Static routing på CG3700EMR... | YouSee Community

Static routing på CG3700EMR...


Hej!

Jeg har brug for at opsætte en static route på CG3700EMR, men denne mulighed ser ud til at være fjernet fra routeren. Jeg har en router bagved Yousee-routeren, som skal køre VPN.

Det burde være muligt, se f.eks. her: http://help.unotelly.com/support/solutions/articles/165903-setup-static-routes-on-netgear-routers

Er det muligt at få adgang til static routes på denne model eller andre modeller fra Yousee?

På forhånd tak!

/Søren


4 Kommentarer

Omdømme 7
Badge +7
Yousee har desværre fjernet meget. Jeg vil tro, at det er for at lette supporten, men det gør desværre, at mange af os bliver nødt til, at købe egen router med de funktioner vi mangler. Jeg savner især QOS.

Jeg har ledt efter "static route" i Netgear routerne 3000 og 6250 og har ikke fundet det. Kan du ikke sætte din 3700 i "bridge mode" og lave "static route" på din egen router?

Hej Slangefar!

Jeg er gået fra en bridge-løsning, hvor 3700 blot var modem. Det fungerede fint, men idéen var, at bruge begge som routere, men da 3700 ikke kan så meget, så er jeg nok nødt til at sætte to routere bag bridgen.

Jeg kan dog, uanset hvad, ikke finde en tilfredsstillende VPN-løsning, som lader udvalgte klienter logge på VPN og de øvrige logge på uden VPN - dette skal routeren håndtere, da jeg ikke kan installere software-klienter på nogle af enhederne.

Problemet er, at jeg ikke kan lave denne løsning, hvor alle enheder er på samme netværk. VPN-routeren adskilles på et separat net, hvilket jeg håbede, jeg kunne undgå. Anvender en DD-WRT løsning, som altså ikke er idéel...

/Søren

Omdømme 6
Badge +4
Hej Søren

Prøv at tage et nærmere kig på en router der hedder Ubiquiti Edgerouter Lite. Det er en lille, kompakt og HURTIG router (Og Billig!!). Den kan sættes op med QOS, og man kan, via policy, vælge et en (eller flere) bestemt ehed der sidder bag routerem skal gå via VPN, og alle andre bare normalt via den "normale" forbindelse. Jeg har selv routeren, og bruger den både hjemme og på arbejdet. Den eneste ulempe er at det IKKE er en trådløs router, og den er desværre IKKE til nybegyndere. Men der er en highend, og stabil router. Links komer nu:

Link til Nærmere info om router: https://www.ubnt.com/edgemax/edgerouter-lite/

Link til priser for router: http://www.edbpriser.dk/router/ubiquiti-edgerouter-lite-id-8563604.aspx

Link til hvordan man lave single VPN access: http://lg.io/2015/01/11/the-ubiquiti-edgerouter-configuring-this-extremely-lowcost-enterprisegrade-router-for-home-use.html Og det er uinder afsnittet: Selective VPN routing (Policy-based Routing)

Hej Brian!

Det er faktisk superinteressant, men tror ren CLI er for hardcore for mig p.t.

Jeg har dog i mellemtiden gjort følgende:

  • Sat CG3700EMR op til at være ren bridge
  • Sat NAT op bagved og lagt DD-WRT på routeren
  • Købt VPN og sat OpenVPN op på DD-WRT
  • Lavet Policy Based Routing (selective VPN tunnelling)
Sidste del kræver lidt kommandoer, men det er ren copy/paste.

Det betyder, at man rent faktisk kan få udvalgte IP-adresser over VPN og resten udenom. Man kan endda sætte det op, så kun bestemte porte går over VPN eller man kan lade bestemte websider (trusted) gå udenom VPN. Alt sammen i routeren...

Ret smart og vejen, jeg vil gå...

/Søren

Besvar