Fiks løsning på "mobildøde" områder


Her hvor jeg bor, er der fin mobildækning, men selve huset er mildest talt ikke særlig mobilsignal-venligt, så før jeg kunne bruge Play-appen, var brug af TDC Play lidt ligesom at ryge; man skulle helst udenfor. App'en kan derimod bruge mit wi-fi, så nu kan jeg hente musikken uden at lette måsen. [i]

 

Og så slog det mig: Kunne man ikke bruge samme idé til de andre ting der normalt sendes via mobilnetværket (tale, sms). Når mobilen mærker, at det "normale" mobilsignal er svagt eller måske helt væk, og der samtidig er klar og tydelig forbindelse til wi-fi, forbinder den via wi-fi og Internettet til TDC, og afsender/modtager taleopkald etc. den vej igennem, indtil der igen er brugbar signalstyrke fra det sædvanlige mobilnet.


4 Kommentarer

Omdømme 1
Jeg er helt enig det ville hjælpe mange steder og burde ikke være umuligt håber en medarbejder ser med her og kan svare på om ikke det kunne lade sig gøre
Omdømme 6
Badge +1
Det er ved første øjekast en fin løsning - men den har visse begrænsninger.

Den vigtigste grund for telefonseskaberne til ikke at arbejde i den retning er nok økonomi. Mange af løsningerne findes allerede. Der findes f.eks. bærbare Skype-terminaler. Men udbredelsen af dem er ikke noget teleselskaberne vil tilskynde da der er mange flere kroner i at folk ringer op via mobilnettet, end at de bruger deres bredbåndsforbindelse som normalt er på flat-rate.

I princippet kunne det nok godt laves sådan at det kun var telefoner som du havde godkendt som skulle have adgang til dit net - men hvis det for alvor skulle flytte noget - så skulle det være åbent. Og så er det lige pludselig dig der hænger på at en tilfældig forbipasserende har kigget på børneporno eller sendt en bombetrussel via dit netværk. Så der er nogle sikkerhedsproblemer i løsningen.

Endeligt skal man huske på hvor kort rækkevidde trådløse datanet i virkeligheden har. Det kunne hurtigt blive et helvede af dårlige forbindelser.

Så alt i alt er det sådan set en fin ide der delvist allerede er implemneteret, så det er så som så med det nye i den, og den har visse begrænsninger som nok gør den videre udbredelse problematisk.

Vh

peter

Omdømme 1
Jeg kan ikke se problemet man skal jo ikke ændre på sikkerheden på folk netværk det gør man jo heller ikke for og bruge skype det er jo ikke meningen folk ude gaden skal ringe fra et netværk det er husstanden der skal kunne ringe via wifi når de er hjemme og ikke har noget mobil signal det skulle være mulighed for folk som bor steder hvor der ikke er andet signal end dit adsl
PeterA sagde: "Den vigtigste grund for telefonseskaberne til ikke at arbejde i den retning er nok økonomi"

Det er slet ikke meningen at min idé skal træde i stedet for normale mobilsamtaler -- tvært imod! Wifi-forbindelsen erstatter blot den forbindelse til det normale mobilnet, som jeg har svært ved at opnå fra visse steder i huset. Hos teleselskabet lander netforbindelsen ved en server, der tjekker brugerens identitet (så kun "gyldige" kunder bliver serviceret, og forbruget afregnes det rigtige sted), og iøvrigt videreformidler samtaler etc. via det normale mobilnet, til de samme priser det normalt koster.

Jeg forestiller mig systemet så godt integreret i f.eks. smartphones, at når først man én gang har fodret telefonen med de(n) relevante wifi-nøgle(r), bemærker man slet ikke overgangen mellem de to systemer i den daglige brug af telefonen -- man oplever bare tip-top signalkvalitet, selv i det hjørne af min dagligstue, der ellers er nærmest totalt afskåret fra (mobil-)civilisationen via de normale mobilmaster Glad humørikon

PeterA sagde: "men hvis det for alvor skulle flytte noget - så skulle det være åbent"

Ikke nødvendigvis. I husstande, kontorer mv. hvor man døjer med "mobildøde" områder, skal dem med "lovligt ærinde" på stedet blot "fodre" deres telefoner med de(n) relevante wifi-nøgle(r). For at afhjælpe problemet på mere "offentlige" steder, kunne man rigge wifi-routere op uden kryptering, men indstille dem til kun at etablere forbindelse til de gateway-servere, som teleselskaberne måtte oprette til formålet.

Som nævnt ovenfor skal der i forvejen ske en autentificering af den telefon der "henvender sig" til gateway-serveren, og her bør der også ske en kryptering -- på samme måde som det sker når en telefon forbinder til en almindelig mobilmast.

PeterA sagde: "Endeligt skal man huske på hvor kort rækkevidde trådløse datanet i virkeligheden har. Det kunne hurtigt blive et helvede af dårlige forbindelser"

Indrømmet; "springene" mellem normalt mobilnet og wifi-forbindelser kan måske ikke ske nær så hurtigt og "glat", som når vores telefoner overføres som stafetter fra en mobilmast til den næste mens vi suser gennem landskabet. Men det kan jeg "leve med" -- formålet med mit forslag er primært at "lappe" de lokale "huller", som bygningsdele, terrænforhold mv. ind imellem skaber i mobil-dækningen: Hvis jeg slipper for at mine samtalepartnere lyder som druknende robotter når jeg taler i telefon med dem herhjemme fra, så kan jeg leve med "truslen" om, at der kan komme et par sekunders udfald, hvis jeg under en samtale går ind eller ud af huset.

Besvar