Spørgsmål

Extender eller access point?


Vi har netværks stik (tror det er rj45) siddende i bryggers hvor routeren står. Derfra kan jeg så tilslutte computer med kabel da der er et netværks stik i alle rum. Men kan jeg tilslutte en wifi extender med kabel fra et andet rum og så kan den sende wifi herfra (a la et access point) . Så er signalet måske ikke så svækket? Eller er det bedre med en router som access point?

13 Kommentarer

Omdømme 7
Badge +7
De fleste nyere "range extenders" kan også bruges som "access point" med kabling. Der er mere fokus på "range extenders", og man får mere for pengene i forhold til egentlige "access points".

Er der kabling skal "range extenderen" helt klart sættes op som "access point".

Signalet bliver ikke svækket, da de normalt sender på forskellige kanaler, men husk de skal hedde det samme på wif.
Sådan en f.eks ?
http://www.elgiganten.dk/product/pc-tablets/netvark-router/NGWN3000RPV2/netgear-wn3000-wi-fi-range-extender#
Eller
https://www.bilka.dk/elektronik/routere-og-netvaerk/netvaerk/tp-link-ac750-re200-wifi-range-extender/p/100194157?cmpid=aw_search_01040203000000000000&gclid=Cj0KEQjwp4fABRCer93Klpaki94BEiQAsXJMGpnHi3wpSQHWS-dR9pmaUKe3qzov6s1tfC1aajxRGQYaAqu48P8HAQ
Omdømme 7
Badge +7
Den kan godt køre som "accces point" http://kb.netgear.com/app/answers/detail/a_id/24640/~/how-to-disable-wn3000rp-v2-wireless-access-point-feature

Den har kun den ene trådløse frekvens (2,4 Ghz) med en maksimal hastighed på kun 300 mbit, og den kablede forbindelse er kun 100 mbit. Er din kabling Cat 5e (eller større) ville jeg lede efter en med 1 gigabit kablet hastighed. Finder du en med også 5 Ghz frekvensen, får du som regel den hurtige AC hastighed med gigabit trådløs hastihed.
Omdømme 7
Badge +7
TP-linken bliver solgt som access point. Den er ikke hurtigt på 5Ghz, men ved at kombinere de 2 frekvenser kan den nå omkring 750 megabit. Den har som den anden kun 100 megabit kablet hastighed.

En ven har nogenlunde samme setup som dig. Router står i et bryggers. Konen har givet lov til en NAS ved router. Nu kan han ikke forstå, den er så langsom ved accces pointet. Forklaringen er at han har kun 100 megabit kablet hastighed.
Omdømme 7
Badge +7
Når vi har priser på 200-300 kr. er det nok, hvad man kan få. Men hvad har du behov for og hvad er det for noget kabling?
Tak for hjælpen. Bilka modellen har 5 Ghz. Tror jeg nøjes med den da jeg kun har 20 Mbit linje og så bliver 1 Gbit extender noget dyrere ☺️
Fik ikke set dine to sidste indlæg inden jeg svarede. Når jeg kun har 20 Mbit er TP vel ok
Omdømme 7
Badge +7
Det du skal prøve, at tænke på, er om dit lokale net skal køre hurtigt. Det kunne f.eks. være med flere computere eller en NAS. Med 20 Mbit fra DSL, er din kabling sikkert fin nok til Internet. Så vidt jeg kan se kommer man op i omkring 1000 kr. for et "access point" med gigabit hastighed på kablingen.
Det er primært til internettet. Det er mest ved streaming til Chromecast vi har problemer med dækningen
Omdømme 7
Badge +7
I Chromecast kan man åbne mulighed for caste direkte. Så skal signalet ikke ned og vende routeren først. Jeg har ikke prøvet det selv, da vores Chromecast er tæt på router.
Faldt lige over denne. Men det løser kun problemet på Chromecast.
https://store.google.com/product/ethernet_adapter_for_chromecast

Besvar

  • :D
  • :?
  • :cool:
  • :S
  • :(
  • :@
  • :$
  • :8
  • :)
  • :P
  • ;)