Lukning af port 21 og 22 på Sagemcom 3890 router | YouSee Community
Spørgsmål

Lukning af port 21 og 22 på Sagemcom 3890 router


Hvorledes lukke jeg port 21 og 22 på routeren Sagemcom pack f@st 3890 W routeren?

8 Kommentarer

Omdømme 7
Badge +7
Hej Dehn-Jensen

Velkommen på forum 🙂

Jeg kan se at du mangler svar her.

Vi har ikke en vejledning på det, men jeg skulle umiddelbart mene, at du kunne gøre det inde på modemmets interface under Advanced settings. Har du været derinde at kigge endnu? 🙂
Den side du henviser til omhandler noget der hedder Forwarding.

Det skal lige siges at jeg ikke er nogen computernørd, men almindelig bruger.

Jeg har et antivirusprogram der kan scannen routeren, og programmet siger at port 21 og 22 er usikre at disse porte er åbne.
Derfor vil jeg have dem lukket.

Hvis jeg i denne fane Forwarding forsøger under server name at fjerne (remove) port 21 og 22 ved at sætte flueben i yderste felt til højre på hver linie, kan jeg godt det, men når jeg logge ind som administrator på modemmet figurerer port 21 og 22 igen.

Så det er åbenbart ikke sådan man gør!
Omdømme 7
Badge +7
Som standard er alle indgående porte lukket i router. Den nemmeste måde at nå "som standard", er at nulstille router. I bunden af router tæt på forkanten er en lille forsænket knap. Tryk på den i omkring 10 sekunder med tændt router.

Hvad er det for antivirus, som kan scanne en router?
ESET Smart Security version 10.0.390.0
Det skal siges, at jeg intet har gjort ved router da jeg modtog den fra Yousee, så portene burde da være lukket.
Omdømme 7
Badge +7
Kender ikke YouSee politik på området, men der kan være måske være tale om en genbrugt router. YouSee har måske glemt at nulstille den, inden de sendte den ud igen. En del (bl.a mig) bruger port 21 (FTP) og port 22 (SSH).

Fint at der der findes antivirus, som også scanner efter åbne porte på router. Jeg bruger altid af gammel vane https://www.grc.com/intro.htm til at scanne for åbne porte i router/firewall.
Omdømme 2

Fint at der der findes antivirus, som også scanner efter åbne porte på router. Jeg bruger altid af gammel vane https://www.grc.com/intro.htm til at scanne for åbne porte i router/firewall.

Hej

Jeg kan desværre umiddelbart ikke få det ovenstående link til at fungere. Når jeg besøger hjemmesiden, klikker på linket "Services", og herefter vælger at scanne for alle porte, sendes jeg tilbage til forsiden.

Gør du noget andet for at få scanningen i gang?

På forhånd tak for svaret, og god dag.

Mvh Anders.
Omdømme 6
Badge +4
@abp Du skal lige være opmærksom på at hvis det er dit antivirusprogram, der fra din LOKALE pc scanner routeren, og ikke bruger et ekstern program/hjemmeside så er det porte på INDERSIDEN af din router der bliver scannet. Og de fleste routere, hvis de ikke understøtter VLAN, og/eller et management VLAN, og er placeret på et sådan, så vil de have deres lokale porte åbne. Ellers er det meget svært at konfigurere en router (Min har f.eks. også både port 80, og port 22 åben på indersiden, ellers kan jeg ikke tilgå min router med SSH, eller Web (Det er IKKE en Yousee router!) ). Så det er helt normal at der vil være porte åbne på routere "indefra". Det er straks værre hvis din router har porte åbne på WAN siden... Men prøv denne hjemmeside i stedet: https://pentest-tools.com/network-vulnerability-scanning/tcp-port-scanner-online-nmap Husk lige at besøg f.eks. http://myip.dk/ for at finde din IP adresse først.

-Brian

Besvar