Etiquette på TDC Forum


Omdømme 6
Det er ikke sådan, at TDC Forum her er verdens første forum. Eller det eneste [i]

Som bekendt er selve internettet med "www"-adresserne, startet i 1995, startet i Bern i Schweiz - men længe inden, havde der været et netværk imellem universiteter og ved siden af et militært netværk i USA, en slags Amerikansk "hjemmeværn". Og allerede inden 1995 var en "Troll/Trold" et begreb.

Hvad er så sådan en "Troll/Trold"?

 

En trold er en person, som deltager i et forum udelukkende med det formål at skabe rod, ballade og splid. Typisk ser man dem på fora, hvor det er meninger og holdninger, som debatteres eller skrives om.

En Trold er en person, som f.eks melder sig til på et forum om Økologi og så tager den holdning, at vi skal nedlægge økologiske landbrug og hæve CO2-udslip for at få økonomisk vækst. Altså én som med vilje er på tværs for at oppiske en stemning, hvor folk glemmer den oprindelige mening med det pågældende forum eller en tråd i et forum og derefter diskuterer med "Trolden", som gerne tager mere og mere ekstreme holdninger bare for at piske endnu værre stemning op.

 

En trold kan også trevle et forum igennem som TDC Forum for at se, om der er en tråd, hvor der ikke har været svaret, eller hvor en "stemning" er løbet ud i sandet, på grund af tiden, eller at det er blevet uaktuelt. Normalt regnes det for dårlig etikette at skrive i en tråd, som er mere end 3 måneder gammel. I stedet skal man starte en ny. (En hårfin grænse. Hvis der allerede er en tråd om et emne, er det dårlig etikette at starte en ny, hvis den eksisterende tråd, stadig er "levende"!). Men en Trold går gerne ind og skriver i en gammel tråd. Det kaldes at "bumpe" en tråd.

 

På TDC Forum er hverken Trolding eller Bumping tilladt. Opdages det af en moderator eller en superbruger, vil vedkommende i første omgang få en advarsel og i næste en 14 dages bortvisning. I værste fald kan det medføre en permanent bortvisning, hvis den samme bruger igen og igen Trolder eller Bumber indlæg.

Læs meret om begrebet "trolling"
http://knowyourmeme.com/memes/subcultures/trolling ---- Det er på udenlandsk, så jeg har oversat det her:
http://go.tdc.dk/wnqzj 

 

(OBS: da linket er et eksternt link, kan forum ikke garantere for indholdet. Der står i skrivende stund, inde på siden, at "indholdet ikke egner sig til arbejde"! Dette højst sandsynligt fordi der længere nede af siden, er skiftende video reklame! Hvis du klikker på linket, er det altså PÅ EGET ANSVAR!)

Der er faktisk et internationalt anerkendt billede, dem som er bevidste "trolde"-bruger, I har nok set det tidligere:

[i]

På det billede jeg har fundet her, har ham som laver det, sat en tekst, der viser, han er stolt af at "trolde". Teksten oversætter "Trolding - det ultimative våben imod idioter". Men mon ikke det er ham selv som er den største klovn?

 

Når nu det er slået fast, hvad "Trolling/Trolden" er på et forum, så lad os se på, hvad man gør, hvis man støder ind i én?
I første omgang: Ingenting.

Vores motto herinde er "don't feed the trolls" - ("giv ikke troldene noget at trolde over"). Anmeld det pågældende indlæg. Så vil en moderator håndtere vedkommende. Er du i tvivl, så er du også velkommen til at skrive en privat besked til én af de meget dygtige Superbrugere, vi har på forum. De vil så hjælpe dig med at få indlægget anmeldt - og vurdere, om det er det, som skal til.

Men gå aldrig ind i diskussion med en Trold - det er det, de vil, og du kan ikke vinde!
Det kan udtrykkes sådan: "Don't wressle a Pig. You'll both get dirty, but the pig likes it" ("Gå aldrig i clinch med en gris - I bliver begge møgbeskidte og grisen kan lide det!")

Her til slut, et link til dansk Wikipedia omkring emnet
http://da.wikipedia.org/wiki/Internet-trold
Her kan I også læse, at udtrykket ikke stammer fra trolde, men fiskeri. Læs selv den sammenhæng

Og husk - DON'T FEED THE TROLLS"

Fortsat rigtig god fornøjelse her på TDC Forum.


Ingen kommentarer

Ingen kommentarer

Besvar