Dynamisk DNS


Skal have installeret en TDC Homeboks, for at slippe af med alle de andre "kasser" og ledninger. Men jeg kan ikke finde noget om dynamisk DNS og om det kan konfigureres på homeboks, er der nogle som kan hjælpe.

Alternativet er selvfølgelig fast IP adresse, men det skal TDC jo have ekstra for af en eller anden uforklarlig grund.


5 Kommentarer

Omdømme 6
Hej. det ved jeg ikke om man kan, men der er et andet alternativ som er en side http://www.no-ip.com/ jeg ved ikke om det virker ellers kan du også et eller andet med http://web.gratisdns.dk, men en statisk IP ville klart være den bedste løsning selvom det koster penge. ellers skal man bare være heldig at ens IP ikke skifter selvom man har Dynamisk ip, "Statisk/Dynamisk IP", kalder jeg det Meget glad humørikon

Det er netop til de sider du refererer til, at man har brug for at kunne konfigurerer dynamisk dns i router.

Jeg har feks. oprettet et domænenavn på dyndns.com hvilket så skal konfigureres i routeren, og så kan man tilgå sin router udefra med et domæne navn, uanset hvilken IP adresse den har.

En sådan konfiguration findes i de fleste router i dag, men da jeg endnu ikke har modtaget homebox og ikke kan finde det nogle steder på de sparsomme konfigurationsoplysninger der ligger hos TDC så blev jeg en smule nervøs for om jeg overhodet kan bruge homebox.

Omdømme 6
Hej.

Med de sider er det ikke nødventig at bruge en Dynamiskdns function i din router, du skal blot give din server og så åbne for de porte du vil bruge, og fortælle din router at den skal henvise til din server,

http://kundeservice.tdc.dk/privat/faq.php?id=23672 her står hvordan du laver en portforward

http://kundeservice.tdc.dk/privat/faq.php?id=23676 og her til at sette en fast ip.

Jeg har selv Teli.. BredbåndTrist humørikon

Du kan benytte dynamisk IP service fra www.letip.dk

Der er udviklet klienter til både windows og UNIX som kan stå selv i baggrunden og opdatere med jævne mellemrum og er du helt fremme i sutterne er der en API dokumentation så du selv kan skrive en klient Glad humørikon

Tak for alle svar, men det er ikke en sådan løsning i kommer med der er optimal syntes jeg. I min gamle D-link router kan du konfigurerer dynamisk dns, og så opretter den automatisk forbindelse med DNS host. og så kan man håndterer alt også routeradmin via dns.

I TDC Homebox findes der også en konfigurations mulighed for dette, men det virker ikke, da den ikke opdaterer med DNS host, ihvertfald ikke hos mig, nogle som har prøvet at lege med dette og fået det til at virke ?

Besvar