Ustabil internetforbindelse | YouSee Community

Ustabil internetforbindelse


Indtil for to måneder siden har vi haft wifi på en efterhånden gammel Netgear router i ca. 5 år. Den fungerede faktisk godt, vi kunne endda ligge i telt i haven og have fin forbindelse ca. 15 meter væk fra huset. 

Vi fik så udskiftet den gamle box med en ny TDC Homebox, så vi samtidig kunne se tv over internetforbindelsen. Herefter er vores frustrationer begyndt: Forbindelsen er meget svingende, og vi oplever, at alt kører langsommere generelt, ligesom der næsten ingen dækning er i alle dele af huset (122 m2) til forskel fra før. 

Jeg har haft fat i TDC, og den unge mand i den anden ende af telefonen siger bare, at vi får den hastighed, som vi skal have. Men når jeg kører en uafhængig hastighedstest, giver den et resultat, som er ca. halvdelen af, den som vi er blevet lovet. 

Det hele er meget frustrerende, især fordi vi bor sådan lidt ude på landet, hvor der ikke er andre udbydere. 

Kan man mon få sin gamle Netgear løsning tilbage? 

Mvh 

Katrine 


3 Kommentarer

Omdømme 6
Badge +4
Hej Kimbiakat

Der kan være mange ting der gør forbindelsen dårligere. det første er at hvis du modtager TV over forbindelsen (TDC-TV) tager TV signalet mindst 4 mbit af din line, mere hvis du har HD kanaler, pr. TV der er tilsluttet. Hvis du ikke har TDC TV. er der et par hints her, de kan selvfølgelig også bruges hvis i har TDC TV:

1. står Homebox samme sted som den gamle Netgear router? Hvis ikke prøv nedenstående, ellers husk at der er forskel på routere, og hvor god deres wifi er.

2. Router skal stå frit. Ikke bag moster annas vase, i skab, bag sofane, under sengen, bag fryseren, elle lign. steder.

3. Er der noget der skygger for signalet? (Igen køleskabe, væge el.lign.)

4. Prøv at lave en hastighedstest med Lednig. Ikke via WIFI, husk også her at afbryde/slukke ALLE andre enheder, inden i laver testen.

Husk en Wifi er kun som en normal tovajs radio (Walki talkie) det som forstyrer denne, forstyrer også Wifi.

Venlig Hilsen

Brian

Hej Brian

Tak for dit svar. 

For det første er vores frustrationer, at vi nu - med nyt udstyr, som ifl. logikken skulle være bedre end det gamle - har en dårligere forbindelse end før.

Og jo, vi modtager tv nu over internetforbindelsen. Men den søde sælger hos TDC havde netop lovet, at den pakke vi fik, ville være en forbedret forbindelse uanset at tvmodtagelsen blev koblet på. 

Routeren står ikke helt det samme sted, men det var en tekniker, som var ude og sætte det hele op, og han mente, at det var et meget bedre sted end det forrige. 

Jeg kan ikke måle på netværkskabel, da ingen af vores bærbare eller MacBooks har netværksstik. Men den uafhængige måling skete, da alt andet end måle-pc'eren var slukket. Og så burde vi trods alt få et bedre resultat end det halve af de værdier, som vores pakke og sælgeren lovede. 

De store udsving i hastigheden er også uforklarlige. 

Vi er vist bare meget frustrerede over denne nye løsning. Hvis ikke teknikeren havde taget vores Netgear boks med, da han gik, røg den op igen, og vi skiftede tilbage til at modtage tvsignal på almindelig antenne. 

Mvh 

Katrine 

Omdømme 6
Badge +4
Hvis du modtager TV over forbindelsen, går der mindst, som skrevet, 4 Mb pr. TV der er tilsluttet. Hvis Boksen (Routeren) er flyttet kan det udmærkwet være det der er galt. Umidelbart kan en tekniker ikke sige det er et bedre sted uden at lave målinger, eller kende opbygningen af huset. Til tiden kan få cm. til den ene eller anden side af en antenne give en meget stor forskel. Der kunne f.eks. stå et køleskab i "sigte" linjen. WiFi er som jeg skrev kun radiobølger, og bliver påvirket på samme måde som dem. Værst er det i gamle huse, hvor man f.eks. bruger hønsetråd til at holde på puds på vægene, eller i beton byggerier, der har et metalgitter i vægene for at stabiblisere vægene. Hvis du har en android enhed kan jeg anbefale at prøve med WiFi Analyzer, lavet af Farproc. Den kan måle signalstyrken. Det er ikke en god ide at lave hastighedsmålinger via WiFi. WiFi kan som skrevet forstyres af ting som: Tænde en kontakt. Et køleskab/fryser der tænder/slukker. Microbølgeovn. trådløs telefon til fastnet. trådløs Headphnes. Egentlig de fleste trådløse ting, da de kører på 2,4 Ghz, som også den frekvens det meste WiFi kører på. Eller f.eks. Naboens WiFi, hvis det ligger på samme kanal. Det vigtigste er at teste linjen UDEN WiFi, med kabel, ellers kan man ikke regne med resultatet.

Venlig Hilsen

Brian

Besvar