DNS opslag hos TDC


Hvordan kan det være at man af til har almindelige domæne navne eller sites som ikke indeholder ulovligt materiale men alligevel ikke kan slås op på TDC's DNS, men når man tilgår dem fra f.eks firma eller instuditions netværk, virker de helt fint ?

Er TDC eller de netværk jeres DNS synkroniserer med ekstra aggressive i at blokke sites der fejlagtigt er blevet flagged som skadelige eller indeholdene ulovligt materiale ?


5 Kommentarer

Omdømme 6
Badge +5
hej jr-hansen

Hvis du ikke er tilfreds med TDC's DNS kan du jo bare skifte til andre DNS'er. f.eks. google DNS (8.8.8.8 eller 8.8.4.4) Det kan gøres på flere måder, f.eks. for windows 7 kan det gøres sådan: http://hnv.dk/dns/windows-7/ Der er ikke ret meget forskel på at gøre det i windows 8. Men husk dette gælder kun for din PC. Hvis du har Homeboks, har du ikke lov til at skifte DNS tildeling fra Homeboxen. Men hvis du har en egen router efter homeboxen kan du i routerens vejledning sikkert finde en måde at sende den DNS du vælger ud automatisk med den DHCP server der normalt findes i de routere.

Det er IKKE ulovlig at vælge en anden DNS server. (DNS står for Domain Name Service/server, og det er den server der oversætter en adresse som www.navn.dk til en IP adresse. )

Venlig hilsen

Brian

Omdømme 1
Supplerende oplysninger:

Man kan godt på samme tid bruge f.eks. Googles DNS server 8.8.8.8 og/eller 8.8.4.4, samt den DNS server, der tildeles gennem en HomeBox, da det er muligt at specificere flere DNS servere. Findes et opslag ikke i den første, går søgningen videre til den næste. Det gøres ved at indtaste 192.168.1.1 som DNS server i indstillingerne til netkortet for IPv4, samtidig med at 8.8.8.8 og/eller 8.8.4.4 også er indtastet.

Vær opmærksom på at ejeren af DNS-serveren (f.eks. Google) har mulighed for at registrere samtlige webadresser, som brugeren anvender.

Der kan muligvis i visse tilfælde være brug for en DNS server til IPv6. Især hvis man har et erhvervsabonnement med IPv6 men den kan i enkelte tilfælde også fungere selv om man kun har IPv4 som sin internetforbindelse. Her har Google også to DNS-serveradresser, som er:

2001:4860:4860::8888

2001:4860:4860::8844

De skal indtastes under egenskaber for netkortet under IPv6.

En IPv6-DNS serveradresse kommer til anvendes hvis man f.eks. i kommandopromptvinduet taster: PING TDC.DK -6

Så får man oplyst TDC's IPv6 adresse (også selv om man har internet med IPv4). Der kommer dog ikke noget retursvar, måske fordi TDC har slået det fra.

Det var mere et spørgsmål hvorfor TDC's DNS mangler opslag. Har før brugt google's DNS, men de er ikke særlig brugbare hvis man spiller online fps eller mmo spil, da netværks latency bliver 3 doblet i forhold til at bruge TDC's DNS, men tak for forslaget. Vil prøve at tilføje dem
Omdømme 6
Badge +5
Det var mærkeligt. Jeg skiftede til google DNS da de er noget hurtigere end TDC's Glad humørikon Og hele netværket blev hurtigere, også mine spil Glad humørikon 

En DNS server opdaterer normalt ved sin foran stående DNS server jævnligt, men hvs f.eks. TDC DNS ikke har den adresse du efterspørger, forespørger den ved sin foranstående DNS osv. Så hvis du er på en server der ikke bliver efterspurgt så tit, eller skifter IP tit, kan det ske at den skal forespørge rigtig højt oppe i DNS hiorakiet, og derved bliver svaret fra DNS server meget langsomme.

Det er ikke så aktuelt længere da jeg har lagt WoW på hylden, men eksperimenterede med en masse ting da jeg spillede og en ting var at Googles DNS typisk gav omkring 140ms latency og TDC's DNS gav omkring 75 ms, og nogen gange gav Google over 200ms, men det var også da blizzard stadig havde kunder

Besvar