Spørgsmål

IP Adresse


Hej jeg har brug for lidt hjælp, har læst og set vids men intet virker.

Hvis man skal skifte sin IP adresse fra fx bans, Har en dynamisk IP så burde skifte. Jeg har læst hos yousee, hvis man slukker 5-10 min burde den skifte men det hjalp ikke. Prøvede også en nat heller ikke noget, men andre siger man skal vente 32 timer eller 72 før den skifter.

Har også prøvet i cmd ipconfig release og så renew virker heller ikke.

Men hvad skal jeg gøre? Kontakte yousee eller lave en VPN?

26 Kommentarer

Omdømme 7
Badge +7
Ja, jeg mener lease time på IP er 72 timer. Du skal have router lukket så længe eller skifte router. Spørgsmålet er om du kan ændre MAC adresse, og derved få en ny IP adresse.
tror ikke jeg kan skifte MAC adressen, har kigget, har dog også fået ny router FAST3686. tror jeg må ringe til min internet udbyder.
Omdømme 7
Badge +7
En ny router giver dig en ny MAC adresse. Det skulle gerne give dig mulighed for en ny IP adresse.
er også en ny ip adresse men hvis det nu sker igen.
Omdømme 6
Badge +5
Hej xjacksonx
Hvis du har en router, så hjælper Ipconfig Release, og renew på din maskine ikke. Det virker kun BAG routeren. For at hæve et ban, skal du jo have en ny IP på den offentlige side af routeren, så det er routeren der skal have en ny IP.
Selvom du slukker din router i 72 timer, eller mere, er det ingen garanti for at du får en ny IP. Det hele afhænger af hvordan DHCP serverer sat op, og mange opsætninger "cirkulerer" igennem deres DHCP scope (Det adresse område den kan tildele adresser fra). Hvis DHCP server har et tilstrækkeligt stort adresse område, vil du, selv efter DHCP lease er udløbet få SAMME adresse igen. Alt afhængig af om server har genbrugt den adresse. Det har jeg oplevet mange gange. Min egen DHCP server herhjemme, og den der er på mit arbejde virker på denne måde. Den på mit arbejde har et lease på 4 timer. og har omkring 1000 adresser i sit scope. Jeg har, selvom min arbejdes PC slukkes om natten, stadig samme IP som da router blev sat op.

Venlig Hilsen

Brian
skal jeg så lave en DHCP server inde i routeren eller vil en VPN være bedre?
Omdømme 6
Badge +5
Hej xjacksonx
Det hjælper ikke noget at lave en DHCP server BAG routeren. (der hvor din PC sidder) det er, som jeg skrev, ikke din PC der skal skifte Adresse. Hvis du kører med en Global Adresse (En adresse der går direkte ud i det store WWW) så er det Routeren der skal skifte adresse. Der findes også mange udbydere der kører med Enterprise Class NAT (Det er vist ikke så udbredt at Yousee gør det, men mange andre udbydere gør det) Hvis det er tilfældet, så er det kun VPN der kan hjælpe. Under alle omstændigheder er det nemmest med en VPN.
tænker det samme, og tak for råd 😃
Badge

Hvorfor er mine enheders ip adresser og min faste ip adresse først mine kun når jeg har fået en fast ip adresse? Og er min enheders ip adresser kun enhedernes eller er de også min routers? Hilsen Benjamin Noti.

Omdømme 6
Badge +5

Hej Benjamin

Som jeg skrev under mit første indlæg. Den adresse dine enheder BAG din router får (alt der f.eks. er tilsluttet WiFi på Router) er bestemt af din router. Her kan du i princippet selv bestemme hvilken enhed der har hvilken IP, indenfor det scope (område) din router har at gøre godt med, ved at reservere en IP til den enhed. Normalt ved en router vil der være 253 adresser til rådighed. Disse IP adresser kan IKKE ses udefra. Din router har også en WAN port. Denne port har enten en IP adresse der kan ses udefra, og så kan man f.eks. sætte en egen server op. Eller du får en adresse via Carrier grade NAT (Virker på samme måde som det du kører bag din router, bare i en noget større målestok) her kan du IKKE sætte egne servere op.

Din router vil have en IP adresse der ligger indenfor det scope der er defineret på begge porte. scopene er forskellige. For at forstå dette er det nødvendig at lære en del mere omkring IP adressing (her kun korte forklaringer) (https://www.cisco.com/c/en/us/support/docs/ip/routing-information-protocol-rip/13788-3.html) og om Routere (https://networkencyclopedia.com/routing/), og NAT’ing (https://whatismyipaddress.com/nat) Desuden er det en fordel at vide noget om DHCP servere, og hvad den laver: (https://www.efficientip.com/what-is-dhcp-and-why-is-it-important/), og omkring Carrier grade NAT (https://www.a10networks.com/blog/carrier-grade-nat/) Dette er kun korte forklaringer. Det kræver et par ugers kursus for at forstå det til bunds.

-Brian

Badge

Så du kan Ikke forklare mig præcist Hvorfor mine enheders ip adresser og min faste ip adresse først mine kun når jeg har fået en fast ip adresse Og om min enheders ip adresser kun Er enhedernes eller Om de også Er min routers?

