbe: "Sir, sir..." i røret. I begge tilfælde sad jeg ved min computer, tændt. Dog var computeren afbrudt imellem de to opringninger. Måske et tilfælde - men.....

Omdømme 1
Hej z.x

Hvor er det godt du fortæller om din oplevelse. 

Jeg har læst at de godt kan finde på at ringe flere gange, så jeg tror det er et tilfælde. 

Jeg ved ikke om dette indlæg kan hjælpe, men en bruger fortæller at der er en app der tilsyneladende kan blokere et nummer. Hvordan eller om det virker ved jeg ikke. 

/t5/Telefoni-og-mobil/Blokering-af-indg%C3%A5ende-hemmeligt-numre/m-p/112692#M8646 

Hej Maja.

Tak for svaret. Som Du skriver, er det vel nok en tilfældighed. Ang. app'en: Problemet er, at opkaldene er på min fastnet. Har ikke nummerviser tilknyttet. Så det er vel noget man må leve med i vore dage. Man skal bare være på mærkerne hele tiden!

Venlig hilsen, z_x.

Træls med de anførte fupopringnonger. Jeg har haft mange af slagsen. Hørte om en metode, som virker. Hvis man på nummersenderen ser at det er et internationalt nummer, svarer man med "Det er Mickey Mouse. WHO are you?" Så lægger de bare på. Hilsen Palle Louw
Jeg har også været udsat for ikke to, men flere opringninger; Første gang, en mand der med tydelig indisk accent taler meget dårlig engelsk. Jeg var lige ved at hoppe på den, men få sekunder inde i samtalen fornemmede jeg at der var noget der ikke stemte. For det første kontakter Microsoft aldrig enkeltpersoner over telefonen medmindre man selv har kontaktet support. For det andet blev manden ved med at sige at jeg har downloadet illegalt materiale på min computer, som han kan hjælpe med at fjerne. Jeg skal bare give ham adgang til min pc... Jeg fortalte at jeg IKKE har hentet noget illegalt som han påstår og jeg slutter samtalen. Få minutter senere ringer han IGEN, og så bliver jeg sur og beder ham om IKKE at ringe til mig mere. "Hvor har du mit telefonnummer fra?" Spørger jeg ham "Hvem har givet dig mit nummer?"

Jeg siger til ham at "mit nummer er hemmeligt og hvis han ikke vil fortælle hvorfra han har mit nummer er der ikke noget at snakke om" Jeg smækker på... Nogle minutter efter ringer han IGEN.

Nu bliver jeg gal og afbryder med det samme, og jeg kontakter politiet! Men politiet kan ikke gøre noget.. Desværre siger de.

Og for at det ikke skal være løjn ringer en kvinde der taler meget dårligt engelsk (indisk accent) for et par dage siden.

Hun nævner et firmanavn og siger så: ""..Regarding your computer..." Jeg siger på dansk: ”Ved du hvad: TAL DANSK!!” og så smækker jeg på. Senere på dagen ringer hun IGEN. Men hun når ikke at sige ret meget for jeg afbryder hende og siger: ”Don't call this number again.” hvorefter jeg ligger på. Jeg har efterfølgende prøvet at høre TDC hvad de vil gøre ved sådanne møj iriterende fup-opkald... Men jeg synes ikke der er sket noget i sagen. Nu har jeg læst andres oplevelser og ved nu at jeg ikke står alene. Men det er svært at give TDC telefonnumre som ringer én op, når man ikke kan se nummeret på sin mobiltelefon. Men iden er god nok; at TDC vil spærre for de fup-numre der ringer os op. HÅBER SNART der sker noget, så det kan stoppe.......

Omdømme 1
Hej Many & andre

Tak for din historie. Jo flere der skriver om deres oplevelser, jo bedre er det, for det giver andre en advarsel om at tage sig i agt.

Her er en tråd, som du måske vil læse:

/t5/Snik-snak/quot-Sund-fornuft-n%C3%B8dvendig-quot-eller-quot-en-lang-historie-om/td-p/89499

Hej

Jeg har været ude for det samme, en mand der ringer op og på englsk siger at han kan se jeg jeg har downloaed "some junk". Han vil have at jeg åbner min computer så han kan hjælpe mig, det har jeg ikke tid til og beder ham ringe en anden dag, har ikke hørt mere til ham.

Men et par dage før er jeg inde på YOU TUBE og se vidioer om akvariumer pludselig dukker der en side op med hvad jeg vil kalde børne porno, virus programmet bloker og meddeler at den har detected en thread og  fjerner den, dette sker 3 gange hvorefter der dukker en side op hvor der står det er fra det danske politi og min computer vil blive låst siden forsvinder ret hurtigt så jeg kan ikke nå at se det der engentlig står på denne side såsom tlf. nr. man kunne ringe til og fortælle hvad der er sket.

I forbindelse med dette sker bliver min firewall slået fra og mine virus programmer jeg kunne ikke komme til at opdater dem, måtte afinstalere dem og starte forfra og efter flere forsøg fik jeg det til at virke igen.

Siden dette er sket er der nogle der bliver ved med at pinge min computer når jeg er på normalt er der ingen aktivitet/trafik når min browser er slukket.

Synes det må være en ubehagelig oplevelse. Mon de to ting har noget med hinanden at gøre, altså tilfældig rækkefølge? Har hørt om den med politisiden. Ved ikke om den downloades via mystiske e-mails eller via en hjemmeside med virus. Ideen er at låse computeren - derefter skal man betale et beløb til et eller andet sted, for at få den låst op igen. Betal aldrig. Gå i stedet til en sagkyndig med computeren, selv om det måske koster penge. Giv aldrig oplysninger i telefonen om f.eks. IP-adressen på PC'eren. Så er de først inde. Sørg altid for opdateret anti-virusprogram. Husk også altid at holde Java'en opdateret. Slet den gamle en gang imellem. Download igen fra deres hjemmeside.

Gør opmærsom på, at jeg langt fra er nogen ekspert på dette felt - prøver bare på at hjælpe...  

Omdømme 1
23MH56 skrev:Siden dette er sket er der nogle der bliver ved med at pinge min computer når jeg er på normalt er der ingen aktivitet/trafik når min browser er slukket.


Hej

Jeg suplerer lige z-x's gode svar. Jeg er heller ikke ekspert, så måske af den grund rejser nakkehårene sig på grund af din sætning. Jeg ville helt klart ominstalere HELE min maskine, eller betale for at få det gjort, som z-x foreslår.

Får også disse opkald for tiden. Når der viderestilles til min mobil kan jeg se at det nummer der ringes fra er: +7 586-71-51

Jeg har søgt på denne kombination af tal ophold og bindestreger, og fundet den på en russisk side, som jeg ikke ønsker at besøge. Gad vide om det kan hjælpe TDC til at gøre noget?

Besvar