Spørgsmål

Wifi svigter på mobilerne


Hej alle

Vi har fået det problem at når vi starter den bærbare computer op så trækker der næsten alt forbindelsen fra routeren så vores mobiler intet wifi net har ? vi kører med en 10/1 bredbåndsforbindelse da det er det kraftigste hvor vi bor ??

Nogle der kan svarer på hvorfor?

Mvh Lilian

6 Kommentarer

Omdømme 7
Badge +7
Hej LilianSB

Velkommen på YouSee Forum! 🙂

Jeg kan se, at du mangler svar her, og det vil jeg gerne lige lave om på.

Kan de andre computere slet ikke komme på WiFi eller kører det blot langsomt?

Hvis de godt kan komme på, så er det måske det der laves på bærbare, der tager alt båndbredde på forbindelsen.
Alle enheder kan ikke komme på noget der bruger netforbindelse lige så snart den bærbare har internet åbnet ? lukker man internetbrowseren har de intet problem kun hvis der er mere end 4 enheder samtidig så bliver nettet langsomt ?
Omdømme 3
Badge +3
Hej LilianSB

Det lyder til at bærbaren trækker al internet hastigheden i husstanden. Når du har har 10/1 igennem, så hvis den ene enhed bruger 5, så er der kun 5 tilbage til resten af enhederne i husstanden. Derfor kan det lyde som om bærbaren nærmest trækker alle de 10. Er det kun den ene browser der I oplever det med? Kan I prøve med en anden browser, for at se om det måske er den ene browser, som trækker det hele :)

Özcan, YouSee Forum Team
Omdømme 6
Badge +4
@Ozcan Det er ikke helt rigtigt. Man kan IKKE deles om Wifi, med mindre der er flere sendere/modtagere. Dette findes normalt kun hvis der er mere end en antenne, og i hight end trådløse routere. WiFi fungerer som en gammeldags Walkie Talkie. Populært sagt Én kan snakke, og alle andre må holde mund. dvs. der er kun en enhed der enten kan sende eller modtage, man kan ikke begge dele samtidig. Desuden er Wifi den mest ustabile måde at få fobindelse på, da Wifi (især på 2,4 Ghz området) bliver forstyrret af alt muligt andet. (Baby alarmer, Trådløse Telefoner, Blutooth, garage port åbner, kort sagt alt der har en radiosender indbygget) Desuden bliover signalet dæmpet af f.eks. et spejl, køleskab eller andet af metal ind i mellem. Hvis der er en enhed der f.eks. bliver spillet online spil på kan den enhed sagtens, og uden problemer lægge ens Wifi ned, idet den enhed sender trafik hele tiden, det behøver ikke være meget.

WiFi virkemåde forsimplet: På WiFi kan man ikke "dele" ens netværk. man kan altså ikke sige at en person har 10 mbit, 2 personer har hver 5 mbit, og 5 har hver 2 mbit. Sådan virker det ikke. Hvis en enhed sender/eller modtager har den enhed 100%, og alle andre 0%. Hvis der er en der vil sende. Lytter netkortet først, om der er en anden der sender/modtager, og hvis de er tilfældet ventes der en lille tid, og der lyttes igen. Hvis der er fri bane, går enheden i gang med at sende/modtage, hvis der er 2 der har fået samme ide, er der ikke nogen der får noget igennem, og de venter begge to en tilfældig tid, og prøver igen. Hvis der så er en der sende/modtager meget er der ligesom ikke nogen andre der kan find tid til at sende. Og jo længere væk man er fra sender (Trådløs router) jo større chance for fejl i data, og nødvendigheden af at gensende disse data.

Gode Tips til Wifi :
1. Trådløs router placeres Højt, og frit (Ikke bag moster annas vase, under sengen, bag sofa el-lign)
2. Alt materiale (især metal) i lige linje fra hvor man prøver at komme på, skærmer signalet (Spejle, Køleskabe, Selv bogreoler)
3. Jo flere der er på , jo langsommere net.
4. Jo længere væk fra trådløs router jo dårligere modtagelse.
5. Hvis naboen sender på samme frekvens, forstyrer det også (igen tænk på walkie talkie hvor en anden snakker i munden på dig)
6. Brug kabel, hvor det overhoved kan lade sig gøre!

-Brian
Brian vi har før prøvet at vores søn har spillet på sin skolepc samtidig med at jeg var på nettet med min telefon og der var der intet problem at være flere på samtidig det var for bare et par måneder siden problemerne er først opstået her i januar ??
Omdømme 6
Badge +4
Har du prøvet at have PC'en på et andet Wifi? evt. spørg om du må prøve ved naboen. Hvis der sker det samme der, så ville jeg køre en virus scanning, og en scanning for adware og lign. Hvis den kører windows 10, så er forklaringen den måde den henter opdateringer på. Her er hvordan du slår det fra: https://usman.dk/windows-10-og-windows-opdaterings-deling-slaa-fra/ eller her er der lidt tydeligere billeder: http://www.tweak.dk/news/51352/Windows-10-Guide-Slaa-deling-af-Windows-opdateringer-fra

-Brian

Besvar