Badge

 

Så du kan Ikke forklare mig præcist Hvorfor mine enheders ip adresser og min faste ip adresse først mine kun når jeg har fået en fast ip adresse Og om min enheders ip adresser kun Er enhedernes eller Om de også Er min routers?

Omdømme 6
Badge +5

Hej Benjamin.

Du skal være opmærksom på at selvom du køber en fast IP adresse af Yousee. Har den INGEN virking på dine INTERNE adresser. Det betyder at din router har en ekstern fast adresse. Det er den adresse du skal kontakte hvis du IKKE er hjemme, og du IKKE har adgang til dit Wifi.

Hvis du er derhjemme på din Wifi, Får du nogen andre adresser der INTET har at gøre med den adresse du har fået fra Yousee. Hvis du vil have en fast adresse til enheder skal du ind i din Router og reservere en adresse, hvis du vil have en FAST Adresse BAG router. Dette er vigtig hvis du f.eks. har en server. Vær dog opmærksom på at hvis din enhed både kan tilslutte med WiFi og ledning så får de IKKE samme interne adresse på de to netkort. F.eks. hvis du vil have en en server af en eller anden art, og den kan begge dele. Så vælg en tilslutning og bliv ved den tilslutning, ellers skifter den IP. Men det burde ikke være noget problem da servere ALTID bør tilsluttes med ledning, da WiFi er uegnet til Serverbrug. Fast intern adresse er også vigtig hvis du vil køre portforward, og kontakt en evt. server fra andre steder end hjemme ved dig selv.

-Brian

Badge

Jamen der var en computer ekspert der sagde til at det ikke virkede før i tiden fordi at jeg ikke havde en fast ip adresse. Dengang var jeg bag Cgnat også er det nødvendigt med en fast. Er jeg bag Cgnat når jeg er på wifi?

Badge

Jeg har altså ingen andre adresser end min faste. Alt det du siger har jeg ikke oplevet. Mine problemer var andre ting end det du siger. Jeg har fået meget hjælp af en der hedder Michael.

Omdømme 5
Badge +5

Jamen der var en computer ekspert der sagde til at det ikke virkede før i tiden fordi at jeg ikke havde en fast ip adresse. Dengang var jeg bag Cgnat også er det nødvendigt med en fast. Er jeg bag Cgnat når jeg er på wifi?

 

Badge

Altså du er den eneste der siger til mig at fast ip ikke var nødvendigt. Alle andre computer experter sagde til mig fast ip er nødvendigt hvis jeg skal kunne tilgå min plex server ude fra mit lokale netværk. For mig er det nødvendigt for før var jeg bag Cgnat. En computer ekspert er en der ved alt om it. 

Omdømme 6
Badge +5

Hej Benjamin.

Intern (LOKALT) skal der være fast adresse. Ekstern (OFFENTLIG) er der ikke nødvendig med en fast adresse.  Der skal portforwardes i din router for at bruge din server andre steder end på dit lokale netværk.

https://forums.plex.tv/t/static-ip-vs-not-static-ip/205132

-Brian

Badge

Hvorfor er mine enheders ip adresser først mine når jeg har fået en fast ip adresse?

Omdømme 6
Badge +5

Jeg ved ikke hvad du mener mener med at det ikke er dine IP adresser, før du har fast IP adresse.

Du har en aktiv IP adresse på din enhed. det er i det øjeblik DEN enheds LOKALE IP adreesse. Alle enheder DELER den eksterne IP adresse, og  det er DEN adresse alle andre på internettet kan se. så det er DIN eksterne i det øjeblik du bruger din forbindelse.

Du har INTERNE IP adresser uddelt af den router du har, det er dem som dine clienter får, og har, og du har en Ekstern IP adresse som Yousee tildeler din Router. Den eksterne IP, har intet at gøre med dine interne IP adresser. Og om den eksterne IP er fast eller dynmisk har heller intet med de interne IP adresser at gøre.

-Brian

Badge

Jeg fik det her at vide engang at mine enheders ip adresser først er mine når jeg har fået en fast ip adresse.

Badge

 

Omdømme 6
Badge +5

Hej Benjamin.

En fast adresse ved Yousee, er ikke din adresse længere end så længe du betaler eller du skifter udbyder. Du har heller ikke købt adressen. Du har købt en garanti om at din IP ikke skifter så tit (I princippet burde det være aldrig skifter, men der har været eksempler på at den er skiftet). dvs. en dynamisk eller fast adresse er lige meget din adresse. Desuden er der ingen funktions forskel på en fast eller dynamisk offentlig adresse. I stedet for at betale for en fast adresse, kan du f.eks. bruger dyndns.dk. Det gør jeg.

-Brian

Badge

Hvorfor siger du at det ikke er min ip adresse. Det er det da selvom jeg betaler for den. Og jeg har har købt min faste ip adresse. Og det er jo en anden ip adresse jeg har nu end jeg havde før. Det en dynamisk der ændre sig over tid. Ikke en fast. Og hvad pokker er en dyndns.dk? For mig var det nødvendigt med fast ip adresse. Du er den eneste der siger at det ikke er.

Omdømme 6
Badge +5

Hej Benjamin.

Jeg stopper på denne diskussion nu. Jeg kan kun gentage hvad jeg har skrevet.

-Brian

Besvar