aflytning


kan man høre, hvis ens mobil eller telefon bliver aflyttet. i så fald, hvad skal man være opmærksom på. tak


2 Kommentarer

Omdømme 6
Badge +1
GSM-systemet er krypteret. I princippet kan sådan en kryptering brydes - men indtil videre er det vist ikke sket.

Politiet kan indhente en dommerkendelse. Med den i hånd kan de bede telefonselkabet om at lytte med. Telefonselskabet kender selvfølgelig kryperingsnøglen. I så tilfælde vil du ikke blive orienteret om at det foregår, og du vil ikke have nogen mulighed for at finde ud af det.

Den bedste måde at udngå aflytning er at holde sig på dydens smalle sti 🙂 - så får politiet aldrig en dommerkendelse.

Vh

Peter

Omdømme 2
Med hensyn til fastnettelefonen, så er der her to typer.

Der er IP telefonien hvor telefonsignalet bliver fremstillet i din Home boks / TDC boks / ATA boks alt efter hvilken model du nu har. Det digitale signal som føres sammen med dit bredbånd kan så vidt jeg ved, heller ikke umiddelbart aflyttes af uvedkommende, men det analoge signal som befinder sig efter din boks, kan aflyttes ved hjælp af en ganske almindelig telefon. Denne telefon skal kobles på ledningen et eller andet sted i dit hus, så det vil du jo sikkert opdage.

Den anden type er den gammeldags PSTN linje hvor det analoge telefonsignal fremstilles på telefon centralen. Et sådan telefonsignal kan aflyttes et hvilket som helst sted på linjen fra centralen og frem til din adresse. Hvis en eller anden "lytter med" vil man som regel kunne høre det ved en lidt dårligere kvalitet på linjen end normalt, eller man kan måske høre små klik når eller hvis lytteren løfter røret eller lægger på.

Alle centraler er sikrede med lås og kode og alle fordelere undervejs fra centralen til dit hjem, er sikrede med lås og plombe. Det er normalt tydeligt at se for en tekniker hvis der har været uautoriseret besøg. Den sidste fordeler på dit hus er normalt også sikret med en eller anden form for plombe og eventuel lås. Hvis det er et parcelhus sidder fordeleren som regel et sted uden på huset, i etageejendomme sidder den typisk i kælderen. Man kan tjekke om fordeleren ser ud til at være lukket og sikret og man kan tjekke om der stikker mærkelige løse ledninger ud af fordeleren som ser forkerte ud. Hvis man har mistanke om at noget er forkert, skal man fejlmelde installationen til 80808047, her vil man kunne måle på linjen før og efter du har pillet alle dine egne telefoner, nummervisere, modems og lignende ud af stikkene

Besvar