4G mobil bredbånd vs. "normalt" bredbånd - vigtige overvejelser | YouSee Community

4G mobil bredbånd vs. "normalt" bredbånd - vigtige overvejelser


Jeg har i nogen tid ønsket mig mere hastighed på miy bredbånd.

Nu bor jeg på noget der minder om 5. plovfure sydøst fra jordens nulpunkt, så fiber er ikke en mulighed for mig.

Derfor har jeg undersøgt om en 4G løsning kunne være noget. Jeg har derfor besøgt Mastedatabasen og fundet ud af at der står en mast ca. 2,2 km væk (målt via google maps)

Jeg tænkte at en 300GB 4G løsning kunne være den rigtige så jeg gik igang og fik bestilt en prøveopsætning via en Huawei 315B router. Jeg fik enheden leveret rigtig hurtigt og opsætningen gik som en leg.

Jeg havde behov for at ænder min generelle DNS opsætning i routeren og forsøgte at logge efter manualen. Manualen beskriver adressen http://http://192.161.1.254.

Det er forkert og giver ikke adgang til routeren. Det gør til gengæld http://192.168.8.1. 

Da jeg var blevet tilsluttet og hastigheden blev øget fra ca. 9Mbit/s til i gennemsnig 35Mbit/s var jeg overbevist - MEN, her kommer jeg så lige til et par mindre overaskelser:

1. Sikkerhed

2. Back up

3. Back up - cloud m.v

4. Mail adresser

1. SIKKERHED

Det viser sig at TDC's 4G løsning ikke understøtter en sikkerhedspakke. Punktum

2. BACK UP

Min "normale" løsning indeholdt både adgang til Homedisk/TDC cloud hvilket heller ikke understøttes.

Næsten alt her i livet er jo et kompromis, og jeg må så bare igang med at flytte mine 11.000 filer til en ekstern disk indtil jeg finder en cloud løsning der består mere end 5 år. Det bliver nok ikke let.

3. FORBRUG

Med denne løsming (300GB) vil jeg helst ikke rende ind i at båndbreden reduceres fra 35Mbit/s til 1Mbit eller en efterregning jeg ikke kender størrelsen på.

300GB kan jeg ikke forholde mig til på samme måde som jeg kan til 96 kasser øl på en palle. Jeg har derfor kontaktet TDC for at høre om man kunne spore sit forbrug f.eks. via Selvbetjening. Svaret var nej.

Nu er jeg ikke typen der giver op så med lidt ihærdig søgen har jeg fundet en sød lille app der kan vise mig mit forbrug og også byder på en par snedigheder. Som f.eks. en lille smågenial ting kan få opvasken klaret i en ruf - hehe

Appen er udviklet af Huawei (der giver jo mening) og kan hentes gratis i Apple Store og hedder Huawei HiLink.

Den lille app kan så vise mig hvor meget data jeg har tilbage (se billede). Den kan også vise hvor mange devices der aktuelt er koblet op samt deres navn og mac adresse. 

Jeg forestiller mig at denne funktion kan motivere en letter næsvis teenager til at klare opvasken eller andre hjemlige opgaver - koble fra - opvask - koble til. Smart , ikk?

4. MAIL ADRESSER

Herudover forsvinder også mine mail boxe hos TDC (ikke det store tab)

Det ville have været rart om man fik oplyst disse forhold som en del af rådgivningen inden man traf en beslutning. Heldigvis er jer ikke en gennemsnitlig hr. Jensen

IMG_0205.PNG

God fornøjelse


Ingen kommentarer

Ingen kommentarer

Besvar