Cisco Router config til vdsl | YouSee Community

Cisco Router config til vdsl


Hej

Jeg søger noget QoS Config til VDSL, jeg har fundet frem til VLAN ID'et. det indbygget modem trainer fint op og jeg får også ip. 

Nettet virker, dog kan jeg mærke jeg er lidt begrænset i downstream hastighed.

Er der tilfældigvis nogen der ligger inde med en cisco ios config til VDSL med QoS sat op?

/Theil


3 Kommentarer

Omdømme 6
Badge +4
Hvilken Cisco enhed er det du har? Hvilken version af IOS kører den?

Har du søgt på Cicscos hjemme side? (Her f.eks.: http://www.cisco.com/c/en/us/td/docs/ios/12_2/qos/configuration/guide/fqos_c.html )

Eller lav en simpel søgning på Goggle (https://www.google.dk/#q=QOS+Cisco+IOS ) så er der mange muligheder for conmfiguration af QOS med Cisco.

Hej Brian

Jeg har søgt mange timer på både google og på cisco vedr. Har fundet meget hvor de kalder op via en dialer og laver QoS på det interface, men det er jo IPOE der bruges her. Og en del hvor det er på ATM interfaces, men det er ikke ADSL. Så mangler lidt noget hvor der bliver lavet QoS på det ethernet interface som kobler sammen med VDSL Controlleren.

Det er en Cisco 897VAM med IOS Version. 15.3.3M

/Theil

Omdømme 6
Badge +4
Det er nok ikke noget QOS der direkte går på ADSL interfacet. Men, som ved alle Cisco enheder, er interfacet nok identificeret ved et navn. (Som f.eks. Fa0/2 eller Gi0/3 for henholdsvist Fast ethernet interface stik 2, og Gigabit interface stik 3. For at se hvilke imnterfaces du har i din enhed kan du i enable mode skrive : "show ip interface brief" (sh ip int bri) her ser du en oversigt over interfaces med tilhørende IP adresse. Eller hvis det ikke vises der. Så prøv: "Show Running-config" (sh ru) )  Hvis du så går ind på datasheet her: http://www.cisco.com/c/en/us/products/collateral/routers/800-series-routers/data_sheet_c78-519930.html kan du læse hviken type QOS din Cisco enhed kan køre med. Hvis man så kigger nærmere på f.eks. Class-Based Traffic Shaping (CBTS) kan man søge efter det: https://www.google.dk/#q=Class-Based+Traffic+Shaping og derved kan man se f.eks. en PDF der hedder: How to Configure Class-Based Traffic Shaping - Cisco, og det er: http://www.cisco.com/c/en/us/td/docs/ios-xml/ios/qos_regpkt/configuration/xe-3s/asr1000/qos-regpkt-xe-3s-asr1000-book/qos-regpkt-cls.pdf Der får du så at vide hvordan man bruger Class-Based Traffic Shaping (CBTS) på en Cisco enhed. Det er sådan noget llignende du skal søge efter. Så med hjælp fra den PDF kan du sætte den type QOS op på de forskellige interface.

Besvar