Jeg kan ikke komme på nettet i Windows 10 - DSL-guide | YouSee Community

Jeg kan ikke komme på nettet i Windows 10 - DSL-guide


Omdømme 5
Badge +6
  • YouSee Forum Team
  • 1270 kommentarer
Får du bredbånds-signal via telefonstikket, skulle følgende guide gerne kunne hjælpe dig på nettet. Til sidst står der også, hvordan du ændrer det tilbage igen, når fejlen er rettet.

Håber det hjælper dig videre. :)

Sådan opsættes fast IP-adresse i Windows 10


1. Højreklik på startmenuen (flaget nederst til venstre) og klik på "netværksforbindelsen"


2. Højreklik på "LAN-forbindelsen" (kan også hedder "Ethernet") og vælg Egenskaber.

Bruger du trådløst netværk skal du i stedet højreklikke på "Trådløs netværksforbindelsen" eller "WiFi".


3. I det nye vindue som kommer frem, finder du på listen midtfor punktet "TCP/IPv4 (Internet Protocol Version 4)". Klik på det, så det markeres med blåt og klik på knappen "Egenskaber" til højre, lige under listen.


4. Der kommer nu et vindue med 4 cirkler, der kan markeres med sorte prikker. Klik med musen, så der er prik i "Brug følgende IP-adresse:" og i "Brug følgende DNS-serveradresser:".


5. Nu bliver de 5 felter på billedet 'aktive', og der blinker en markør i feltet "IP-adresse". Brug markøren til at indtaste tal i alle 5 felter, som vist herunder:


(Har du mere end én computer derhjemme med Windows 10, skal du udfylde IP-adresse feltet på den første PC med adresse 192.168.1.101, PC nummer 2 med adressen 192.168.1.102, PC nummer 3 slutter på .103 osv. osv.)

6. Når felterne er udfyldt korrekt trykke OK. I det foregående vindue er OK-knappen blevet til "Luk".


Denne ændring i opsætningen er kun ment som en midlertidig kur på problemer med Windows 10 IP-/DNS-tildeling. Det anbefales at der, så snart Windows fungerer igen, ændres til automatisk opsætning igen.


Sådan ændrer du tilbage til automatisk opsætning i Windows 10


1. Højreklik på startmenuen (flaget nederst til venstre) og klik på "netværksforbindelser".


2. Højreklik på "LAN-forbindelse" (kan også hedde "Ethernet") og vælg Egenskaber. Bruger du trådløst netværk skal du i stedet højreklikke på "Trådløs netværksforbindelse" eller WiFi.


3. I det nye vindue som kommer frem, finder du på listen midtfor punktet "TCP/IP/IPv4 (Internet Protocol Version 4)". Klik på det, så det markeres med blåt og klik på knappen "Egenskaber" til højre, lige under listen.


4. Der kommer nu et vindue med 4 cirkler, der kan markeres med sorte prikker. Klik med musen, så der er prik i "Hent automatisk en IP-adresse" og i "Hent automatisk en DNS-serveradresse".


5. Tryk på "OK" og "luk". Herefter er opsætning med statisk IP-adresse fjernet fra computeren.

2 Kommentarer

Nr 2 pc 192.168.1.102
Omdømme 7
Badge +7
Nr 2 pc 192.168.1.102

Hej ErikHovedskou

Tak for input - hermed tilrettet 🙂

Vh.

Besvar