Spørgsmål

VPN


Hej herinde. Vi er et par stykker i den virksomhed jeg arbejder i, som har et lille problem. Efter flere end 6 telefoniske henvendelser til Yousee support, samt et par stykker på mail, må jeg erkende at man ikke kan hjælpe der og prøver nu herinde. Vi skal koble op på firmaet hjemmefra med en VPN opkobling, men kan ikke få det til at virke igennem Yousee internet, med en hotspot på mobilen kører det ganske fint, så det er ikke selve VPN'en den er gal med, men Yousees bredbåndsforbindelse. Kan nogen hjælpe mig til en løsning på dette problem.?

19 Kommentarer

Omdømme 7
Badge +7
Jeg bruger OpenVPN en del, og jeg har ikke rigtigt mærket noget.

Der var på et tidspunkt en, som hævdede Yousee nedsatte hastigheden, når man brugte VPN forbindelser. Kundens løsning var, at køre VPN gennem en SSL tunnel. På denne måde kunne Yousees "deep packet inspection" ikke opdage, at der var tale om VPN.

Yousee har måske sat nogen spærringer op, så man ikke kan side i udlandet via VPN se TV gennem sin Yousee forbindelse hjemme i Danmark. Ikke at du sidder i udlandet, men du kan uskyldig være fanget i sådan en spærring.

Hvad bruger du af VPN og hvilken protokol?
Jeg står i præcis samme situation og kunne ligeledes rigtig godt tænke mig at finde en løsning.
Jeg har været på via hotspot på telefonen, som kører fint. Jeg har også været på via en nabos wifi (fra Yousee), som faktisk virker. Så det må næsten være en indstilling, som er lavet i de nyere routere?
Omdømme 7
Badge +7
VPN kan bruge forskellige protokoller, og nogen protokoller er mig bekendt bedre end andre til at komme igennem: proxy, firewalls, NAT osv. Jeg bruger selv OpenVPN, som mig bekendt bruger SSL, og den kører fint uden nogen ændringer nogen steder hos mig.. Undersøg hvilken protokol I bruger.
Hej

Fandt du en løsning på dit problem med VPN? Jeg står med samme problem og Yousee er ikke behjælpelig.

Bruger selv PureVPN og har prøvet opsætning via IKEv2 og L2TP uden resultat.
Er der en box med flueben i "vpn passthrough" (routeren)?
Det er Mac. Men har sat flueben i "send alt tragik igennem"
Du skal logge på routeren og finde kasserne derinde
Omdømme 7
Badge +7
Hvilken router har du? Med L2TP er de brugte porte UDP 500, UDP 1701 og UDP 4500 (de skal måske åbnes i firewall). Du kan måske lave en "VPN pass-through" i firewall, og sikre at der ikke kører noget VPN i router. L2TP er IP Protocol ID = 50 (som måske skal gives lov til i firewall på router).
Mmm, okay. Det er en Sagam fast 3686.
Omdømme 7
Badge +7
Jeg kender ikke meget til den (ud over, at have set den stå hos en ven), men husker en i dette forum, var nødt til skrue en smule ned for Firewallen i den, for at få noget til at virke. Firewallen var alt for restrektiv, men det er ikke nogen god løsning, at skrue ned på den 😞

Omdømme 7
Badge +7
Ja, du skal ind i routeren og kigge på firewallen i den. Du vil så se, hvad er af mulighed for: åbne porte, VPNpassthrough og protokol tilladt.
Okay, tak for hjælpen. Jeg må prøve mig lidt frem. Er der default login til routeren? Det jeg fandt via yousee.dk giver ikke adgang.
Omdømme 7
Badge +7
Prøv følgende: http://setuprouter.com/router/sagemcom/fast-3686/login.htm
Ja, den havde jeg også fået Google't mig frem til - desværre uden held. Må skrive til yousee og få den fra dem.
Omdømme 7
Badge +7
Så er det anden IP adresse. Du kan sikkert finde den her i forum.
Prøv admin/password
Omdømme 7
Badge +7
Kan du få din Mac til at afsløre "Internet Gateway" på netforbindelsen, har du den rigtige adresse.
Er du kommet ind? Ellers kig efter et klistermærke på modem/i papkassen med kodeord på. Det er nyeste mode 🙂

Besvar