Finde musik på TDC-play - klassisk musik


Hej

 

Jeg bøvler noget med at finde klassisk musik på TDC-play. problemer er, som i så mange andre musiktjenester, at man typisk er mere intereresseret i en bestemt komponists værk, sekundært det konkrete orkester, sangerne etc. (selv om det også er vigtigt).

 

Jeg kan godt søge på fx komponisten Verdi. Det giver - forståeligt nok - en masse hits. Så vil jeg gerne finde indspilninger af en bestemt opera af Verdi - Nabucco. Så kommer der alt muligt mystisk frem. Jo, et par fulde indspilninger, men også en masse ekstra, man skal sidde og bladre igennem. Det er en stor rodebunke. Og når man så downloader, er jeg ude for, at der kommer en helt tredie ting ned.

 

Hvordan gør man dette smartest? Altså 1. komponist, 2. Værk, 3. Kunstner

 

mvh

Marianne


6 Kommentarer

Omdømme 6
Hej,

 

Først, så er musik tjænster Desvære ikke gode til at finde Klassisk, da de mest indholder "mainstreem" musik. og de har da heller ikke den indspilling du beskriver.

 

Jeg vil sige at den måde du beskriver er den mest logiske, men desvære er det ikke alt der er bygget op i en logisk sans. men TDC play vil jeg søge på kunsteren og så når jeg får alle de hits med ting som jeg ikke søgte på vælge i listen over kunstnere den kunstner jeg vil have.

62iEA73C881FDBF0BFB

Omdømme 4
Hej Marianne

Jeg kommer lige i tanke om at der på TDC Play også er oprettet et forum. Det kunne måsk være en ide at prøve at besøge dette forum også. Der er sikkert noge deltagere der, der ved en masse om Play

Hilsen KPN

Omdømme 6
Hej,

Undskyld jeg retter dig lidtBlinkende humørikon, men det er meningen at de 2 fora skal "smæltes sammen" eller det er hvad vi har fået afvide i en anden tråd.

 

men hvis TDC Play Forum ikke er blevet lukket endnu så var det måske også en idé.

Omdømme 4
hej igen miela1

Det var jeg slet ikke klar over. Det var rent tilfældigt at jeg her til aften opdagede at der var et forum på TDC play, ja - ja - ny viden   tak for det miela  Glad humørikon

Mvh KPN

Omdømme 4
Klassisk musik:

Det kræver en special søgemaskine at komme med meningsfyldte udgivelser når det er klassisk musik da den udøvende kunstner oftest er forskellig fra den oprindelige.

Hold øje med 'Albumstakken' på TDC Play - der kommer løbende en samling udgivelser til inspiration: http://musik.tdconline.dk/servlets/2452306090224Dispatch/19/jspforward?file=.%2Findex.jsp&tplDir=web&page=themesalb_drilldown&category_id=37802

Jeg tror den nemmeste måde er følgende hvis du for eksempel vil finde Nabucco

1. Task i søgefeltet Nabucco.
2. Tryk retur (ikke på noget af det som popper op).
3. Ved siden af Album tryk på vis alle.
4. Nu kan du bladre i alle Nabucco indspilningerne på Yousee (Der er faktisk rigtigt mange.)

Hvis du vil søge efter en indspilning med en bestemt dirigent, for eksempel Riccardo Muti, kan du skrive "Nabucco Muti" i step 1.

Hvis du er heldig kan du så under album se de udgaver hvor Muti dirigerer. Det kræver dog at han er nævnt som kunstner.

Du kan ligeledes under sange, efter step 2, se andre indspilninger hvor Muti dirigerer uddrag fra Nabucco.

Besvar